Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak rozpouštět čokoládu ve vodní lázni

55 129 zhlédnutí
Average: 3.5 (36 hlasování)
Křehké cukroví, lesklá poleva i sametový krém – bez čokolády se při vánočním pečení prostě neobejdete. Do krému či na polevu potřebujete čokoládu rozpuštěnou. Správně rozehřátá čokoláda, to je úplné blaho. Víte, jak na ni, aby se při rozpouštění nesrazila a neztratila svoji hedvábnou konzistenci? Nejšetrnější je vodní lázeň. Čokoládu nalámanou na menší kousky vložte do teplovzdorné misky a postavte ji nad hrnec s mírně bublající vodou. Miska se nesmí dotýkat hladiny. Čokoláda se začne rychle tavit – občas ji promíchejte, až získáte hladkou hmotu. Nejste si jisti? Podívejte se na video s postupem krok za krokem.

Přidat komentář