Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jak rozpouštět čokoládu ve vodní lázni

Jak rozpouštět čokoládu ve vodní lázni

4.5/5 Počet hodnocení: 67

Křehké cukroví, lesklá poleva i sametový krém – bez čokolády se při vánočním pečení prostě neobejdete. Do krému či na polevu potřebujete čokoládu rozpuštěnou. Správně rozehřátá čokoláda, to je úplné blaho. Víte, jak na ni, aby se při rozpouštění nesrazila a neztratila svoji hedvábnou konzistenci?

Nejšetrnější je vodní lázeň. Čokoládu nalámanou na menší kousky vložte do teplovzdorné misky a postavte ji nad hrnec s mírně bublající vodou. Miska se nesmí dotýkat hladiny. Čokoláda se začne rychle tavit – občas ji promíchejte, až získáte hladkou hmotu. Nejste si jisti? Podívejte se na video s postupem krok za krokem.

Křehké cukroví, lesklá poleva i sametový krém – bez čokolády se při vánočním pečení prostě neobejdete. Do krému či na polevu potřebujete čokoládu rozpuštěnou. Správně rozehřátá čokoláda, to je úplné blaho. Víte, jak na ni, aby se při rozpouštění nesrazila a neztratila svoji hedvábnou konzistenci? Nejšetrnější je vodní lázeň. Čokoládu nalámanou na menší kousky vložte do teplovzdorné misky a postavte ji nad hrnec s mírně bublající vodou. Miska se nesmí dotýkat hladiny. Čokoláda se začne rychle tavit – občas ji promíchejte, až získáte hladkou hmotu. Nejste si jisti? Podívejte se na video s postupem krok za krokem.
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč