Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jak správně vařit špagety

Average: 2.9 (27 hlasování)
O špagetách panuje spousta mýtů. Ten největší je, že na nich není co zkazit. V novém videu vám redaktorka Darina ukáže, jak se pasta vaří správně. Těstoviny potřebují prostor, proto je musíte vařit ve velkém množství vody. Počítejte s litrem vody na sto gramů těstovin. Vodu solte, až když vře. Na každý litr vody přijde nejméně lžíce soli. Do vody nepřilévejte olej. Těstoviny by ztratily lepivost, díky které k nim potom krásně přilne omáčka. Vařte je tak dlouho, jak uvádí výrobce. Těstoviny musejí být al dente. Ke konci vaření je proto kontrolujte, zda jsou již na skus, nebo ještě tvrdé. A pamatujte: omáčka čeká na těstoviny, nikdy ne naopak. Promíchejte je pěkně v pánvi a pak už rychle rozdělte na talíře.

Komentáře

Obrazek uzivatele
Souhlasim s každým slovem a dodávám že na těstovinách se nemá šetřit,kupujte kvalitní těstovyny u kterých je doba varu nejnéně 10minut a vrátí se Vám to skvělím gastronomickým žážitkem.
Obrazek uzivatele
ahoj . jen chci podotknout že toto video se mělo jmenovat "jak správně vařit linguine" a ne spagety ! honza

Přidat komentář