Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketová nádivka dědy Jirky

25 582 zhlédnutí
Average: 2.9 (39 hlasování)

Na sezonu cuket se vždy nesmírně těšíme! Čím větší úroda, tím lepší! V rukávu máme totiž celou řadu es - třeba italskou cuketovou polévku, topinkovou bombu a teď už i tuhle božskou nádivku podle receptu dědečka naší asistentky Kristýny. Je to zkrátka slaná buchta plná cukety - vláčná uvnitř a křupavá na povrchu. Můžete ji upéct k masu, dát si ji k salátu nebo ji jíst jen tak. V redakci zmizí vždy neuvěřitelnou rychlostí.

 

Cuketová nádivka dědy Jirky

Ingredience:

  • 500 g cukety, nastrouhané nahrubo a vymačkané
  • 100 g tvrdého sýra (ementál, čedar, parmazán), nastrouhaného nahrubo
  • 200 g šunky, nakrájené na kostičky
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku, prolisované
  • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2-3 lžíce oleje
  • sušená majoránka podle chuti
  • mletý pepř podle chuti
  • sůl podle chuti
  • máslo na vymazání a hrubá mouka na vysypání zapékací mísy
     

Postup:

1 Všechny suroviny vložte do mísy dobře je promíchejte.

2 Nepřilnavou zapékací misku o rozměrech 20x30 cm vymažte máslem a v případě potřeby i vysypte hrubou moukou.

3 Těsto vlijte do připravené misky a urovnejte. Pečte na 180°C 40–45 minut dozlatova.

Přidat komentář