Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Falafel z trouby

4 711 zhlédnutí
Average: 2 (2 hlasování)

Oblíbené kuličky či placičky z cizrny nemusíte nutně smažit, můžete je  totiž také upéct v troubě! Pak už stačí nahřát pita chléb a naplnit ho hummusem, čerstvou zeleninou, falafelem a jogurtovou zálivkou a zdravý a navíc vegetariánský oběd je na světě!

Falafel z trouby

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 200g hotového hummusu
  • půlka okurky hadovky, nakrájené na plátky
  • 1 rajče, nakrájené na plátky
  • ½ menší hlávky červeného zelí, nakrouhané
  • dužina z 1 avokáda, na plátky
  • pita chléb
     

NA FALAFEL

  • 2 stroužky česneku, nakrájené nahrubo
  • 1 svazek hladkolisté petrželky, lístky otrhané
  • 400g konzervy z cizrny, slitá a propláchnutá
  • ¼ hrnku cizrnové mouky
  • ¼ lžičky mletého římského kmínu
  • ½ lžičky mleté uzené papriky
  • ¼ lžičky chilli koření
  • sůl podle chuti
  • v případě potřeby olivový olej nebo sezamová pasta tahini
     

NA ZÁLIVKU

  • 3 lžíce bílého sojového jogurtu
  • šťáva z ½ citronu
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 2-3 stroužky česneku, drcené
     

Postup:

1 Troubu vyhřejte na 175°. Nejdříve připravte falafel. Všechny ingredience dejte do mixéru a promixujte do hrubší hmoty. Z ní pak tvarujte placičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pokud je hmota příliš drobivá a nesoudržná, můžete k ní přidat trochu olivového oleje nebo tahini. Placičky pečte zhruba 20 minut dozlatova. Poté nechte zcela vychladnout. Falafel je po upečení křehký a může se rozpadat.

2 Na zálivku promíchejte jogurt, citronovou šťávu, bylinky a česnek.

3 Nahřátý, podélně rozkrojený chléb pita nejdříve potřete hummusem a na něj pak navrstvěte zelí, okurku, rajče a avokádo. Zeleninu pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Vložte upečený falafel a přelijte zálivkou.

Přidat komentář