Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kakaový velikonoční beránek

3 802 zhlédnutí
Average: 2.7 (7 hlasování)

Velikonoce jsou za dveřmi! A co by byly Velikonoce bez beránka? Receptů existuje celá řada, ale naše volba letos padla na vláčného kakaového beránka ze šlehačky plného šťavnatých rozinek. Je dokonalý! Zavažte mu kolem krku mašli, poprašte ho moučkovým cukrem a máte ozdobu svátečního stolu, kterou vám budou všichni závidět. Ale u obdivování dlouho nezůstane, uvidíte, že zmizí do posledního drobečku ;-)! 
 

Kakaový velikonoční beránek

Ingredience:

  • 125g moučkového cukru + na poprášení
  • 10g vanilkového cukru
  • 60g změklého másla
  • 2 velká vejce (nebo 3 malá)
  • 100 g rozinek, spařených
  • 230 g hladké mouky
  • 20 g kakaa holanského typu
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • 250 ml smetany ke šlehání (min. 33 % tuku)

 

Postup:

1 Troubu vyhřejte na 175°C. Do mísy dejte máslo a přisypte oba druhy cukru. Utřete dohladka. Poté přidejte vejce a vyšlehejte do nadýchané pěny. Ke směsi prosijte mouku s kakaem a kypřicím práškem. Nakonec přidejte smetanu a spařené rozinky, dobře promíchejte a hladké těsto přesuňte do máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané přední (obličejové, hlubší) části formy na beránka. Uhlaďte povrch a přiklopte druhou polovinou formy. Pečte asi 50 minut dozlatova.

2 Formu vyjměte z trouby a na chvíli zabalte do vlhké utěrky (zhruba 10 minut, dokud na povrchu neoschne). Sejměte víko. Když beránek trochu zchladne, pomocí prkýnka ho opatrně vyklopte a nechte ležícího na zádech nejlépe na mřížce vychladnout.

3 Beránka ozdobte mašlí a jemně poprašte moučkovým cukrem

Přidat komentář