Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karbanátky dědy Bohouše

1 633 zhlédnutí
Average: 5 1 hlasování

V tomto videu vás naučíme nejlepší karbanátky pod sluncem. Vaříme je podle receptu dědečka jedné z našich čtenářek už od roku 2006! Jeho karbanátky jsou chuťově výraznější než ty klasické – díky pár jednoduchým trikům. Naučte se je také!

 

Karbanátky dědy Bohouše

Ingredience:

  • 1,5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
  • 2 cibule, pokrájené najemno
  • 4 lžíce francouzské nebo plnotučné hořčice
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 vejce
  • 4 lžíce ostrého kečupu
  • 5 stroužků česneku, prolisovaných
  • strouhanka z čerstvého toustového chleba na zahuštění
  • 2 lžičky koření na mleté maso
  • sůl a pepř
  • olej na smažení

 

Postup:

1 Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá.

2 Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně. Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte. 
reklama

Přidat komentář