Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottové lívance s citronem a vanilkou

16 384 zhlédnutí
Average: 3.4 32 hlasování

Recept na ricottové lívance bez kynutí jednoduše musíte mít v repertoáru. Jsou snadné, rychlé, krásně nadýchané a strašně dobré! Oslavte jimi Pancake Day, který se slaví na masopustní úterý (letos připadá na 28. února), nebo si je udělejte už tenhle víkend. Voňavé lívance jsou ta nejlepší snídaně na světě!

 

Ricottové lívance s citronem a vanilkou

Ingredience (1 velká nebo 2 menší porce):

  • 125 g ricotty
  • 125 ml mléka
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 vejce (oddělené žloutky od bílků)
  • 1 lžička vanilkového extraktu/1/2 vanilkového lusku
  • 90 g hladké mouky
  • 1 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • kůra z poloviny citronu

 

K podávání:

  • zakysaná smetana
  • čerstvé ovoce
  • ořechy
  • javorový sirup

 

Postup:

1 Ricottu, žloutky, citronovou šťávu, kůru, cukr a vanilkový extrakt prošleháme, aby se dokonale spojily. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a šleháme dohladka. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a opatrně ho stěrkou spojíme s těstem. Rozpalte pánev (případně jí vytřete máslem) a lžící tvarujte lívance. Opékejte dozlatova z obou stran.

2 Lívance podávejte se zakysanou smetanou, ovocem, sekanými ořechy a javorovým sirupem.

Přidat komentář