Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šlehačková bublanina s ovocem

7 031 zhlédnutí
Average: 2.8 20 hlasování

Léto. Prázdniny. Třešně. Bublanina. Tyhle čtyři věci zkrátka neodmyslitelně patří k sobě. Nejvláčnější a nejjednodušší buchtu na světě můžete ale péct klidně celý rok! Pokaždé vyvolá úsměv a krásné vzpomínky na léto... Ovoce v bublanině můžete libovolně obměňovat podle sezony a později podle zásob v mrazáku – kromě třešní můžete použít i jahody, rybíz, meruňky, borůvky, nebo blumy.

 

Šlehačková bublanina s ovocem

Ingredience:

  • 3 velká vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 sáček kypřícího prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 kelímek smetany ke šlehání (250 ml)
  • 400 g třešní, odstopkovaných
  • moučkový cukr na poprášení

 

Postup:

1 Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny. Přisypte mouku, kypřicí prášek a špetku soli, vlijte smetanu a promíchejte. Vyšší plech o rozměrech 20x30 cm vymažte máslem a vysypte hrubou moukou a vlijte na něj těsto. Posypte ovocem a pečte v troubě rozpálené na 180°C přibližně 35-40 minut. Nechte vychladnout, nakrájejte na řezy a podávejte poprášené moučkovým cukrem.

reklama

Přidat komentář