Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohové knedlíky s jahodami

4 007 zhlédnutí
Average: 3.3 11 hlasování

Receptů na tvarohové knedlíky existuje celá řada. Nám ovšem učarovaly tyhle s toustovým chlebem. Jsou zkrátka nezapomenutelné. Těsto, které je neuvěřitelně vláčné a nadýchané, skrývá šťavnatou voňavou jahodu... Stačí už jen posypat strouhaným tvrdým tvarohem a moučkovým cukrem, polít rozpuštěným máslem a užít si každé sladké sousto. 


A náš tajný tip? Protože jahod není nikdy dost, můžete pár dalších nakrájet na kostičky a knedlíky jimi ozdobit.

 

Tvarohové knedlíky s jahodami

Ingredience:

  • 125g toustového chleba, okraje okrájené, střídka rozmixovaná
  • 250g hrubé mouky + na podsypání
  • 250g měkkého tvarohu
  • 50g másla, změklého
  • 50g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • cca 500g jahod (cca 25 ks), omytých, důkladně osušených a zbavených stopky

 

K podávání:

  • strouhaný tvrdý tvaroh
  • moučkový cukr
  • rozpuštěné máslo
  • nakrájené jahody

 

Postup:

1 V míse promíchejte rozmixovaný chleba s moukou, přidejte tvaroh, změklé máslo, cukr, vejce a sůl. Promíchejte a vypracujte těsto. Nechte ho 30 minut odležet v lednici.

2 Z těsta oddělujte kousky, trochu je roztlačte v dlani a pomocí prstů na placičku. V případě potřeby podsypávejte hrubou moukou. Na těsto položte ovoce, důkladně ho obalte a uzavřete.

3 Hotové knedlíky vhazujte do vroucí vody a občas opatrně promíchejte, aby se nepřichytily ke dnu. Ve vodě by jich mělo být jen tolik, aby volně plavaly. Vařte 8 minut, dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Uvařené knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou.

4 Knedlíky podávejte posypané tvarohem, cukrem a přelité rozpuštěným máslem. Můžete je také ještě posypat nakrájenými jahodami.

reklama

Přidat komentář