Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Valentýnský cheesecake s malinovými srdíčky

25 754 zhlédnutí
Average: 3.5 61 hlasování

Jak vyjádřit lásku lépe než lahodným dezertem? Křupavý korpus z oblíbených sušenek, hedvábně jemná krémová náplň vonící vanilkou a roztomilá malinová srdíčka to řeknou za vás!

 

Valentýnský cheesecake z Lučiny s malinovými srdíčky

Ingredience:

  • 250 g oblíbených sušenek (např. Lotus, Club, Bebe), rozdrcených
  • 80 g másla

 

Náplň:

  • 200 g krupicového cukru
  • 7 lučin v kostce (700 g)
  • semínka z 1 vanilkového lusku
  • 3 velká vejce
  • 250 g tučnější zakysané smetany (15-30%)
  • 1 sklenice malinové marmelády bez semínek

 

Postup:

1 Troubu předehřejte na 180°C. Promíchejte drcené sušenky s máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy. Pečte 14 minut nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Snižte teplotu v troubě na 140°C.

2 Prošlehejte krémový sýr s cukrem a vanilkou. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu. Když je směs krásně hladká, nalijte ji na připravený korpus. Marmeládu prošlehejte a pomocí pístové stříkačky udělejte marmeládou sem tam tečku. Párátkem poté každou tečku protáhněte v srdíčko.

3 Na dno trouby položte pekáček s vroucí vodou a na střední příčku dejte formu s cheesecakem. Pečte zhruba 60 minut nebo dokud nejsou okraje cheesecaku pevné a střed se ještě trochu chvěje. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky.  

reklama

Přidat komentář