Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vanilkové cupcaky s čokoládovým krémem

5 716 zhlédnutí
Average: 3.3 13 hlasování

Nadýcháné a vláčné dortíky akorát do ruky ozdobené sametovým čokoládovým krémem jsou skvělou volbou pro každou příležitost. S jejich finální podobou si můžete opravdu vyhrát! Čerstvé ovoce, čokoládové hobliny, sekané oříšky, karamelové křupinky... Fantazii se meze nekladou. Snadno je proměníte i ve fantastický velikonoční dezert pro malé i velké koledníky, pokud je ozdobíte malými pestrobarevnými čokoládovými vajíčky. 

 

Vanilkové cupcakes s čokoládovým krémem

Ingredience (na 12 ks):

  • 1 vejce
  • ½ vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá (nebo 1 lžička vanilkového extraktu)
  • 60g změklého másla
  • 100 g cukru
  • 140 g hladké mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 1 kávová lžička sody
  • špetka soli
  • 150 ml podmáslí

 

Krém:

  • 75 g hořké čokolády
  • 125 g změklého másla
  • 75 g moučkového cukru
  • 125 g krémového sýra (Philadelphia)

 

Na ozdobu a dokončení:

  • čokoládová vajíčka (nejlépe ta barevná - např. od M&Ms nebo podobná)
  • malinové marmelády
  • maliny
  • sekané oříšky

 

Postup:

1 Vejce vyšleháme se semínky z vanilkového lusku (vanilkovým extraktem), cukrem a máslem do pěny. Mouku prosejeme s práškem do pečiva, sodou a solí přes jemné síto a postupně spolu s podmáslím přimícháváme do vaječné pěny. Muffinový plech vyložte papírovými košíčky a pomocí lžic je plňte do 2/3 výšky. Pečte při 180 °C asi 12 – 14 minut dozlatova.

2 Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, odložíme stranou a necháme zchladnout. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem do nadýchané pěny. Po částech zašleháme krémový sýr a nakonec i rozpuštěnou čokoládu (opět po částech) a pořádně prošleháme.

Související

endpoints
reklama

Přidat komentář