OBCHOD

2005/8

Recepty z vydání

Omeleta v řeckém stylu

Omeleta a řecký salát v jednom

Turecký jehněčí pilaf

Skvělé nasycení pro davy labužníků

Chřest, losos a špenát

Lososa můžete nahradit filetami z jiné ryby. Namísto chřestu poslouží i tenké špalíčky z drobné cukety.

Krůtí sendvič s avokádem

Výtečná kombinace masa a čerstvé zeleniny

Těstoviny s řeřichou a sýrem

Balené směsi různobarevných salátových listů a krájené další zeleniny jsou dnes běžně k dostání. Co s nimi, když chcete...

Vývar s nudlemi a zeleninou na orientální způsob

Balené směsi různobarevných salátových listů a krájené další zeleniny jsou dnes běžně k dostání. Co s nimi, když chcete...

Kuřecí salát s arašídy

Balené směsi různobarevných salátových listů a krájené další zeleniny jsou dnes běžně k dostání. Co s nimi, když chcete...

Makrelový salát s křupavými krutony

Balené směsi různobarevných salátových listů a krájené další zeleniny jsou dnes běžně k dostání. Co s nimi, když chcete...

Kokosky

Křehké a jednoduché sušenky jsou ideálním zákuskem k čaji nebo kávě

Pizza s bramborami

Brambory mám hrozně ráda. Úrodu od rodičů klidně použiju i na pizzu. Se sýrem a křupavou slaninou je to lahůdka na...

Pesto ze sušených rajčat

Provensálská variace na tradiční bazalkové téma je trochu sladší, ale stejně skvělá. Poslouží vám jako pomazánka,...

Kuře s pestem a sušenými rajčaty

Stačí pár rajčat, půlhodinka v troubě – a kuře se promění v božský pokrm.

Rajčatové koláče s mascarpone

Existuje spousta variant slaných koláčů, ale rajčatová je určitě jednou z nejchutnějších. Můžete si je také připravit...

Provensálská rajská omáčka

Voní prázdninami a sušená pomerančová kůra ještě nádherně zvýrazní její chuť

Rajská polévka s cuketou

Tohle je skutečná oslava všeho jižního! S připravenou rajčatovou omáčkou máte hotovo za slabých dvacet minut.

Rajčata s kuskusem s rajskou omáčkou

Kuskus je sám o sobě lahůdka, a když nasaje ještě rajskou šťávu…

Hutná rajská zavařenina

Stvořená na principu indického čatní a všestranně využitelná. Na kečup už si nikdy nevzpomenete!

Lososové balíčky

Díky utěsnění neuteče ven ani kapka lahodné šťávy

Rajčata zapékaná s kozím sýrem a olivami

V receptu spojila své síly čerstvá rajčata a skvělý domácí polotovar, rajská zavařenina. Klasický recept ze Středomoří...

Gazpacho

Na tuto studenou zeleninovou polévku původem ze Španělska má snad každá jižanská rodina svůj recept. Základ ale zůstává...

Smažená mozzarella na listovém salátu

Mozzarella a čerstvá bazalka tvoří ideální prázdninový pár. Čerstvý listový salát i lahodná zálivka jejich souznění...

Telecí roláda se špenátem a piniovými oříšky

Delikátní a lehce stravitelné telecí je pro horké dny jako stvořené. V každém soustu téhle rolády navíc překrásně voní...

Angreštový koláč se smetanovým krémem

Báječný způsob, jak zhodnotit angrešt, který právě teď prožívá svou krátkou sezonu. Tenhle šťavnatý koláč je mimořádně...

Živáňská jehla

Nejlepší kousek hovězího, svíčková, je křehký, rychle propečený, a přitom plný šťávy. Nezbytným doprovodem živáňské je...

Grilovaná polenta

Jemně nasládlou kukuřičnou kaši jménem polenta používají v některých oblastech Itálie dokonce místo chleba. Opečením se...

Pravý americký hamburger

Jeho podstatou je vláčnost a jednoduchost, a hlavně kvalita výchozího materiálu: dobré, netučné a šťavnaté hovězí...

Grilovaný banán s medem a skořicí

Naprosté klasice dodává přímo omamnou vůni i chuť rumová směs. Příprava je přitom neuvěřitelně jednoduchá.

Opečené hříbky s bylinkovými knedlíky

Roman Paulus ve své restauraci podává i verzi ‚houbového guláše‘, který je místo tymiánu kořeněný klasicky, paprikou a...

Žampiony exoticky naložené

Jsou skvělou chuťovkou a báječně oživí polévky i omáčky. Směs ochucovadel a koření k nakládání je poměrně netradiční a...

Palačinky s liškami

Poslouží třeba jako rychlá večeře, kterou zasytíte celou rodinu po návratu z houbařského výletu. Dodají ztracenou...

Houby po asijsku

Houby v sezamové omáčce vypadají tajuplně, ale příprava je snadná a výsledek efektní. Hodí se jako předkrm, ale když...

Geniální dort

Moučník s džemem a jednoduchým máslovým krémem se hodí k odpolednímu čaji, jako svačina pro děti i jako pohoštění pro...

Ovocné domácí čatní

Snadněji zavařovat už nejde – všechno nasypete do jednoho hrnce, necháte povařit a pak už jenom přelijete do...

Pravé slovenské halušky

Připravují se z čerstvě vařených brambor, a proto jsou tak jemné a nadýchané. Žádná zátěž pro žaludek – a koncert pro...

Limetkový krém s kompotem z černého rybízu

Barevné proužky plné šťávy jsou lákavé na první pohled. Střídá je nadýchaný krém a celou nádheru korunuje střapatá...

Kuře zapečené s kozím sýrem a třešňovými rajčátky

Až všechno navrstvíte do pekáče, máte napůl hotovo. Jídlo se dá připravit dopředu – před pečením ho můžete nechat až 24...

Pikantní hummus z červené řepy s křupavými chlebovými plackami

Výborná a navíc zdravá chuťovka! Pokud zbude, můžete hummus dát do zakryté nádoby a uchovat až dva dny v chladničce.

Jahody v růžovém víně

Jednoduchý dezert, přesto božské chuti. Nejprve vyzobejte vínem nasáklé jahody, pak si vychutnejte jahodami ovoněné...

Šafránová divoká rýže

Přílohu ozvláštňují jednak zrnka divoké rýže, chutnající po oříšcích, jednak nezaměnitelné aroma šafránu. Koření stačí...

Špenátová polévka s nudličkami z kuřecího masa

V téhle polévce rybu nenajdete. I přesto z ní díky rybí omáčce ucítíte slanou vůni příboje.

Salát s rýžovými nudlemi

Lehký salát s vláčnými nudlemi je skvělá vegetariánská volba. Může se stát také oblíbencem každého, kdo to rád pikantní.

Placičky z bílé ryby se zelenými fazolkami

Koláčky z jemného rybího masa získají díky kořeněné kari pastě ostřejší chuť, která skvěle ladí s výraznou omáčkou.

Salát z manga a červených paprik

Fantastická kombinace chutí, kterou si určitě zamilujete. Aromatické mango spolu s rybí omáčkou dodá salátu úžasný švih.

2012/5

Knedlík 21. století
Napečeno bez vážení
Zelené a svěží vaření
reklama

Přidat komentář