Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2006/2

Únor 2006

Recepty z vydání

Placičky s tofu a sójovým granulátem

Elegantní variace na klasické karbanátky. Jestli máte rádi česnek, klidně ho přidejte víc!

Jemné masové kuličky se špenátem

Báječné, a hlavně naprosto klasické! Pokud nemáte bambusový pařák (vypadá jako košíček s víčkem), uvařte jídlo na...

Hladká ančka

Mléčná polévka zahuštěná moukou se vařila v celých východních Čechách – ale co rodina, to jiný recept. Někdo...

Medovník

Originální recept se po dlouhých peripetiích podařilo získat redaktorce Šárce Hamanové od Gruzínky Nanuli Dérové...

Zapečená čokoláda

Na první pohled jednoduchost sama – ale ten pocit, když se lžička proboří krustičkou do žhavé čokoládové lávy...

Kachní prsíčka v pepřovém kabátku

Pokud jste to stihli z práce dřív, než jste mysleli, použijte při přípravě kachních prsíček jednoduchý trik: položte je...

Koláč se sójovým masem

Je výborný teplý i vychladlý. A díky tymiánu, cibulce a houbám přímo neodolatelně voní...

Salát z mušlí svatojakubek

Svatojakubky neboli hřebenatky mají křehké, jemné masíčko, které potřebuje jen pár minut na hodně rozpálené pánvi...

Voňavé kuře s limetkou

Nasládlá chuť grilované papriky a cibule je velice příjemná. Zajímavě kontrastuje s pikantním kari a kyselou limetkou.

Jablečný salát à la waldorf v bramborách

Výborná změna! Spojení nečekaných chutí vás mile překvapí.

Spaghetti carbonara

Svou cestu k těstovinám s hedvábnou omáčkou a kousky šťavnaté slaniny si musíte projít sami. Rádi vám ale vyznačíme...

Mexické kukuřičné placičky a salsa

Salsa je v podstatě směs pikantně ochucené zeleniny, pokrájené na drobno. Nelitujte času na přípravu paprik. Když je...

Plněné medailonky v sýrovém těstíčku

Slavnostní večeře pro nečekanou návštěvu aneb jak uvařit dobrotu, když je spíž skoro prázdná. Medailonky nejlépe...

Colový dort

Díky podmáslí a šumivé cole je tenhle jednoduchý kříženec koláče a dortu úžasně šťavnatý. Stupeň obtížnosti je zhruba...

Ambrozie z Verchlábe

Ambrozie je vařené maso, které se připravovalo v mnoha úpravách. Vrchlabská verze je doplněná bramborami – právě...

Ukrajinský boršč

Klasická polévka. Dejte si k ní čerstvý chleba, a už nemusíte vařit další chod.

Kotlety s červeným zelím

Oceníte rychlou přípravu. Kombinace červeného zelí, jablka a brusinek bude vynikající!

Mexická polévka

Velmi chutná polévka, kterou uvaříte raz dva. Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do ní feferonku nakrájenou na...

Zmáčklé brambory

Brambory připravené na tenhle způsob jsou naprosto neodolatelné.

Obojživelné muffiny

Cola tu má jediný, zato zásadní úkol: zkypřit těsto. Jeho chuť už příliš neovlivní. Pokud nechcete jít do sladka,...

Mozzarella s ančovičkami a červenou řepou

Kombinace mozzarelly a červené řepy sice zní trochu bizarně, ale je fantastická! Když přidáte slané ančovičky a olivový...

Kuře v zelenině

Kuře napřed celé opečte a pak pomalu poduste. Výsledkem je křupavá kůrčička a šťavnaté maso.

Čekanka s pršutem a gremolatou

Další z typicky zimních druhů zeleniny získá fantastický odpich díky gremolatě, směsi citronové kůry s česnekem a...

Gratinované ostružiny

Díky tomuhle dezertu se váš večírek stane legendární záležitostí! Doporučujeme servírovat se šumivým vínem nebo s...

Bramborové těsto

Tvárnější a inspirativnější hmota snad ani neexistuje. Bramborové těsto stojí u zrodu celé řady skvělých příloh,...

Palačinky zapékané, plněné tvarohem

Česká kuchyně sice bojuje s maďarskou o domovské právo na palačinky, ale ty plněné tvarohem s rozinkami a zapékané se u...

Losos po asijsku

Dušení vůbec nemusí být nekonečné! Pokud sáhnete po křehkém mase, jako je například ryba, zvládnete večeři do půl...

Sójové maso se sherry

Na tomto jídle si pochutnají především ti, kdo mají rádi asijské speciality a maso nasladko. Nudličky jsou skvělé s...

Sváteční šunka

Šunka pečená nasladko je specialitou anglosaské kuchyně. Podstatné je, abyste ji sehnali i s kůží a vrstvičkou tuku...

Vepřové kotletky v cidru se šalvějí a jablky

Kotletky jsou na dušení ideální, a protože nepotřebují tolik páry, stačí jim mělčí nádoba. Jablečný cidre můžete...

Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu

Pečení a dušení vepřového v mléce je známé z francouzské kuchyně. Koření a pomeranč se postarají o další provonění a...

Sladká rýžová polévka

Dá se jíst horká i studená. Pokud máte rádi mléčnou rýži, do téhle polévky se zamilujete!

Francouzský toust se sirupem z coly

Tohle je obzvlášť luxusní úprava toustů a využijete na ni i ne úplně čerstvé pečivo. Role coly: svou typickou chutí...

Fenykl s rajčaty a bílým vínem

Fenykl je zelenina, kterou v zimě běžně dostanete v supermarketech i tržnicích. Bulvy mají typickou anýzovou chuť a...

Aromatické dušené hovězí

Skořice, chilli a čokoláda – tahle silná trojka se s oblibou používá v tex-mex kuchyni. Umí totiž báječně pozdvihnout...

Rybí polévka s lososem

Velmi chutná variace na klasickou krevetovou polévku. Dejte si tu práci a upečte k ní sušenky ve tvaru rybiček –...

Jehněčí nožičky v červeném víně

Tak jako každé dušené jídlo chutnají líp druhý den – vůně a chuti se pěkně rozleží. Jehněčí nožičky jsou klihovité,...

Bramborová kaše s pastinákem

Pastinák – kořenová zelenina podobná petrželi – si rozhodně zaslouží vaši pozornost. V kombinaci s bramborovou kaší je...

Caramelly s mátou a ricottou

Tohle jsou opravdu moc dobré těstoviny, navíc nenáročné na přípravu. Caramella znamená italsky ,bonbon‘ a hotové...

Grilovaná ryba na špenátu

Dokonale splňuje všechna kritéria pro zdravou, lahodnou, lehkou a zároveň sexy večeři. A vsadíme se, že se vám naše...

Tvarohová bábovka

Rychlá a vynikající – taková je bábovka Heleny Kamenické z Psár. Navíc prý vydrží i několik dní krásně vláčná. To...

Sejkory s medem

„Dyž sou velký bandory, tak se pečou sejkory,“ říkají horalové. Budete překvapeni, jak lahodný dezert...

Přidat komentář