Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2006/5

Recepty z vydání

Blesková pizza s tuňákem

Nakupte si zásobu placek – a máte postaráno o večeři vždycky, když nemáte čas ,doopravdy‘ vařit. Do obkládání pizzy...

Zapečené kuře s chřestem

Tahle jednoduchá lahůdka vás vzpruží a dodá vám spoustu důležitých živin. A pochutnáte si!

Salát s novými bramborami

Vlažný salát, který je chutný už od pohledu, vás nadopuje vitaminem C

Hovězí proužky s chilli a bazalkou

Maso opečte zprudka – a samostatně. Je to spolehlivý trik; kdybyste ho smažili s ostatními přísadami, začal by se dusit...

Salát ze zelených jablek

V Thajsku byste se v tomto receptu setkali se zeleným nezralým mangem. U nás poslouží jako hodnotný zástupce...

Zapečená ryba po thajsku

Na tuhle skvostnou úpravu se hodí prakticky všechny ryby, ale pstruh je obzvlášť delikátní a skvěle si rozumí s...

Ostrá omáčka

V Thajsku se k jídlům často podává ostrá omáčka – jejím úkolem je zvýraznit chuť...

Žluté kuřecí kari s bramborami

S bramborami se tu pracuje jako se zeleninou, přílohou je rýže. Toto jídlo doporučujeme připravit den předem, rozloží...

Kulajda

Je dost vydatná na to, abyste si ji mohli dát i jako samostatný chod – třeba k večeři. Nejlépe chutná s liškami, ale...

Vepřová pečínka v mléce

Tenhle způsob přípravy masa je rozšířený ve Francii nebo v Itálii, objevuje se ale i ve starých českých kuchařkách...

Lepenice

Říká se jí také žvanda a je skvělou přílohou k masu. Hodí se k pečenému vepřovému i zabijačkovým specialitám.

Františkánský švestkový koláč

Těsto na tenhle fantastický koláč je řidší, než je u kynutých těst běžné. Po upečení je báječně vláčné... a ta chuť!

Peprný kozí sýr se sušenými rajčaty

Tenhle delikátní předkrm si skvěle vychutnáte s ještě teplým opečeným chlebem

Sušenková zmrzlina s moka omáčkou

K letnímu odpočinku na zahradě se skvěle hodí osvěžující dezert vonící kávou.

Banány s mangem v karamelu

Sladký, a přitom mimořádně osvěžující dezert. Mučenku dostanete spíš ve specializovaných obchodech, ale dá se nahradit...

Banánový chlebíček

Variace na téma ovocný chlebíček je báječná i v tom, jak snadno se povede. Stavte na čaj!

Obrácený banánový koláč

Mezi klasickými francouzskými sladkostmi má čestné místo obrácený koláč tarte Tatin. Zkuste stejně jako my nahradit...

Sýrová polévka s bílým vínem

Přestože se do téhle polévky nepřidává žádná smetana, je krásně krémová – postará se o to tavený sýr. Pochutnáte si!

Šunkové válečky

Dokonalá chuťovka – ať už na party nebo jen tak k televizi. Pokud ­nemáte čerstvý křen, můžete ho nahradit křenovou...

Stehýnka na medu

Kuřecí stehýnka nasladko tvoří s chřestem skvělý pár. Jestli zrovna nemáte chuť na maso, zkuste variantu s tofu nebo...

Kokosové nudle

Toto báječné jídlo v sobě nezapře inspiraci thajskou kuchyní. A navíc je bleskurychle hotové!

Salát s nakládanými cibulkami

Naložené cibulky dodají salátu nečekaný rozměr. Výborně chutná teplý i studený.

Čokoládové taštičky s malinovou omáčkou

Pro děti hlavní jídlo z říše snů, pro dospělé pohádkový dezert. Kombinace čokolády a malin je zkrátka k zbláznění...

Houbové ranečky

Ranečkům sluší provázek z krátce předvařeného pórku. Pokud se na podobné experimenty necítíte, stačí, když pevně...

Zapečené špagety se špenátem

Těstoviny, které chutnají dětem i dospělým. Pokud se vám zdá balkánský sýr příliš slaný, nahraďte ho ricottou.

Těstoviny po sicilsku

Úžasně snadná a rychlá specialita! Servírujte ji po italsku: po menších porcích jako první chod.

Salát z vodního melounu s bylinkami a sýrem

Se spojením různých druhů sýrů a melounů se často setkáte na jihu Evropy, stejně jako s vůní máty. Pružný sýr halumi je...

Osvěžující okurková polévka

Celý Balkán miluje svěží trio jogurt, okurky a česnek. V Řecku je to známá krémová omáčka tzatziki – a v Bulharsku...

Suvlaki na dobromysli

Špízky s kousky kuřecího nebo vepřového masa se často prodávají jako rychlé občerstvení na řeckých tržištích nebo u...

Ryba na petrželce

Zelená petržel je určitě nejpoužívanější ze všech bylin. A není divu: dokáže jídlu dodat nejen profesionální vzhled a...

Krém z bílé čokolády s bazalkou a malinami

Bazalku jsme si rychle zamilovali. Věděli jste ale, že její kouzelně vonící silice se uplatní i ve sladkých jídlech?

Pikantní ranní džus

S odšťavňovačem je příprava čerstvého džusu hračka – a hravý způsob, jak přesvědčit děti, že jim (i rodičům)...

Smetanová kaše s malinovým vírem

Horká kaše se hodí k snídani spíš v zimě. V teplém máji a v létě proto přijde vhod naše delikátní studená varianta s...

Jednoduché sendviče s vejci a slaninou

S plněním sendvičů si můžou pěkně vyhrát i malé děti, které byste ještě nepustili ke sporáku. Pusa za odměnu zaručena!

Tofu burger s relishem a salátem tabbouleh

Relish dodá tofu chuť a šmrnc. Nabízíme vám dva druhy – jeden můžete namazat přímo do burgeru a druhý podávat...

Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem

Geniální vegetariánská večeře! Vyplatí se zvolit opravdu kvalitní kozí sýr a bílé víno – na těchto surovinách totiž...

Egyptský chléb

Pusťte děti do kuchyně! Osmiletý Matthew Shenar nám dal chutný recept, který zvládne i váš syn či dcera.

Božský svatební dort

Moderní, sympatický, krásný… zkrátka úžasný. Takový ženich je vzácností, ale my vám představujeme dort přesně s těmito...
reklama

Přidat komentář