Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2006/7

Červenec 2006

Recepty z vydání

Tabouleh

Lahodný tabouleh

Kuskus s chorizem a cizrnou

Lahůdka s chorizem a cizrnou

Pondělní rýže

Tohle jídlo je geniální způsob, jak využít zdánlivě nesourodé zbytky a zásoby. Spojení vajec a rýže vás přímo uchvátí!

Teplý bramborový salát

Odvážná, ale překvapivě dobrá kombinace surovin!

Vepřové špízy s citronem

Rychlé, nenáročné na suroviny, a přesto dokonale vyvážené. Ideální příloha: zeleninový salát.

Teplé bagely s hovězím

Typické americké bagely prodává Tesco, jeden přijde na 10 Kč. Vyzkoušejte i různé příchuti, skvělý je např. špenátový.

Těstoviny s krabím masem

Vůně prázdnin u moře. Kombinace chilli a citronového oleje je velmi vyrovnaná.

Trojitý cheesecake

Cheesecake a Amerika patří nerozlučně k sobě. A hravé San Francisco si vzalo do parády i tenhle slavný dezert!

Polentové škubánky se čtyřmi druhy sýra

Vychladlá polenta je podobně jako brambory schopna mnoha dalších proměn, což je také příčinou její široké obliby. Dá se...

Rychlý guláš s knedlíky z polenty

Už je to tady! Vítězné tažení polenty světem nezastavila ani knedlíková hradba. Když dáte vychladlé polentě patřičný...

Polentové lasagne

Další variace, která dokazuje mnohotvárnost kukuřičné kaše; tentokrát na sebe vzala podobu lasagní, tedy delších plátků...

Polentový koláč

Tohle není koláč, ale rozplývající se mana z vláčných, jemných drobečků! Kromě mletých mandlí se v koláči uplatní hrubá...

Hovězí steak s hořčičnou omáčkou

Steak je skvělá volba na večeři pro jednoho: je šťavnatý, ale hlavně hned hotový. A s hořčičnou omáčkou je opravdu...

Enchiladas se špenátem

Vhodné pro vegetariány

Hovězí burritos

Jíst rukama povoleno

Skořicové chipsy

Křupavé potěšení

Italský megasendvič

Vito Mollica je velkým přítelem kvalitních surovin a hledá je i v Čechách. Velmi si oblíbil i český chleba, například...

Domácí 'giardiniera' s bruschettou

Giardiniera je podle tradice rychlá ‚zavařenina‘ z té zeleniny, kterou zrovna najdete na zahradě, italsky...

Rýžový salát se zeleninou

Vito Mollica stvořil rýžový salát většinou z vlajkových ingrediencí italské kuchyně, ale neznamená to, že jej při...

Slaný koláč se špenátem a ricottou

Koláč je díky svěží, lehké chuti ideální pro letní stolování na čerstvém vzduchu. Dá se připravit předem – a...

Broskve na víně

Kombinace broskví a třešní plných šťávy je naprosto neodolatelná. Dezertní víno Brachetto pochází z italského kraje...

Salát z fazolek, oliv & ančoviček

Salát má výraznou chuť díky ančovičkám, které se v oleji doslova rozplynou.

Zapečená ricotta

Ricotta coby slaný koláč je oblíbená italská specialita. Výtečně chutná zatepla i studená.

Salát z pečených rajčat

Abyste si opravdu pochutnali, vyberte opravdu zralá, šťavnatá letní rajčata.

Klasická bruschetta

Čím lepší pečivo použijete, tím líp bude bruschetta (čte se brusketa) chutnat… Nám se skvěle osvědčil třeba...

Salát z fíků a pršutu

Špičkové ingredience promění prosté jídlo ve špičkový zážitek. Uvidíte sami!

Rizoto s cuketou a gorgonzolou

Spojení samých jemných surovin – cukety, gorgonzoly a krůtího masa – je překvapivě výrazné. Pokud máte...

Pikantní kuřecí paličky

Stačí tři řezy nožem, a máte po starostech, jak kuřecí křidýlka co nejdůkladněji okousat. Paličky se dobře drží...

Salát Coleslaw

Klasický salát, který se objevuje v mnoha různých verzích. My ho máme nejradši v téhle originální americké podobě!

Těstovinový salát se zeleninou a tuňákem

Zdravý salát, který mají rády děti! Klidně do něj můžete použít těstoviny, které vám zbyly od oběda nebo večeře.

Bramborová omeleta

Prostá jídla bývají nejchutnější – a tohle je jednoznačný důkaz! My jsme omeletu připravili ze syrových brambor,...

Šneci z vepřové panenky

Panenka zůstane díky slanině krásně šťavnatá. V kombinaci s plněnými papričkami je to přímo božské jídlo!

Salát Niçoise

Název proslulého salátu z francouzského Azurového pobřeží se vyslovuje [nysoaz]. Kromě zeleniny v něm musí být natvrdo...

Tabouleh

Tomuto salátu, inspirovanému Blízkým východem, dodává správný šmrnc křupavá okurka a citronová kůra. Přesvědčte se sami!

Cézar

Podle originálního receptu se zálivka na cézar vyrábí ze syrových žloutků. V domácích podmínkách ale nemůžeme mít...

Řecký salát

Je bezkonkurenčně skvělý – jen musíte použít prvotřídní šťavnatou zeleninu, která má intenzivní chuť. Řecký salát...

Avokádovo-pomerančový salát s černými olivami

Perfektní jako předkrm, zajímavý jako příloha. Budete si ho pamatovat – v tom nejlepším!...

Salát ze žlutého melounu a parmské šunky

Kombinace žlutého melounu a sušené šunky je přímo dokonalá! Sladkoslanou chuť rafinovaně doplňuje hořká čekanka a...

Fazolový salát s opečenými rajčaty

Když česnek, cibulku a rozmarýn osmažíte, získá hloubku. A přesně to je tajemství úžasné chuti tohoto vydatného salátu.

Nejlepší borůvkový koláč

"Šťavnaté borůvky (určitě dejte přednost lesním před pěstovanými) a křupavá drobenka tvoří naprosto...

Přidat komentář