Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2007/10

Říjen 2007

Recepty z vydání

Špagety puttanesca

Máte-li možnost a chuť, zkuste si omáčku připravit z čerstvých rajčat: oloupejte je, pokrájejte, osolte, opepřete a...

Pikantní kuřecí prsíčka

Stačí čtyři přísady! Jestli nemáte v lásce nebo v lednici grilovací omáčku, potřete kuře rajčatovou salsou nebo šťávou...

Bylinkové fazole s klobásami

Přidáním trochy cukru do omáčky vynikne přirozená sladkost rajčat. Pokud nejsou zcela zralá, cukr také vylepší jejich...

Kuskusové placičky s fetou

Snadná teplá večeře pro vegetariány – na stole za dvacet minut

Ryba v olivové krustě s pestem

Křupavá směs pesta a olivového oleje je skvělá i na kuře nebo kotlety. Čerstvou strouhanku získáte nejrychleji, když...

Tvarůžky v pivním těstíčku

Kombinace tvarůžků a piva tvoří dokonalý pár. Zlatavého moku mějte dostatečnou zásobu – po syrečkách na něj...

Loštická česnečka

Ačkoli tvarůžkům přísluší přídavné jméno ,olomoucké‘, ve skutečnosti pocházejí z vesnice Loštice. A takhle tam...

Tvarůžková rozhuda

Na strouhání jsou nejvhodnější málo rozleželé tvarůžky. Jestli takové nemáte, dejte je na chvíli do mrazáku. Pokud...

Masové tyčinky s tvarůžky

Při pečení dají zabrat vašim čichovým buňkám, ale výsledek je famózní! Sýr z tyčinek v troubě trochu vyteče a o vzniklé...

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky nejsou žádná věda! Stačí jen jít do toho hodně rukama – a trochu hlavou...

Sundae

Nenajdete Američana, který by sundae neznal – a nemiloval. Tak je pro Ameriku typický! Příprava poháru je tak...

Pohár s pudinkem, banány a zmrzlinou

Když zavoní vanilkový pudink, vždycky zjihneme. Nejenže útočí na naše smyslové buňky, ale okamžitě vyvolává vzpomínky...

Pohár s lesním ovocem a mascarpone

Mascarpone a ovoce, dnes už klasika. Královská klasika, nutno dodat!

Jablečné pohárky

Trio calvados, cider a nakyslá jablka vykouzlí z mascarpone přímo božský krém. Pro děti ale alkohol samozřejmě vynechte!

Mangové pohárky

Varování: mango zjemněné kokosovým mlékem a dochucené jen limetou okamžitě způsobuje závislost. U dětí i dospělých!

Kapustové karbanátky

Úžasně voňavé a křupavé! Poněkud vylepšený postup se vyplatí – karbanátky získají ‚řízkovým‘ obalem...

Bramborová buchta s mandlemi

Lehounké nadýchané těsto ze staré české kuchyně je skutečným překvapením! Mandle mu dodají jednoduchou eleganci.

Kuře na jeřabinách

Šťavnaté a mírně navinulé plody jeřábu (odborně jsou to malvice) dodají omáčce nevšední říz.

Kořeněný salát s rajčaty

Tento voňavý salát podávejte ještě teplý nebo při pokojové teplotě, ale ne vychlazený.

Lilkové pyré s kouřovou příchutí

Báječná příloha ke grilovanému masu nebo ke kuřeti! S opečenými chlebovými plackami je to vynikající tip na...

Zapečené lilky plněné jehněčím

Jídlo můžete připravit i den dopředu – dojděte do konce kroku 2, pak lilky překryjte fólií a uložte do lednice...

Lilkové kari

Takhle chutná Thajsko! Koření určitě osmahněte – dodáte tím kari tu správnou chuť...

Grilované lilky s jogurtem a mátou

Vynikající jako předkrm, příloha ke grilovaným a pečeným masům i coby samostatné jídlo. Zkuste opečené baklažány s...

Pečená kachna

Tajemství úspěchu spočívá v pozvolném pečení a odebírání jemného tuku (sádla). Na závěr necháme více opéct, přímo...

Smažené vepřové řízky

Jemné vepřové panenky zaručí, že se řízky budou na jazyku doslova rozplývat. Čerstvá strouhanka se postará o křupavost.

Jablečný závin

Upečte si to nejlepší z jablek!

Guláš

Na rozdíl od maďarského guláše je česká verze hustší a neobsahuje brambory. Naložení není zcela tradiční, výsledek ale...

Vepřo knedlo zelo

Naše národní jídlo

Bramboračka s houbami

Houbovka je vždycky skvělá, ale s nočky se promění v dokonalé antidepresivum, to jest v životabudič.

Buchty s povidly

Dávná podoba energie sbalené na cesty nikdy neztratila své kouzlo…...

Španělský ptáček

Náplně se dost odlišují podle kraje a rodiny. Okurka a uzenina, případně vejce ale patří ke stálým notám tohoto hitu.

Špekové knedlíky

Hříšně dobré! Když uberete uzeného, získáte rafinovanou přílohu, třeba k pečínce.

Kapustnica

Slavnostní, přímo královská polévka!

Halušky

Pro tvorbu halušek existuje speciální pomůcka, cedník ‚haluškár‘. Ale skvělé budou i odkrajované z prkénka!...

Živáňská pečeně

Díky pečení v obalu je živáňská báječně šťavnatá, k čemuž přispívá i naložení masa. Je-li prvotřídní, jídelní zážitek...

Bratislavské rohlíčky

Rohlíčky prosluly už v době, kdy se Bratislavě říkalo Prešpurk, tedy za Rakouska-Uherska. Udržely se i v Maďarsku, kde...

Vdolečky s mákem

„Tohle je bezkonkurenčně moje nejoblíbenější dětské jídlo!“ říká Dita Pecháčková. „A nejvíc mi...

Vločková polévka

Blesková polévka, která voní po oříšcích.

Kuře na paprice s noky

Kuře na paprice, obměna klasického receptu na slepici oblíbeného v dobách našich prababiček, má snazší a rychlejší...

Babiččina sekaná

Sekaná. Zdálo by se, že je to obyčejné, jednoduché jídlo. Z vybraných surovin ve správném poměru z ní ovšem můžete...

Bábovka Savoy

Tuhle bábovku podávají v pražské kavárně Savoy. Je naprosto fantastická! Tamnímu cukráři Lukáši Pohlovi za ni posíláme...

Babiččina bábovka

Bábovka, která vám připomene dětství. Díky hrubé mouce je nadýchaná, voní máslem a mlékem. A je skvělá s kakaem!

Kynutá bábovka s mákem

Kynutá bábovka s náplní je výzva! Odměnou za komplikovanější přípravu vám bude přímo ukázkově nadýchaný, nepřeslazený a...

Slezské bramborové placky s povidly

Jemně slané a pepřené placky podobné bramborákům a pikantní chuť povidel si spolu bezvadně notují. Tuhle kombinaci...

Povidlová omáčka k uzenému

Tuhle kombinaci doporučují i hodně staré české kuchařské knihy, původ má až někde ve středověku. Obstojí se ctí dávných...

Dvojctihodné koláčky

Božská moravská specialita s dvojí náplní! Na svatbu i posvícení.

Kukuřično-špaldový koláč s hruškami

Báječný koláč, ve kterém zazní i tradiční chuťové tóny českého podzimu.

Povidlové čatní s tmavým chlebem

Jako každá chuťovka má i indické ‚chutney‘ téměř nekonečné možnosti využití. Evropané si ho velmi...

Ořechové lívanečky

Usmažte je v neděli ke snídani. Celý den pak budete mít dobrou náladu!

Švestkový krambl

Typický anglický dezert. Vynikající!

Vanilkový koláč z podmáslí

Hřejivé vůni vanilky nikdo neodolá...

Čokoládový koláč

Čokoláda pod neobvyklou pokrývkou. Děti budou ze zapečených bonbonů marshmallows nadšené!

Krémové řezy

Vypadají poněkud komplikovaně, ale zvládnete je raz dva. Slibujeme, že výsledkem budete nadšeni!

Čokoládové řezy z lednice

Tenhle dezert obzvlášť milují děti!

Kokosová roláda s medem

Až budete mít náladu vařit a péct, zkuste tuhle roládu! Můžete ji totiž dát do mrazničky a vytáhnout v době, kdy se vám...

Šlehačkový Koka zákusek

Fantastický dezert s nápadem! Vyrobíte ho prakticky okamžitě – suroviny totiž nejspíš máte ve spíži...

Čokoládovo-oříškový chlebíček

Opravdu vynikající záležitost! Doporučujeme podávat s čerstvým ovocem – například nektarinkami, slívami či...

Tvarohové ,tiramisu‘

Jednoduchá česká verze světového dezertu! Návštěvě z Itálie název raději hned neprozrazujte; odtajněte ho až poté, co...

BeBe střecha s banánem

Kdo neochutnal BeBe střechu, jako by neexistoval… Předkládáme vám největší hit českých hospodyněk!...

Cheesecake s makovými krekry

Oblíbený koláč tentokrát naslano s česnekem a bylinkami.

Řízečky k ,telce‘

Když nahradíte obyčejnou strouhanku mletými sušenkami, získáte křupavější a chutnější obal. Vyzkoušejte!

Šunkové hamburgry

Šunka dodá hamburgrům jemnost, sušenky nový rozměr. Experimentujte s příchutěmi, výsledek bude vždy skvělý!

Sýrové řezy

Rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu! Při přípravě šetřte solí – plísňový sýr je dost slaný sám o sobě...

Pikantní špagety se sušenkovou posypkou

Špagety s posypkou ze strouhanky patřily dříve do jídelníčku chudých Italů. Získaly si však oblibu a vy je nyní můžete...

Křupavý ořechový koláč

Těsto je lehké, náplň fantasticky šťavnatá, postup zajímavý = zapíše se vám do sbírky receptů i do...

Přidat komentář