Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2007/4

Duben 2007

Recepty z vydání

Špenátové noky s houbami

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Noky se špenátem a uzeným lososem

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Noky s pestem

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Noky s omáčkou arrabbiata

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Bleskové rajské rizoto

Stačí půlhodina. Využijete mikrovlnku.

Pikantní jarní ryba

Stačí půlhodina. Nové nápady, co s rybou. Využijete mikrovlnku.

Těstoviny se slaninou a brokolicí

Stačí půlhodina. Nové nápady, co s rybou. Využijete mikrovlnku.

Nekynutý mazanec

Dopřejte si velikonoční klasiku trochu jinak – ale stejně svátečně a lahodně!...

Francouzské brambory

Zapékané brambory se dočkaly mnoha verzí. V té naší odpadá předváření, takže výsledek je plný chuti; navíc jsme dali...

Šunkofleky

Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit. Další přísahá na domácí těstoviny, zatímco...

Smetanové kuře s rajčaty

Maso zapečené se smetanou je osvědčené univerzální pohoštění – zachutná snad každému. Jen nezapomeňte remosku...

Žemlovka

Svědčí jí nejen jablka, ale i kompotované meruňky s kysanou smetanou. Rozhodně vyzkoušejte – tuhle verzi si...

Horský sýrový pekáček

Bohatou chuť sýra skvěle doplní křupavý zelený salát, případně nakládaná červená řepa, okurky nebo cibulky.

Kopřivová velikonoční nádivka

Na sběr kopřiv si vezměte rukavice – ale jakmile je spaříte, je po štiplavosti. Do klasické staročeské nádivky...

Indické bramborové kari s kopřivami

Kopřivy rostou po celém světě. Znají je tedy i v Indii a tamní kuchyně na ně nedá dopustit. Výborné, pikantní jídlo!

Těstoviny s dvojí omáčkou

Ani drsní legionáři by nepohrdli kuchyňsky zkrocenými kopřivami. Výtečné!

Topinky s gorgonzolou a kopřivami

Spojení rustikálních kopřiv, jemné, šťavnaté červené cibule a krémové gorgonzoly prostě nemá chybu!

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Maso z argentinských býků je celosvětově proslulé a grilování obřích kusů patří k folkloru stejně jako gaučové a pampa...

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

‚Steak et frites‘ s vejci i bez vám nabídnou v každém francouzském bistru. Připravuje se z velkého plátku...

Japonské závitky negimaki

l gejši si pochutnávají na téhle tradiční a slavnostní úpravě. Napodobte je!

Klasický steak ze svíčkové

Rychlou přípravu hovězích steaků prý vymysleli honáci dobytka v Texasu; rozhodně ji přivedli k dokonalosti. Pravá...

Pravý vídeňský řízek

Ve Vídni bydlí pan Schnitzel. Je z telecího a má k sobě rád brambory na řadu způsobů, ale i rýži. Vyzkoušejte, jak se...

Švýcarské geschnetzeltes

Lehké maso, skvělá smetana a zemité houby jsou základem známé speciality z Curychu. Pomějete se jako bankéři!

Kuřecí steak

Jemnou chuť masa skvěle doplní máslo ochucené bylinkami.

Šťavnatý špíz

Potěšte se vzpomínkou na řecké suvlaki! Báječně se na ně hodí šťavnaté tmavší maso z kuřecích stehýnek, známé jako...

Drůbeží játra po benátsku

Tradičně se takto připravují telecí játra – ale i na drůbeží, dochucená vínem a balsamicem, voláme bravo!...

Závitek z krůtího masa

Pokud místo desetikilové krůty sáhneme po vykostěných prsíčkách, věnujeme přípravě svátečního jídla sotva hodinku. A s...

Jehněčí kotlety

Stále častěji se objevují v obchodech, tak lákavé nabídky využijte!

Zelený salát s ořechy, pomeranči a sýrem

Svěžest čerstvého salátu úžasně vynikne ve spojení s pomerančovými filátky a karamelizovanými ořechy; ty jsou...

Sýrové krokety s řeřichou

Nejdřív zkuste ,vařila myšička kašičku‘, pak si pohrajte jako s plastelínou. Krokety jsou dětsky jednoduché...

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

Jemně pikantní kedlubnové zelí doplní knedlíky, noky i brambory. Pro vegetariány vynechte maso a zvyšte dávku zelí.

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Úžasný předkrm nebo chuťovka! Nemusíte rozehřívat gril, stačí (grilovací) pánev.

Skotská vejce

Variace na sekanou s vajíčkem je populární v anglosaských zemích. Hit bufetu!

Košíčky se žloutkovým krémem

Klasický žloutkový krém s vanilkou, ze kterého se posléze vyvinul instantní pudink, je nádherně vláčný a voňavý...

Vejce s pikantní zálivkou

Vejce s omáčkami jsou na bufetovém stolu vždy vítány. Spojení s pikantními sardelkami patří k těm základním položkám.

Svítek

Kříženec mezi sněhovou omeletou a palačinkou je bleskurychle hotový!

Pizza v mini

Křupavá pizza je malá – přesto jde o velikou lahůdku. S minirozměrem ladí i křepelčí vajíčka a třešňová rajčátka...

Srbská vajíčka

Velmi rychlé a také velmi vděčné syté jídlo! Kromě pečiva k němu uplatníte i vařené brambory, nejlépe nové.

Bramborová tortilla

Tortilly známe jako moučné placky, ale ve Španělsku tak říkají bramborovým, pomalu propékaným omeletám – jako je...

Žloutková vinná pěna

Žloutková pěna s dezertním vínem je známá jako ‚zabaglione‘ či ‚sabayon‘. Abyste si vychutnali...

Šunkové kostičky

Díky pečení na vodní lázni je vaječná ‚nádivka‘ úžasně nadýchaná a nevysuší se. Podávat ji můžete jako...

Nejlepší čokoládový dort

Když má být opravdu čokoládový, jen kakao nestačí. Experimentování mě nakonec dovedlo k výsledku z říše těch...

Hovězí salát s kapary

Svolejte kamarády! Naše stylové jarní menu jim zvládnete připravit, i když jste chronicky zaneprázdnění sváteční...

Hráškovo-mátová polévka

Svolejte kamarády! Naše stylové jarní menu jim zvládnete připravit, i když jste chronicky zaneprázdnění sváteční...

Zapečená rebarbora s mascarpone

Díky pečení si rebarbora zachová nádhernou barvu a tvar. Této lahůdce by však měli odolat ti, kdo mají problémy s...

Křupavé nové brambůrky

Brambory můžete posypat i sekaným čerstvým tymiánem, semínky fenyklu nebo oblíbenou kořenicí směsí.

Jablečné muffiny s ořechy

Tyhle muffiny nejsou moc sladké a my je máme nejradši s plátkem ‚ostřejšího‘ sýra...

Bramborové placičky s uzeným lososem

Placky budou výborné i se sázeným nebo ztraceným vejcem. Jestli chcete zdravější verzi, smažte je na (silnostěnné...

Anglická snídaně z jedné pánve

Typické položky anglické snídaně se sešly na jedné pánvi! Ve vegetariánské verzi nahraďte masové klobásky zeleninovými...

Meruňkové lívanečky s medovým máslem

Na uvolněný brunch jsou to pravé! Uspokojí chuť na sladké, a přitom neobsahují zbytečně moc cukru.

Mozzarella v balíčku

Sněhobílý sýr se stal téměř synonymem italské kuchyně. Základními znaky mozzarelly jsou pružnost a mimořádně čistá,...

Polévka s jarním salátem

Možná vás to překvapí, ale salátové listy se skvěle hodí na vaření. Výsledkem je polévka, která doslova dýchá jarem!

Hráškové pyré s mátou

Spojení mladého jemného hrášku se svěží mátou se ve světě těší velké oblibě. Zkuste tuhle anglickou verzi – a...

Marinované kuře pečené naplocho

Kuře ,naplacato‘ má hned několik výhod: lépe se do něj dostane marináda a maso se snadněji propéká. Karibsky...

Pečené česnekové brambory

Pečené brambory skvěle doplní voňavé šťavnaté kuře!

Velikonoční muffiny

Muffiny obvykle patří do kategorie nenáročného pečení – my jsme ale sáhli po vysloveně požitkářské verzi! Můžete...

Pomerančový piškotový chlebíček

Lahodný, a přitom báječně jednoduchý dezert! V mrazáku vydrží, zabalený do fólie, až tři měsíce.

Eierschecke alias vaječný koláč

Třívrstvý koláč je krásně křehký a každé sousto se rozplývá na jazyku...

Jehněčí na bylinkách

Jehněčí pečeně v bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré uspokojí i velmi náročné hosty, ale zvládnout se dá...

Přidat komentář