Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2007/5

Květen 2007

Recepty z vydání

Pravá boloňská omáčka

Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto...

Lečo de luxe

Šťavnatá krájená rajčata zaručí každému jídlu opravdovou rajskou chuť. Pro italskou kuchyni jsou naprosto...

Chef's salát

Světová klasika!

Zapékané těstoviny po florentsku

Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě

Koláč s červenou cibulí

Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě

Dukátové buchtičky

S naším receptem se do nich znovu zamilujete. Vyzkoušeno!

Trhanec

Pozor, naše roztrhaná nadýchaná palačinka s ovocem způsobuje závislost!

Krupicová kaše

Znáte trik školních kuchařek – dětskou krupičku nahradit krupicí a část mléka vodou? Někdo sice na jejich verzi...

Bavorské vdolečky

Básnička o koblížkovi sice říká cosi o smažení na másle a chlazení na okně – vy ale jistě víte, že se už dávno...

Rybí kousky v tex-mex stylu

Mexická ryba, 37 Kč na porci

Omeleta à la pizza

Obložte, jak je libo – 22 Kč na porci

Rychlé nudle s brokolicí a masem

S pikantní omáčkou, 41 Kč na porci

Kuře po lovecku

Uvařte víc a zamrazte, 35 Kč na porci

Horký těstovinový salát

Využijte zásoby ze spižírny!

Pstruh na másle

Jemná a svěží chuť bystré sladkovodní ryby výborně vynikne ve spojení s citronem a křupavými placičkami. Připravit rybu...

Koláč se žloutkovým krémem

Krému dodají výraznou chuť a barvu nejen kousky rebarbory, ale i její šťáva. Skvělé!

Zmrzlina s rebarborovou omáčkou

Rebarbora v kombinaci s osvěžujícím vínem a výrazným kořením vyšle zmrzlinu na chuťovou oběžnou dráhu!

Chlebíček s rebarborou a ořechy

Klasickému ovocnému chlebíčku dodá rebarbora šťávu, a to doslova. Těsto tím zvláční, což hezky kontrastuje s kousky...

Rychlá pánev s chřestem a krevetami

Orientální úprava chřestu svědčí – tohle jídlo je navíc bleskově hotové! Můžete ho podávat s nudlemi nebo s rýží...

Klasická chřestová polévka

V téhle polévce chřest zaručeně vynikne!

Slaný koláč se sýrem a chřestem

Výběr sýru necháváme na vás – jen by měl být pikantnější, jako třeba čedar...

Karotkový salát po francouzsku

Různě nastrouhaná či pokrájená karotka vzbudí odlišný chuťový vjem. Pozor, tenhle salát je vysoce návykový!

Nakládaný losos po švédsku

Při domácím naložení zůstanou zachovány všechny důležité látky a také báječná chuť, podobná uzenému lososu. Užijte si...

Nové brambory s máslem a tvarohem s pažitkou

Nové brambory jsou super samy o sobě. S hebkým máslem, osvěžujícím tvarohem a pikantní pažitkou si ale fakt rozumějí!

Pampeliškový med

Želé s vůní pampelišek...

Jehněčí na česneku a mátě

V květnu nabídka jehněčího masa vrcholí! Nejlíp chutná, když je uvnitř ještě trochu růžové – maso na grilu proto...

Hotdogy s rajčatovou salsou

Ohrnujete nos nad kupovaným párkem v rohlíku s kečupem? Nijak zvlášť se vám nedivíme. Tenhle hotdog ale pošramocenou...

Kořeněné kuře v jogurtu

Jogurtová marináda kuřeti svědčí, zvlášť když ho v ní necháte chvíli rozležet. Jednotlivé druhy koření uvedené v...

Špízy s bílým sýrem na rozmarýnu

Milovali jste jako děti sýr opečený nad ohněm v alobalu? Nabízíme vám báječnou ,dospělou‘ verzi!

Rychlý špenát

Dušený špenát je notoricky známý, moje maminka ho však dělala trochu jinak, než se píše v kuchařkách.

Zavařené solené maso

Vepřové z dob, kdy ještě nebyly mrazáky na uchování většího množství masa, natož pak lednice na chatě.

Zapékané sýrové chlebíčky

Tyhle snadné ,chlebíčky trochu jinak‘ jsme z čtenářských receptů vybrali proto, že snadno obohatí seznam hbitých...

Knedlík v sáčku, podávaný se zelím

Nápad vařit knedlík v mikrotenovém sáčku je stejně praktický jako vtipný.

Jahelník

Jáhly už zase frčí! S tímhle osvědčeným receptem jim rychle přijdete na chuť.

Salát s krutony a sýrem

Oblíbený salát Caesar nastolil zvyk kombinovat ‚zeleň‘ s křupavými krutony...

Klasická hovězí pečeně

Pravá anglická hovězí pečeně, podávaná s bramborami a zeleninou, je na americkém nedělním stole skutečnou klasikou.

Žemlové buchty

Stálý host pikniků a večírků poslouží i jako druhá příloha k vytření lahodné omáčky.

Cheesecake

Zpočátku se cheesecake pekl s klasickým těstem, v proslulém Reubenově lahůdkářství ještě ve vodní lázni. Pak se spolu s...

Chlazená polévka z oliv

Je z rodu pikantních krémů, podobně jako španělské gazpacho; v teplých dnech poslouží jako vítané osvěžení.

Svíčková s pečenými knedlíky

Martin Čížek vaří v hotelu Grand Bohemia mistrovskou svíčkovou – a my jsme ho rovnou požádali i o ty nej knedlíky...

Cibulková ryba

Oklepali jste se při vzpomínce na rybí tuk? Opravdu nám hodně prospívá – naštěstí ale existují daleko lahodnější...
Apetit 2010/11

2010/11

Husa svatomartinská
Halloweenské orgie
Jedlé kaštany
Křehoučký jazyk
Hřeště s vášní!

Přidat komentář