Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2007/9

Září 2007

Recepty z vydání

Švédské kuličky ve smetanové omáčce

Jednoduché a efektní jídlo – na stole už za dvacet minut!...

Kořeněná dušená ryba

Abyste si do poslední kapky vychutnali lahodnou omáčku, dejte si k rybě čerstvou bagetu nebo vařené brambory

Kuře po marocku

Exotické kuře provoní váš byt jako vánoční perníčky!

Rychlé těstoviny

Vychutnejte si snadné špagety v delikátní úpravě.

Teplý kuřecí salát

Lahodný způsob, jak něco udělat pro své zdraví

Pizza Margherita

Pizza, kterou si upečete sami, chutná dvojnásob dobře!

Sýrová pizza

Autentickou chuť získáte jen kombinací pravých italských sýrů – ricotty, mozzarelly, gorgonzoly a parmazánu...

Pizza marinara

,Námořnická‘ pizza opravdu pochází z lodních kuchyní. Česnek a olivový olej jsou vítány – sýr už méně,...

Sfinciuni - plněná pizza ze Sicílie

Vypečené těsto z obou stran, voňavá náplň uvnitř. Dobrou chuť!

Křupavé kořeněné slívy

Vysloveně labužnický nápad, co se slívami!

Rybičková s vejcem naměkko

Variace oblíbené rybí pomazánky – stejně zdravá jako pikantní, a rafinovaná!...

Pórková pomazánka

Základ z jemného tvarohu či krémového sýra je v podstatě univerzální: můžete jej rozšiřovat o různé druhy sýrů a...

Liptovský tatarák

Slovenští studenti mu říkali ‚bierhund‘ a popíjeli k němu pivo. Dobrý trénink…...

Plněné žemle

Se salátem poslouží i jako lehký oběd, který zažene menší hlad. Díky šunce a hořčici osloví i ,dospělejší‘ chutě...

Italský čokoládový tvaroh

Když jej milují italské děti, zaručeně okouzlí i ty vaše. Ani dospělí ovšem nepohrdnou!

Čokoládový dort s kokosem

Nejen pro milovníky čokoládových dortů!

Banánový dort

Čím vyzrálejší banány, tím lepší dort!

Dort se sněhovými špičkami

Ožehnuté sněhové špičky a kupolovitý tvar pozdvihly tenhle dort mezi kousky, které rodině zaručeně vezmou dech!

Čokoládovo-malinová sopka

Zázrak z páry. Ano, vaření v páře je u dortu tak trochu netypické – výsledku však přidá na jemnosti i na...

Ostružinový koláč

Neodolatelná kombinace křupavých placiček, hedvábné šlehačky a šťavnatých ostružin je oslavou slunečného podzimu!

Hruškový nákyp

Hrušky mají jen jednu nevýhodu – bývá jich najednou moc. Tenhle dezert si s přebytky poradí rychle a lahodně!...

Smetanová houbová omáčka

Některé houby jsou sice jedlé jen jednou, ale ujišťujeme vás, že tohle syté jídlo přestrojené za omáčku bude mít řadu...

Fettuccine s pestem a sušenými brusinkami

Kapsička plná brusinkové šťávy vás v těstovinách příjemně překvapí!

Jablečné kroužky v pivním těstíčku

Velmi netradiční dezert! Pivo zajistí, aby bylo těstíčko lehké a nadýchané, a přitom z něj není téměř vůbec cítit.

Citronovo-jablečný koláč

V tomhle koláči se krásně snoubí sladká a kyselá chuť. Je výborný se šlehačkou!

Salát Waldorf

Salát poprvé připravil roku 1893 vrchní číšník newyorského hotelu Waldorf Astoria. Dnes je to absolutní klasika!

Karotková polévka se zázvorem

Zázvoru stačí symbolické množství, ale efekt jeho lehce štiplavé šťávy je maximální!

Kachna s červeným zelím

V odlehčené podobě (a uměřené porci) si ji klidně dopřejte!

Cuketový salát

Zdravý a křupavý způsob, jak zatočit s úrodou cuket.

Závin s třešněmi

Nejoblíbenější moučník rakousko-uherských časů může mít řadu podob. Náplň z pikantních třešní (i višně se uplatní) je...

Vinná cibulová polévka

Proslulá pařížská cibulačka se nezapře jako vzor této pikantní polévky, spojené s vinobraním ve Francii.

Škvarkové placky (příloha k masu)

„Moje babička měla malý vinohrádek a ročně vyprodukovala dvě stě padesát litrů vína pro potřebu rodiny,“...

Krupicové knedlíky

Nadýchaná příloha nejen k naší kachně s červeným zelím, ale i k vepřové pečínce. Nebo si je dejte jen tak samotné s...

Plněné vinné listy

Rýžová směs v jemném obalu z listů patří k tradičním středomořským delikatesám.

Italský hroznový koláč

Šťavnatý a vláčný koláč typický pro italské vinobraní.

ABLT sendvič

Dokonale sladěná americká klasika. ABLT (vyslovovaná ejbíeltý) je zkratka ingrediencí, které se vkládají mezi dva...

Smažené tyčinky Bounty

Hříšně dobrá pochoutka, kterou vymysleli ve Skotsku a stala se hitem v Americe.

Americké pancakes (lívance)

Jen zdánlivě jsou stejné jako naše lívance! Když si projdete celý výčet ingrediencí, uvidíte, že se přece jen liší...

Mramorové brownies

Málokdo odolá báječným brownies s bohatou čokoládovou chutí, krustičkou na povrchu a vláčným vnitřkem. Při přípravě bez...

Pasta al cartoccio

Vysoce efektní! Doslova „těstoviny v sáčku“ jsou efektní jídlo na malou party – vůně a chuti se totiž...

Koláč s olivami a paprikami

Tenhle úchvatný koláč chutná nejlíp, má-li pokojovou teplotu, proto si naplánujte jeho pečení tak, aby byl hotový...

Krém ze zelených oliv

Španělé říkají tomuto jednoduchému pyré pasta de aceituna. Je skvělé na světlé pečivo, jako je třeba bageta nebo...

Olivový chléb

Použijte ty nejlepší olivy, jaké jsou k mání – nejraději ty, které jste si sami naložili!

Salát s kuřetem a olivami

Olivy mají příjemnou ,žvýkací‘ konzistenci, proto jsou ideální do lehkých sytých salátů, v nichž doplní maso...

Čočka s rybkou

Vychutnejte si čočku ve špičkové kombinaci!

Jahelné placky či knedlíčky

Tahle lahůdka se hodí i pro vegany.

2011/3

Olivy & olivový olej
Vaříme pooomalu...
Oslavte jaro pažitkou
Sladké & šťavnaté dezerty

2005/11

Listopad 2005

Přidat komentář