Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2008/2

Recepty z vydání

Indické džaldí-džaldí

„Recept opsal kuchyněmilovný strýc v práci za dob, kdy tam bývalo času víc než nazbyt. Také proto se původní název...

Sezamové nudle s tofu

Výborná rychlá vegetariánská večeře pro ty, kdo mají rádi česnek a zázvor. Za patnáct minut na stole!

Italské sendviče s krůtou

Efektní a snadná večeře – už za dvacet minut na stole, a hezky zatepla!

Kuře na víně s houbami

Nejrychlejší recept na kuře na způsob zvěřiny - do pětadvaceti minut podáváte!

Vepřové na hruškách

Sýr dodává lahodnou pikantnost sladkým hruškám – příloze z jednoho pekáče.

Ryba pod těstem

Šťavnatá ryba s křupavou kůrkou, jedním tahem. Za dvacet minut večeříte!

Kořeněný salát

Využijte nádhernou barvu a skvělou šťávu červené řepy na maximum!

Boršč

Úžasně sytá polévka pro zahřátí. Podávejte jako hlavní jídlo.

Řepa z papíru

Delikatesa z rodu nenápadných a snadných na přípravu. Užijte si ji!

Čatní

Pikantní příloha nejen k pečenému masu a uzeninám

Řepa zapečená s fetou

Lahodně sladkou chuť červené řepy geniálně doplňuje slaný sýr – přímo dokonalá kombinace!

Plněná bageta

Spojení červené řepy a majonézy je prostě skvělé. Vynikne v bagetě, ale i na jednohubkách!

Čokoládový koláč s řepou

Červená řepa exceluje nejen na slano či na kyselo, ale také na sladko. V kombinaci s čokoládou je přímo skvělá!

Zelné palačinky

Tváří se jako malé sladké palačinky sypané cukrem. Uvnitř však skrývají velké tajemství. Jsou totiž plné dušeného zelí...

Piniové palačinky

Tyhle na první pohled obyčejné palačinky, chutnají opravdu luxusně!

Bretaňské palačinky s jablky a tvarohem

Univerzální dobrota – potěší jako sladký oběd, brunch, dezert i pohoštění na dětskou party...

Citronové palačinky

Tyhle palačinky stojí a padají s citronem. Dává jim nezaměnitelnou lahodnou chuť. Jsou lehké, a přitom výrazné. Když je...

Lososí podkovy s bylinkovým máslem

Do poslední fazolky promyšlený recept. Tenhle losos pohladí všechny smysly!

Lososí filet s olivami a rajčátky

Lososí filet servírujte v pekáči, ve kterém jste ho pekli, a jednotlivé porce krájejte až na stole. Jen tak rodinu nebo...

Lososové suši

Suši je delikátní a zdravé. To z lososa navíc krásně vypadá a udělá se v podstatě samo. A hlavně: ochutnat syrovou rybu...

Losos s hráškem a okurkovým salátem

V jednoduchosti je síla! Šťavnatá ryba, křupavý salát, delikátní dresink.

Uzený pstruh lososovitý

Udit ryby můžete s úspěchem i v kuchyni, tedy za předpokladu, že máte dobrou digestoř .

Francouzský toust s vejcem a sýrem

Vykrojený toust je stejně krásný jako dobrý – ideální kousek na snídani ve dvou...

Domácí müsli s jahodami a jogurtem

Snídaně, která nejlépe chutná o víkendu, v posteli a ve dvou.

Ricotta s balzamikovým octem a rajčátky

Tuhle lehkou dobrotu doplňte nejlépe francouzským toustem s vejcem a sýrem!

Tvarohové bliny

Bliny je ruské pojmenování menších palačinek. Jsou skvělé nasladko, ale stejně dobré jsou třeba s plátkem lososa nebo...

Krémová horká čokoláda

Hustá, krémová, pravá – až ji ochutnáte, jinou už chtít nebudete!

Pečínka v seně

Seno původně sloužilo jako tepelná izolace. Ve viktoriánských dobách se na pikniky balily pečeně z trouby ještě zatepla...

Dvojitá pečeně na tymiánu a petrželce

Úžasná sváteční roláda pro ty, kdo vyznávají styl ,maso s masem‘. Podávejte nejlépe s bramborem nebo s chlebem.

Kotletky se šalotkami

Pouhé čtyři základní ingredience se postarají o dokonalý chuťový zážitek. Ideální příloha – čerstvý chléb.

Maso po čínsku

Skvělé jídlo z jedné pánve. Nedáte-li bez přílohy ani ránu, podávejte s rýží.

Celerová krémová polévka se slaninou

Lahodná krémová polévka jako z vybrané restaurace

Panenky s javorovým sirupem

Křehká a šťavnatá vepřová panenka v delikátní karamelizované omáčce

Francouzské škvarečky

Francouzské škvarky ,rillons‘ a ,rilettes‘ mají prostý původ a vypadají skromně. Labužníci je však už dávno povýšili do...

Nejlepší kuřecí vývar

Kuřecí vývar je báječný základ pro polévky, které pohladí duši i tělo.

Domácí nudlovka

Nudlová polévka jako od babičky není žádná věda, chce to jen trochu času a trpělivosti. Přejeme příjemnou relaxaci!

Krémová kuřecí polévka

Na téhle polévce si nejvíc pochutnáte, když si na její přípravu dopřejete poctivý domácí vývar!

Kuřecí polévka po čínsku

Rychlá polévka, která zaručeně zahřeje a povzbudí.

Pikantní kuřecí polévka s čočkou

Rozmazlujte se báječně sytou polévkou, která se hodí k svačině, obědu i k večeři.

Chlupaté knedlíky

Tradiční české jídlo a příloha v jednom je lahodným zastavením na cestě mezi bramborovými knedlíky a slovenskými...

Linecký koláč

Je tak dobrý, že je skoro hřích dát si jen jeden kousek. Jen si to představte: křehké a křupavé těsto, ořechy, rybíz...

Rumová bábovka s čokoládou

Obyčejná bábovka, říkáte si možná. Jenže tahle je plná tvarohu, voní po rumu a čokoládě a zmizí dřív, než se otočíte. A...

Sachr dort

Tenhle dezert patří k legendám rakousko-uherského cukrářství. Ve vídeňských kavárnách se podává s pořádným kopcem...

Božský štrúdl

Vyměňte část jablek za hrušky, a uvidíte ten rozdíl. Pořád to bude váš starý dobrý štrúdl, ale jak!

Zasněžený dort

Je to vlastně jen jednoduchý piškot naplněný tvarohem a smetanou.
 Ale právě v tom je jeho síla: povýší vaše nedělní...

Osvěžující sorbet z liči a limetek

Úžasný sorbet z liči je efektní, a přitom snadnější, než si myslíte!

Plněné uzlíčky

Lahodná položka čínského menu dim sum – ,objednávky ke spokojenosti srdce‘

Křupavé buchtičky se slaninou

Chystáte party? Vychutnejte si s přáteli efektní pohoštění v čínském stylu!

Omeletové zeleninové rolky

Rychlé občerstvení pro přátele ve stylu čínského menu dim sum

Zasmahnutá brokolice s kešu oříšky

Skvělá příloha i lehké jídlo v čínském stylu. Podávejte nejlépe jako součást občerstvení dim sum.

Nadýchaná jasmínová rýže

Dobře uvařená kvalitní rýže skvěle doplní nejen čínské speciality.

Mořský okoun se zázvorem, chilli a jarní cibulkou

Tuhle pikantní rybu můžete podávat jako součást čínského občerstvení dim sum i jako samostatný pokrm.

Sladký pohankový salát

Dopřejte si zdravé mlsání, svačinu nebo snídani v kvalitě bio!

Zeleninové rizoto

Pohanka dodá rizotu se zeleninou chuť i zdraví prospěšné látky!

Placičky z pohankové lámanky

Pohanka je až nekřesťansky dobrá, zkroťte ji na svůj talíř!

Feijoada brasileira

Tohle jídlo je pilířem brazilské kuchyně a vychutnat si v něm můžete vepřové v mnoha úpravách.

Špagety s masovými kuličkami

Až ochutnáte tyhle masové koule s rajčaty, mražené už nebudete chtít!

Řecké předkrmy

Vychutnejte si pikantně slané olivy, sýry feta a halumi a oregano, rozmarýn a bobkový list – zemité, dřevnaté vůně a...

Svíčková ze zvěřiny

Božská omáčka, božské maso

Francouzský kohout na víně

Abyste si maximálně pochutnali na tomhle lahodném klasickém francouzském pokrmu, použijte na vaření takové víno, jaké...

Čokoládové bábovky

Jakmile ochutnáte, zatoužíte po další – proto je na pečení ideální forma na muffiny...

Přidat komentář