Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2009/4

Recepty z vydání

Salát z kuskusu

Zapečený pastinák, mrkev, cuketa, lilek a paprika. Smíchejte s kuskusem, čerstvou zeleninou a dochuťte bylinkami.

Kapsy s hráškovými šiškami

Dozlatova pečené šišky plněné hráškem. Podávejte s jogurtem a chlebem pita.

Kuře s hořčicí a pastinákem

Opečené kuře zalité omáčkou z vývaru, hořčice a medu. Nejlépe se k němu hodí podušená zelenina.

Žebírka s kukuřičným salátem

Ideální večeře pro slaměné vdovce.

Zapečené těstoviny

Zapečené těstoviny se sýrem děti milují. Této verzi navíc dávají šmrnc voňavé žampiony.

Teplý salát ve stylu Nicoise

Ideální jarní salát z nových brambor, špenátu, sušených rajčat a vajec.

Masové kuličky v bleskové omáčce

Ideální oběd s sebou do práce, který v mžiku připravíte předem.

Hovězí bourguignon

Slavný recept francouzské kuchyně. Vyžaduje více času, ale rozhodně stojí za to.

Kořeněné kuře v tortille

Zbyl vám kousek kuřecího masa? Využijete ho do mexické tortilly. Rychlé jídlo, které se hodí, třeba když čekáte hosty.

Indická cizrnová polévka

Plná zeleniny, bezmasá, hustá a lahodná. Navíc je hotová za chvilku. Podávejte třeba s indickým chlebem.

Tvarohová pomazánka s lososem

Upravte tvarohovou pomazánku do lepší společnosti. Stačí přidat lososa, kopr a limetku.

Tvarohová pomazánka s pečenou paprikou

Jemnou chuť tvarohu zvýrazní opečená paprika a pažitka.

Jehněčí plec nadivoko s domácími papardelle

Nejen velikonoční pochoutka. Stačí se držet postupu krok za krokem.

Jehněčí kotlety s marockým kořením a ratatouille

Šťavnaté kotlety s voňavou zeleninou — dokonalé spojení.

Marocké koření

Vytvořte si vlastní aromatickou směs. K jehněčímu pasuje dokonale.

Jehněčí burger s mozzarellou, pečenou bramborou a salátem

Opravdu chutný burger nemá nic společného se suchou šedivou placičkou z fastfoodu – tento recept vás snadno přesvědčí...

Pečená jehněčí kýta se špenátem a nádivkou

Slavnostní pečeně ideální na velikonoční stůl.

Pestrá pomazánka

Svěží, jarní a velmi chutná. Smíchejte tvaroh s mrkví, šunkou a přidejte pažitku.

Tvarohová pomazánka s česnekem

Rychlá klasika tentokrát se sýrem, majolkou a petrželkou. Ideálně s tmavým pečivem.

Tvarohová pomazánka s kedlubnami a ředkvičkami

Rychlá, snadná, jarní, lehká večeře nebo svačina. Nejlépe ke tmavému pečivu.

Tvarohová pomazánka se sýrem s modrou plísní

Báječná svačina nebo večeře, kterou máte za chvilku.

Tvarohová pomazánka se sardinkami

Rychlá svačina či večeře. Stačí jen smíchat sardinky, okurky, tvaroh, cibulku, vejce a na závěr pár kapek citronové...

Tvarohová pomazánka s kmínem

Ideální pomazánka na cesty a piknik, kterou zvládne opravdu každý.

Tvarohová pomazánka s pečenými banány

Jemná pomazánka tentokrát ve sladké verzi. Zkuste to s banány, mátou a javorovým sirupem.

Tvarohová pomazánka s droždím a sýrem

Že máte na pomazánku s droždím z dětství nemilé vzpomínky? Zkuste mu dát ještě šanci v kombinaci s tvarohem, sýrem a...

Hovězí carpaccio [karpačo]

Sofistikovaně poskládané extratenké plátky carpaccia budí dojem, že příprava je kdovíjaká věda. Díky našim receptům...

Tuňákové carpaccio se sezamem a terijaki

Originální pochoutka pro chvíle, kdy chcete překvapit. Tuňákové filety se zajímavou omáčkou z bílého vína, sojové...

Carpaccio z lososa a omáčka s misem

Losos se zázvorem, šalotkou a zajímavou omáčkou v pikantní verzi.

Carpaccio z červené řepy a kozího sýra

Nebojte se neobvylých jídel. Udělejte si zdravou červenou řepu se zálivkou, rukolou a kozím sýrem.

Carpaccio z opečeného hovězího s křenovou smetanou

Carpaccio je italská specialita, jejíž historie sahá do jednoho benátského baru v 50. letech minulého století. Původní...

Kuřecí medailonky na šalvěji a víně

Není nutné používat složité kombinace. Ke kuřecím medailonkům stačí jednoduchá omáčka z vína a jako koření šalvěj.

Zapečená ztracená vejce

Máte rádi ztracená vejce? Co je zkusit ještě zapéct a vylepšit estragonem, parmazánem a smetanou...

Vejce v listovém košíku

Vejce nabízí spoustu možností. Tentokrát ho zapečte s litovým těstem, karamelizovanou cibulí a slaninou.

Sýrové suflé s parmazánovou kůrčičkou

Aby se suflé podařilo, je potřeba přesná kombinace přísad. Držte se jednoduchého návodu a získáte sýrovou lahůdku.

Omeleta se žampiony a sýrovým krémem

Omeleta se žampiony, kozím sýrem a bylinkami je ideální snídaně pro nedělní ráno. Anebo rychlá večeře ve všední den.

Zlatavá tortilla

Zapečené brambory trochu jinak. Snadná příprava.

Japonský vaječný krém vařený v páře

Překvapte návštěvu exotickým předkrmem.

Míchaná vejce s karamelizovanou čekankou

Luxusní varianta míchaných vajíček. Přidejte prosciutto, čekanku a opečený chleba.

Brokolice s chilli strouhankou

Lahodná příloha třeba k rybě nebo přidejte pikantní brokolici do těstovin.

Pórek na víně s tymiánem

Víno vše krásně provoní, tymián zvýrazní chuť. Zkuste takto upravený pórek přidat třeba k těstovinám.

Pečený tuřín s parmazánem

Neobvyklá a lahodná příloha. Zapečte tuřín s máslem, česnekem a parmazánem. Vhodné třeba ke steaku.

Pastináková kaše s jablky

Jarní a neotřelá příloha k masu. Uvařte pastinák s jablky, přidejte bylinky a je to.

Citronový koláč s mákem

Koláč pro sváteční chvíle, který v klidu stihnete i o všední den. Zkuste netradiční spojení chuti citronové polevy a...

Cupcakes

Báječný zákusek. Roztomilými muffiny potěšíte nejen děti.

Plněný čokoládový dort

Když si chcete opravdu dopřát. Snadnější než se zdá.

Čajové sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Dejte si záležet především na výběru dobře zralého avokáda. V kombinaci s vajíčky a zeleným jablkem vás překvapí.

Čajové sendviče s mátou a okurkou

Čajové sendviče mají podle tradice zahnat malý odpolední hlad. Měly by být o velikosti dvou soust a připravené z bílého...

Čajové sendviče s karamelizovanou cibulí

Odpolední hlad zažeňte sendviči se šunkou od kosti, kozím sýrem a cibulkou.

Šampaňské s růžovým sirupem

Až přijde slavnostní chvíle, zkuste šampaňské podávat ochucené několika kapkami růžového sirupu.

Ovocný salát

Dejte si osvěžující, lahodnou vitamínovou bombu.

Muffiny s kozím sýrem a rozmarýnem

Netradiční podoba klasické americké pochoutky.

Čerstvý mátový čaj

Mátový čaj pomáhá při trávení, je lahodný a nemusíte ho ani sladit. Pokud si pěstujete bylinky doma, můžete...

Javorové vdolečky

Celozrnná mouka, javorový sirup, podmáslí tvoří základ zajímavé variace vdolků.

Omeleta s černou ředkví

Omeleta se slušnou porcí zeleniny a bylinek. Nejlépe chutná s tmavým chlebem.

Hlávkový salát s ředkvičkami

Osvěžující salát. Ostřejší chuť ředkviček zjemníte zakysanou smetanou.

Pečená zelenina

Pokud chcete jen lehce poobědvat, zapečte si zeleninu s dijonskou omáčkou.

Rukolový salát s avokádem

Svěží salát s jemně pikantní zálivkou z dijonské hořčice a bílého vinného octa.

Tátovo kuře

Oblíbená pochoutka v rodině redaktorky Karolíny Konečné. Nechte se inspirovat.

Velikonoční nádivka

Skvělá k pečenému kuřeti

Citronáda s mátou

Udělejte si ledové mátové kostky, přidejte citronovou šťávu a máte báječný osvěžující nápoj.

Povidlové trojhránky

Sladká pochoutka, kterou hravě zvládne každý a je hotová za pár minut.

Malfatti s ricottou a špenátem

Malfatti znamená v italštině nepodařené, prostě jakési zmetky. U těchto noků jde však o nadsázku, protože nedokonalý...

Pusinky ve vanilkovém mléku

Snadný recept, do jehož přípravy můžete zapojit i děti. Za pár minut máte mléčnou pochoutku.

Pudink z podmáslí

Oblíbený dezert s překvapivě svěží chutí.

Medovo-mléčné koláčky

Jsou křehké a vláčné zároveň, chutnají teplé, vlahé i zastudena. Křehký podklad si navíc můžete napéct předem a...

Našlehaná vanilková pěna

Mléčná osvěžující pochoutka s vůní vanilky.

Kořeněné ledové mléko

Jednoduchý a osvěžující dezert ze snadno dostupných surovin.

Zelníky

Tradiční česká pečená zelná pochoutka, tentokrát se slaninou.

Velikonoční zajíček

Ke svátkům jara prostě patří stylová ozdoba stolu a zákusek v jednom. My jsme se rozhodli pro zajíčka, snadné a rychlé...

Přidat komentář