Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Apetit 2010/10

2010/10

Česká kuchyně
Cukrárna u vás doma
Brambory v hlavní roli
Fantastický srnčí hřbet
Knedlíky jako výzva

Upoutávky z Apetitu

Cukrárna u vás doma

Cukrárna u vás doma

S láskou jsme zavzpomínali na časy, kdy byly tradiční zákusky dobré a k dostání v každé cukrárně. Upečte si je doma! Zkuste rakvičky se šlehačkou, žloutkové řezy nebo ovocné košíčky.
Fantastický srnčí hřbet

Fantastický srnčí hřbet

Šéfkuchař z hostince U Koně v Klokočné vám předvede, jak připravit úžasný srnčí hřbet s perníkovou omáčkou.
Co jíst v říjnu

Co jíst v říjnu

Podzim je v plné parádě, začíná lovecká sezona, sklízí se brambory a dýně. Užijte si teplo domácí kuchyně a uvařte si třeba dýňovou polévku s chilli nebo kachnu s hroznovým vínem.

Recepty z vydání

Tradiční bramboračka

Šetřete přírodu a polévku vařte i podávejte v jednom hrnci. Pokud má hrnec kvalitní nepřilnavý povrch, můžete v něm...

Hovězí biftek

Předpokladem úspěchu je kvalitní maso a kvalitní pánev. Doporučujeme hovězí z býka do 18 měsíců a dobře vodivou...

Opečená zelenina

Příloha připravená z obyčejné zeleniny na kvalitním olivovém oleji překvapí svou intenzivní chutí. Opékejte ji v...

Pikantní utopenci

Nebojte se množství octa v nálevu, během zrání se vstřebá.

Poslední rande

Upozornění: Po konzumaci se 12 hodin s nikým nelíbejte! Ani z hecu!!!

Výpečky po formansku

Kupte sud piva a k němu zakousněte chleba s výpečky. Olizovat se budou nejen chlapi!

Srnčí s perníkovou omáčkou

Česká kuchyně je výborná a rafinovaná, takže se může směle srovnávat se světem! Tvrdí to šéfkuchař Jaroslav Sapík z...

Dýňová polévka s chilli

Dýňový olej dodá polévce výraznou ořechovo-kořenitou chuť. Pokud ho nemáte, nahraďte ho kvalitním olivovým nebo...

Divoká kachna plněná hroznovým vínem

Hroznem plněné kachny jsou šťavnaté a křehké. A o vinnou šťávu se poperete.

Bramborové placky

Dejte si je jako přílohu k huse či kachně, samostatně se zelím a škvarky, nasladko s povidly nebo jen tak potřené...

Salát z bílé ředkve a řepy s kysanou smetanou

Ředkev a řepu nakrájejte opravdu na velmi tenké plátky jako na carpaccio. Pokrm můžete podávat jako studený předkm nebo...

Babčák

Málokterý pokrm se může chlubit tolika jmény a obměnami jako placky ze syrových brambor – bramboráky.

Hunc

Zapečené brambory s kroupami pocházejí z Pojizeří. Podávat je můžete s kyselými okurkami nebo kysaným zelím.

Bramborové ,řízky‘

Při prvním ochutnání vás dostanou. Se smetanovou bylinkovou omáčkou se po nich utlučete.

Halušky s brynzou

Ve Slezsku se podobně jako na Slovensku jedí halušky s brynzou nebo se zelím.

Celerový pekáček s ořechy

Tenhle pokrm si zamilujete! Jen ho ochutnáte, a už si ho budete chtít uvařit znovu!

Celerová remuláda v šunkových kornoutcích

Důkaz, že i syrový celer chutná báječně, když ho doplní ty správné přísady.

Pečené kořeněné celerové hranolky

Celerové hranolky můžete podávat samotné jen s dipem, ale jsou výborné i jako příloha k pečeni nebo steaku.

Petrželka na způsob kosmatice

Ideální předkrm by měl poškádlit smysly, a nechat přitom v žaludku dostatek místa na další chody.

Drožďová polévka s vločkami

Tahle nenápadná polévka si zaslouží vaši pozornost i přízeň.

Bramborové knedlíky

Ideální příloha k vepřové pečeni a špenátu.

Dušený špenát

Skvělý bude v této úpravě také mangold.

Nadívaný vepřový bůček

Ještě lepší než klasický bůček s houskovým knedlíkem a zelím je přidat housku do nádivky a pečínku pak jíst s...

Mandlová bábovka

Čokoláda a mandle udělají z bábovky luxusní tečku za víkendovým menu.

Žemlovka naslano

Slaná žemlovka není žádná z nouze ctnost, ale domovem vonící večeře či snídaně na vidličku. Jestli vám zbyly housky od...

Maďarský perkelt

Perkelt se nejčastěji podává s chlebem. Můžete si ho ale vymazlit a servírovat k němu halušky jako Slováci nebo úžasné...

Milánská kotleta

Cotoletta alla milanese se připravuje z telecí kotlety seknuté s částí žebra tak, aby se za ni maso eventuálně dalo...

Bruschette a crostini

Vyberte si způsob opečení italských topinek, který vám vyhovuje.

Čevapčiči

Na pokrm existuje na Balkáně nepřeberné množství receptů, důležité je nepřekořenit – výslednou dokonalou chuť...

Džuveč

Když jsme tenhle recept vařili, vonělo to po celém vydavatelství tak, že méně drzí kolegové a kolegyně z jiných redakcí...

Tažený závin s višněmi

Pravý maďarský tažený závin je pochoutka, pro kterou stojí za to chvíli umírat hrůzou, jestli se vám bobek těsta...

Turecká káva

Džezva, tradiční konvička na kávu, dobře vede teplo a vypadá stylově. Můžete však použít i kastrůlek.

Kynuté knedlíky vařené v páře

Přidáte-li do těsta na knedlíky citronovou kůru, dopřejete si nevšední chuťový zážitek.

Preclíkové knedlíky

Bavorské preclíkové knedlíky jsou něco mezi karlovarskými a špekovými knedlíky. Na rozdíl od nich nebudete muset šlehat...

Chlupaté knedlíky se slaninou a cibulkou

Podávejte jako samostatný pokrm s dušeným hlávkovým zelím, s kysaným zelím nebo jako přílohu k pečenému masu třeba se...

Rakvičky se šlehačkou

Až se vás někdo filmovými slovy Rudolfa Hrušínského zeptá, jestli chcete rakvičku, nebo věneček, žádejte přesně tyhle...

Dort Harlekýn

Malý harlekýn se zdobí jen na povrchu, my doporučujeme plněný i uvnitř.

Jemné žloutkové řezy

Trojkombinace neutrálního těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je osvědčená a příprava dětsky snadná.

Bezé roláda s kávovou šlehačkou

Tohle je důkaz, že sladké bezé a opravdická šlehačka k sobě navždy patří. Ochucení je jen na vás – zrnková káva...

Ovocné košíčky

Nenaplněné košíčky zamrazte do zásoby.

Banánky s karamelovým krémem

Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.

České vdolečky

Oproti bavorským vykrajovaným vdolečkům s důlkem se zploštělé bochánky nejprve suší v troubě a pak smaží. A jsou ještě...

Maso s hříbky a bramborovými kuličkami

S čerstvými hříbky dušenými na másle vynikne telecí, ale i vepřové řízky a kotlety.

Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami

Recept na jednoduchou bezmasou večeři je z knihy BioAbecedář Hanky Zemanové.

Zelný koláč s rozinkami

Překvapuje vás zelí nasladko? Vyzkoušejte, stojí za to!

Zelníky se slaninou

Kynuté buchty naslano

Zelné flíčky s houbami

Bezmasá varianta legendárních šunkofleků

2013/1

Silvestr u vás doma
Recepty pro zdraví a energii
Jak si užít citrony, zázvor, javorový sirup...
Novoroční oběd

Přidat komentář