
Recepty z vydání
Tradiční bramboračka
Šetřete přírodu a polévku vařte i podávejte v jednom hrnci. Pokud má hrnec kvalitní nepřilnavý povrch, můžete v něm...
Hovězí biftek
Předpokladem úspěchu je kvalitní maso a kvalitní pánev. Doporučujeme hovězí z býka do 18 měsíců a dobře vodivou...
Opečená zelenina
Příloha připravená z obyčejné zeleniny na kvalitním olivovém oleji překvapí svou intenzivní chutí. Opékejte ji v...
Poslední rande
Upozornění: Po konzumaci se 12 hodin s nikým nelíbejte! Ani z hecu!!!
Výpečky po formansku
Kupte sud piva a k němu zakousněte chleba s výpečky. Olizovat se budou nejen chlapi!
Srnčí s perníkovou omáčkou
Česká kuchyně je výborná a rafinovaná, takže se může směle srovnávat se světem! Tvrdí to šéfkuchař Jaroslav Sapík z...
Dýňová polévka s chilli
Dýňový olej dodá polévce výraznou ořechovo-kořenitou chuť. Pokud ho nemáte, nahraďte ho kvalitním olivovým nebo...
Divoká kachna plněná hroznovým vínem
Hroznem plněné kachny jsou šťavnaté a křehké. A o vinnou šťávu se poperete.
Bramborové placky
Dejte si je jako přílohu k huse či kachně, samostatně se zelím a škvarky, nasladko s povidly nebo jen tak potřené...
Salát z bílé ředkve a řepy s kysanou smetanou
Ředkev a řepu nakrájejte opravdu na velmi tenké plátky jako na carpaccio. Pokrm můžete podávat jako studený předkm nebo...
Babčák
Málokterý pokrm se může chlubit tolika jmény a obměnami jako placky ze syrových brambor – bramboráky.
Hunc
Zapečené brambory s kroupami pocházejí z Pojizeří. Podávat je můžete s kyselými okurkami nebo kysaným zelím.
Bramborové ,řízky‘
Při prvním ochutnání vás dostanou. Se smetanovou bylinkovou omáčkou se po nich utlučete.
Halušky s brynzou
Ve Slezsku se podobně jako na Slovensku jedí halušky s brynzou nebo se zelím.
Celerový pekáček s ořechy
Tenhle pokrm si zamilujete! Jen ho ochutnáte, a už si ho budete chtít uvařit znovu!
Celerová remuláda v šunkových kornoutcích
Důkaz, že i syrový celer chutná báječně, když ho doplní ty správné přísady.
Pečené kořeněné celerové hranolky
Celerové hranolky můžete podávat samotné jen s dipem, ale jsou výborné i jako příloha k pečeni nebo steaku.
Petrželka na způsob kosmatice
Ideální předkrm by měl poškádlit smysly, a nechat přitom v žaludku dostatek místa na další chody.
Drožďová polévka s vločkami
Tahle nenápadná polévka si zaslouží vaši pozornost i přízeň.
Nadívaný vepřový bůček
Ještě lepší než klasický bůček s houskovým knedlíkem a zelím je přidat housku do nádivky a pečínku pak jíst s...
Mandlová bábovka
Čokoláda a mandle udělají z bábovky luxusní tečku za víkendovým menu.
Žemlovka naslano
Slaná žemlovka není žádná z nouze ctnost, ale domovem vonící večeře či snídaně na vidličku. Jestli vám zbyly housky od...
Maďarský perkelt
Perkelt se nejčastěji podává s chlebem. Můžete si ho ale vymazlit a servírovat k němu halušky jako Slováci nebo úžasné...
Milánská kotleta
Cotoletta alla milanese se připravuje z telecí kotlety seknuté s částí žebra tak, aby se za ni maso eventuálně dalo...
Bruschette a crostini
Vyberte si způsob opečení italských topinek, který vám vyhovuje.
Čevapčiči
Na pokrm existuje na Balkáně nepřeberné množství receptů, důležité je nepřekořenit – výslednou dokonalou chuť...
Džuveč
Když jsme tenhle recept vařili, vonělo to po celém vydavatelství tak, že méně drzí kolegové a kolegyně z jiných redakcí...
Tažený závin s višněmi
Pravý maďarský tažený závin je pochoutka, pro kterou stojí za to chvíli umírat hrůzou, jestli se vám bobek těsta...
Turecká káva
Džezva, tradiční konvička na kávu, dobře vede teplo a vypadá stylově. Můžete však použít i kastrůlek.
Kynuté knedlíky vařené v páře
Přidáte-li do těsta na knedlíky citronovou kůru, dopřejete si nevšední chuťový zážitek.
Preclíkové knedlíky
Bavorské preclíkové knedlíky jsou něco mezi karlovarskými a špekovými knedlíky. Na rozdíl od nich nebudete muset šlehat...
Chlupaté knedlíky se slaninou a cibulkou
Podávejte jako samostatný pokrm s dušeným hlávkovým zelím, s kysaným zelím nebo jako přílohu k pečenému masu třeba se...
Rakvičky se šlehačkou
Až se vás někdo filmovými slovy Rudolfa Hrušínského zeptá, jestli chcete rakvičku, nebo věneček, žádejte přesně tyhle...
Dort Harlekýn
Malý harlekýn se zdobí jen na povrchu, my doporučujeme plněný i uvnitř.
Jemné žloutkové řezy
Trojkombinace neutrálního těsta, jemného máslového krému a cukrové polevy je osvědčená a příprava dětsky snadná.
Bezé roláda s kávovou šlehačkou
Tohle je důkaz, že sladké bezé a opravdická šlehačka k sobě navždy patří. Ochucení je jen na vás – zrnková káva...
Banánky s karamelovým krémem
Z odpalovaného těsta můžete upéct také jiné tvary. Karamelový krém v náplni je sázka na jistotu.
České vdolečky
Oproti bavorským vykrajovaným vdolečkům s důlkem se zploštělé bochánky nejprve suší v troubě a pak smaží. A jsou ještě...
Maso s hříbky a bramborovými kuličkami
S čerstvými hříbky dušenými na másle vynikne telecí, ale i vepřové řízky a kotlety.
Salát z kuskusu s kozím sýrem a brusinkami
Recept na jednoduchou bezmasou večeři je z knihy BioAbecedář Hanky Zemanové.
2013/1
- Silvestr u vás doma
- Recepty pro zdraví a energii
- Jak si užít citrony, zázvor, javorový sirup...
- Novoroční oběd
Přidat komentář