Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2010/2

Václav Frič a jeho vepřo-knedlo-zelo
 
Masopust
 
Čokoládové dezerty

Upoutávky z Apetitu

Učíme se od mistra

Uvařte si nejlepší vepřovou se zelím podle šéfkuchaře Václava Friče. Hravě ji zvládnete i doma.

Masopust

rej masek, maškarní průvod a veselí. Masopust je jeden z nejbujařejších svátků v roce. Patří k němu dobré a vydatné jídlo.

Valentýnská večeře pro dva

Na Valentýna se věnujte jeden druhému. Tohle menu se vaří skoro samo a je stejně úžasné jako ten, s kým ho budete jíst.

Recepty z vydání

Vepřo knedlo zelo

Absolutní česká klasika podle Václava Friče, kterou hravě zvládnete. V neděli už nebude chtít obědvat nic jiného!

Obatzda

Typická ukázka toho, jak si Bavoři představují pikantní chuťovku k pivu

Pikantní kuřecí křidélka

Na tuhle lahodu z pekáče ani nepotřebujete příbor. Křidélka jezte rovnou rukama a zapíjejte pivem.

Sýrové kostky s chilli

Nebojte se chilli. Sýr pálivost utlumí, a taky kostky nebudete hltat všechny najednou. Snad.

Kebab s barbecue omáčkou

Hledáte něco pikantního, co se dá dobře jíst rukama u televize při sledování sportovního zápasu? Inspirujte se naším...

Caletky s mákem

Jsou snadné, mají stovky obměn a všechny děti je milují! Placky můžete jíst nasladko s marmeládou i obložené sýrem jako...

Koblihy

Sváteční pochoutka

Šišky

Hravá obměna tradičních masopustních koblih

Bavorské vdolky à la Šroubek

Vdolečky s povidlovou náplní patří k hvězdám české kuchyně. Stejně jako hoteliér Karel Šroubek, jehož kuchyně byla za...

Bostonské koblihy s krémem

Bostonské koblihy jsou sice pracné, ale výsledek stojí za to! Krém je lehký jako vánek a poleva se rozplývá na jazyku.

Cizrnový salát s pomeranči

Svěží pomeranče sluší i luštěninovému salátu

Krůtí roláda s pomerančovým máslem

Nebojte se spojení masa a sladkých citrusů - s bramborovou kaší a pomerančovou omáčkou z výpeku je krůtí roláda opravdu...

Makrela s ostrou pomerančovou glazurou

Kůra z běžně prodávaných pomerančů bývá chemicky ošetřená, na tento recept proto kupte raději oranžové plody v...

Kuřecí nudličky s pomerančem po asijsku

Pomeranče mají krásně svěží chuť a voňavou kůru. Dopřejte je i kuřecímu masu s rýžovými nudlemi.

Dort s glazovanými pomeranči

Pomeranče jsou v náplni, v těstě i na ozdobu. Dort proto báječně chutná i voní.

Zimní minestrone s bylinkovými krutony

Vegetariánskou verzi této syté italské polévky připravíte, když slaninu nahradíte 100 g žampionů na plátky.

Fazolová polévka s uzeným kuřetem

Této husté polévky si k obědu uvařte rovnou celý kotel. Nakrájejte k ní čerstvý kmínový chleba - a na druhý chod se vás...

Kořeněná fazolová polévka s kokosovým mlékem

Polévka má spoustu variant - použijte fazole podle vlastní chuti a stavu spíže.

Uzená polévka s kroupami

Silnou kroupovou polévkou můžete zahájit masopustní menu

Uzené nasladko s bramborovými šiškami

Uvařte k uzenému domácí bramborové šišky. Teprve s nimi je to ta pravá lahoda!

Jitrnice pečené na česnekových bramborách

Jitrnice pečené na provoněných bramborách jsou tak skvělé, že zapomenete na kalorické výčitky. A dejte si k nim pořádný...

Prejt s lepenicí

Lepenice neboli žvanda je při masopustním hodování nutností. V tomto staročeském jídle podávaném k jitrnicím, jelitům...

Škvarkové placky podle Václava Friče

Masopustní pečivo podle šéfkuchaře, pro kterého je tradiční česká kuchyně doslova srdeční záležitostí.

Boží milosti

Pěkně omaštěná a ocukrovaná sladkost patří již tradičně k oslavám masopustu. Boží milosti nejlépe chutnají smažené na...

Terina s kuřecími játry

Flambování s brandy dodám kuřecím játrům delikátní chuť

Králičí terina

Vyrobit terinu není vůbec složité, jak by se na první pohled mohlo zdát. Tučné maso a smetana zajistí, že bude krásně...

Terina s čerstvým i uzeným lososem

Chybí vám ve skříni chlebíčková forma? Terina z lehkého rybího masa se bude skvěle vyjímat i v hluboké pánvi nebo...

Terina s modrým sýrem, mascarpone a ořechy

Lahodný důkaz toho, že terina nemusí být jen paštika z masa. Díky pikantnímu sýru se sušeným ovocem tak pohostíte i...

Mangové čatní

Skvěle doplní jakoukoliv masovou terinu

Gribiche

Skvělý majonézový dip k masovým terinám i rostbífu

Limetková smetana

Smetana vůbec nemusí být hutná a těžká - limetky ji dodají svěží šmrnc. Podávejte s lososovou terinou a k rybám.

Medová omáčka s ořechy

Je jako stvořená k sýrům a sýrovým terinám

Kuře Qabuli Palau podle Hamidy

„Neodolatelnou chuť jídlu dodává hlavně kardamom, bez něj by to ani zdaleka nebylo ono,“ říká Hamida Rakim, kuchařka...

Kuře ve vlastním župánku

Záleží jen na vás, čím kuřecí kůži kromě masa naplníte.

Rohlíky, housky, žemle, hvězdičky

Zlatavé pečivo jezte třeba jako přílohu k polévce nebo jen tak s máslem...

Špaldovo-ořechové halušky s bazalkou

Zdravé a zároveň chutné halušky si dejte na večeři spolu s brynzou

Šťavnatý klobáskový sendvič

Sendvič s klobáskami v medovo-hořčičné glazuře

Žhavý klobáskový salát

Salát pro muže? Jedině s pořádně vypečenými klobáskami!

Ragú z artyčoků s králíkem

Artyčoky jsou delikatesa! Tvrdí to jejich velký milovník Roman Paulus, šéfkuchař restaurací hotelu Alcron. Vyzkoušejte...

Lasagne s opékanou zeleninou

Když hodně spěcháte, můžete si do lasagní koupit rajčatovou omáčku i bešamel (k dostání pod značkou CHEF, 500 ml za 55...

Zapečená ryba se šafránovým bešamelem

Zapečení dodá rybě s bešamelovou omáčkou dokonalost. Rybu i bešamel můžete samozřejmě dochutit také podle vlastní...

Kapustové karbanátky se ztraceným vejcem

Na ztracené vejce musíte mít trpělivost. Ovšem vaše kapustové karbanátky katapultuje do nebeských výšin.

Sladký chlebíček s pomeranči a brusinkami

Výborný moučník! Jeho příprava je blesková a výsledkem je vláčná dobrota, která vám bohužel většinou nevydrží ani na...

Přidat komentář