Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2010/6

Grilovací speciál
 
Nejlepší recepty s jahodami
 
Dorty na den dětí

Upoutávky z Apetitu

Jahody!

Konečně jsou tady! A s nimi léto a mlsání ve stínu stromů. Máme pro vás šest stran těch nejjahodovějších receptů.

Králík na paprice

Uvařte si klasiku úplně jinak! Šéfkuchař brněnské restaurace U Kastelána vám předvede odlehčenou a moderně pojatou verzi králíka na paprice.

Grilovací speciál

Udělejte ze své grilovací party událost sezony! Stačí, když budete postupovat krok za krokem podle našich receptů.

Recepty z vydání

Šátečky ,dinosauři‘ s pikantní náplní

Když je upečete ráno před výletem a děti si je dají ještě teplé, báječně si pochutnají. Doporučujeme je jíst s...

Kotlíkový guláš s klobásou

Jednoduchý guláš, který si můžete připravit na výletě. Jen si dovolujeme připomenout, že v přírodě lze oheň rozdělávat...

Malinovo-borůvkový koláč s limetovým sirupem

Koláč, který můžete bez obav vzít s sebou na výlet. Snadno se krájí, balí i přenáší. Recept se vám bude hodit i při...

Čerstvá domácí chilli omáčka

Tahle chilli omáčka je přímo božská! Jestli jste ještě nepodlehli koriandru, vynechte ho anebo ho zkuste nahradit...

Obědový těstovinový salát s chilli omáčkou

Salát můžete podávat i s pošírovaným kuřecím masem (dá se uvařit den dopředu a uchovat v lednici) nebo koupeným...

Vepřová pánvička s arašídy

Do téhle pánvičky můžete přidat prakticky jakoukoli zeleninu, kterou máte. Namísto arašídů můžete zkusit piniová...

Rybí karbanátky s chilli a okurkovým salátem

Jemné rybí maso dostane díky pikantní chilli omáčce pořádný říz. Podávejte s osvěžujícím zeleninovým salátem.

Pečený pstruh se slaninou, tymiánem a fazolkami

Čerstvé pstruhy pečte co nejkratší dobu; stačí jen tak, aby se jemné maso při vpichu vidličkou k páteři začalo...

Vařený květák se sýrem

Geniální svou jednoduchostí. Připravíte ho rychle a kdekoli. Stačí vám jeden hrnec a pak už jen čekejte na údiv a ovace...

Bezinková šťáva

Tato šťáva se nevaří, květy se louhují zastudena. V nápoji tak zůstane zachováno maximální množství cenných látek...

Třešně v červeném víně s vanilkovým krémem

Jen si to představte… Lehce namražené třešně ve vinné omáčce s karamelovou příchutí a teplým vanilkovým krémem...

Jahodové dortíky

Upečte roztomilé růžové dortíky s krémem. Báječný způsob, jak využít červnovou nadílku jahod.

Jahodové gazpacho

Studená ovocná polévka – existuje snad lepší ztělesnění léta? Labužníci si ji ještě doladí kopečkem zmrzliny či...

Jahodové semifreddo

Vsadíme se, že lepší jahodovou zmrzlinu jste ještě nejedli!

Zapečené jahody se sněhovými pusinkami

Právě v takto jednoduchém receptu nejvíc vynikne skvělá chuť čerstvých jahod. Dospělí si pod sníh mohou přilít i trochu...

Rýžové brûlée s jahodami

Ať už naservírujete jahodovou rýži k snídani nebo jako dezert, pro její šťavnatou konzistenci vám všichni budou líbat...

Bruschetty na grilu

Křupavé topinky doplňte třeba italskou obdobou hummusu a dalšími dobrotami ve středomořském stylu.

Nachos se salsou

Salsu si můžete připravit až dva dny předem a uchovat ji v chladničce.

Jogurtová omáčka

Skvěle chutná k masu i k rybě, výborně doplní také bezmasá grilovaná jídla a saláty.

Cibulová majonéza

Podávejte společně s dalšími dipy, aby měli hosté na výběr. Má silnou chuť, a tím se výrazně liší ode všech ostatních.

Steak s omáčkou salmoriglio

Salmoriglio je jednoduchá omáčka ze Sicílie, dokonalá právě ke grilovaným pokrmům.

Grilovaná ryba s avokádovou salsou

Rybu provoňte bazalkovým pestem a podávejte se svěžím zeleninovým salátem.

Vepřové burgery s nivou

Karbanátky s pikantním překvapením

Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou

Díky sýru a bazalce bude jinak nevýrazné kuřecí maso velmi šťavnaté a provoněné.

Kebab se slaninou, paprikou a bramborami

Příloha není potřeba – opečené brambůrky a paprika vám úplně postačí...

Grilovaná makrela

Neotřelý recept. Makrelu nejprve ogrilujte a poté zalijte sladkokyselou pikantní omáčkou.

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Díky jogurtu bude kuřecí maso lahodně šťavnaté.

Grilovaná žebírka v marinádě jerk

Vepřová žebra se ke grilování skvěle hodí. Ochuťte je exotickou marinádou.

Zeleninové špízy

Hlavní jídlo pro vegetariány i chutná příloha k masu z grilu

Rajčátka v alobalu

Podávejte jako předkrm, přílohu nebo vegetariánský chod – výborný, snadný a rychlý...

Lehký bramborový salát

Pozor, aby tahle příloha nezmizela už před začátkem grilování!

Pikantní plněná calzone

Pizzu na grilu si oblíbí každý!

Cizrnové burgery

Lehké burgery trochu připomínají arabský falafel a zachutnají zavilým masožroutům.

Zapečené maliny s mandlovou drobenkou

Zakončete grilování sladkým ovocem zapečeným s křupavou drobenkou.

Grilovaný ananas se zmrzlinou

Využijte teplo rozpáleného grilu a závěrem grilování si připravte sladký a šťavnatý dezert.

Lokum neboli Turkish delight

Tahle pochoutka z Blízkého východu vydrží i několik měsíců, darujte ji!

Třaslavý pohár After Eight

Tento recept vznikl za milé spolupráce s Ondřejem Jíňou, molekulárním machrem.

Jelly shots

Místo sektu na uvítanou nabídněte řízné želé bonbonky – budete za kuchyňského borce. Nemusíte říkat, že vám postup...

Kisel

Chladivý dezert, který můžete celé léto obměňovat podle zahrádky a nabídky tržiště.

Dort ‚duhový sen‘

Tímhle psychedelickým dortem dostanete každé dítě. Na první pohled běžný bílý dort se po prvním zakrojení změní v...

Dort ‚chlupatá opice‘

Totální jednoduchost, kterou zvládnou připravit i ti, co obvykle nepečou a nezdobí. Uděláte radost dětem i sobě!

Dort ,kruhový objezd‘

Pod marcipánovou krajinou se skrývá sametový čokoládový dort. Pokud se vám zdá vykrajování kruhového objezdu...

Dort ‚hrad pro princezny‘

Typicky dívčí dort pro všechny malé (i velké) princezny

‚Bublanina‘ se sardinkami a olivami

Olivy opravdu důkladně propláchněte studenou vodou, aby těsto nebylo moc slané. Sůl již do těsta nepatří, přidané...

Zapečené palačinky se špenátem a rajčaty

Zapečte pohankové palačinky s náplní podle receptu biokuchařky Hanky Zemanové.

Přidat komentář