Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/1

Tak chutná pravá Asie
Silvestr pro vaše přátele
Slavnostní krůta podle šéfkuchaře
Bonbonky
Zimní zahrada

Upoutávky z Apetitu

Tak chutná pravá Asie

Potřebujete se v zimě pořádně zahřát? Vítejte v opravdové kuchyni jihovýchodní Asie a Číny. Našimi recepty vás provede energický a zcestovalý Shahaf Shabtay, šéfkuchař pražské restaurace SaSaZu.

Silvestr pro vaše přátele

Připravte pro své hosty gurmánské občerstvení! Jen dobře zvažte, koho pozvete – na tohle luxusní menu a vybrané chuťovky se totiž nechá nalákat úplně každý!

Mléko z plechovky

Dezerty z kondenzovaného slazeného mléka vás chytnou. My milujeme všech sedm uvedených a vřele doporučujeme jeden po druhém vyzkoušet.

Recepty z vydání

Lanýže z Karibiku

Kdo má rád kokos, zamiluje se na první kousnutí. Vždyť co jinak udělat s čerstvým ořechem, který děti dostanou k...

Koule do koupele

Než si napustíte vanu, zadržte! Tyhle kuličky nejsou na koupání ve vodě, nýbrž ve vroucím mléce – stačí hrnek, a...

Mátové hrášky

Kombinace čokolády a voňavé máty vás dostane na kolena. Obzvlášť pak zelené křupavé zdobení na povrchu.

Pomerančové karamelky s čokoládou

Ať už je sníte sami, nebo nabídnete hostům, můžete si být jisti, že kombinaci čokolády a pomeranče nikdo neodolá.

Turecký med s mandlemi a třešněmi

Nemusíte chodit na pouť, abyste si dali tuhle dobrotu z Orientu.

Mandlový máslový karamel

Nejluxusnější varianta karamelek, jakou si dovedete představit! Na pohled vypadá karamel nenápadně, ale ta chuť!

Jistebnické šneky

Kromě silvestra tyhle lahodné syté slané sušenky oceníte také na pikniku.

Vařené knedlíčky ťiao-c’

Takhle připravuje báječné ťiao-c’ Lorraine Clissoldová ve své knize Proč Číňané nepočítají kalorie...

Vegetariánské knedlíčky

Náplň vegetariánských knedlíčků můžete libovolně obměňovat podle dostupných surovin a chuti.

Knedlíčky gyoza (bezmasé)

Jídlo původem z Číny je velmi oblíbené v Japonsku. Knedlíčky se smaží a poté ještě prohřívají v menším množství vody.

French 75

Tenhle silný koktejl dostal jméno po francouzském kanónu!

Rusty Nail

Úžasný digestiv kombinuje dva mimořádné produkty, a to skotskou whisky a Drambuie – likér ze skotské s bylinkami...

Krůta s javorovým sirupem a salátem s dýní

Salát je báječným doplňkem voňavého krůtího masa s nasládlou šťávou. Podávat ho můžete vlahý i studený. Recept nám...

Dýňové vlnky s červenou cibulí na polentě

Loďky z červené cibule na dýňových vlnách. S opečeným chlebem vás tohle křupavé jídlo uhrane, zasytí a rozveselí.

Čekankový salát se sýrovou krajkou

Polovinu červené čekanky můžete nahradit běžnější bílou.

Špenát a rukola s bylinkovou frittatou

Vejce a špenát se k sobě skvěle hodí!

Římský salát s ricottou a krevetami

Vidličkou, lžící, nebo rovnou rukama?

Pikantní listy s cizrnou a křupavým chlebem

Díky syté cizrně a výraznému sýru vám nikdo nevyčte, že má na talíři jen zelené listí.

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Drobnozrnná čočka je skvělá právě na saláty, protože se nerozváří. Kombinace fety, červené cibule, petrželky, vinného...

Arabský kotlík s čočkou a kuřetem

Velmi chutné a aromatické jídlo z jednoho hrnce je inspirované kuchyní Středního východu. Podávejte ho s rýží basmati...

Dhál z červené čočky a fazolek mungo

Výraz dhál v indické kuchyni označuje luštěninu. Někdy toto jídlo připomíná polévku, jindy kaši, ale vždy obsahuje...

Horký čokoládový dortík

Čokoládový dortík a v něm horký krém. Zabořte lžičku!

Limetový koláč

Osvěžující záležitost. Je výtečný chlazený i krátce zmrazený.

Šampaňský krém s rozinkami

Delikátní dezert, který hosty ohromí nejen chutí, ale i použitými surovinami a elegantním způsobem podávání. Stoupne...

Kořeněný crème brûlée

Tahle francouzská lahůdka se nikdy nepřejí. Na druhé straně – obměna potěší. Tahle s kondenzovaným mlékem, rumem...

Banánovo-karamelový dort

Dokud neochutnáte, neuvěříte, že může být něco tak dobrého. Dvojice banány a karamel je něco jako jahody a šampaňské,...

Karamelové řezy s jablky a ostružinami

Domácí müsli tyčinky s mléčným karamelem.

Tom Yam Kung

Tom yam kung, známá též jako tom yum goong, je klasická thajská polévka. Existují sice i verze s kuřetem, ale s...

Pekingská kachna

Zjednodušený recept na perlu čínské kuchyně je ochutnávkou z knihy Culinaria Čína, kterou vydal Slovart.

Pao-c’ (baozi)

Bochánky pao-c’ se jedí k snídani či jako příloha. Často se plní mletým vepřovým, podobně jako ťiao-c’ ...

Phat Thai

Na první pohled vypadá Phat Thai (psáno též Pad Thai) hodně složitě, jakmile ho však jednou vyzkoušíte, zjistíte, že je...

Nasi Dagang

Nasládlá rýže a voňavě pikantní kari s čerstvým tuňákem – vítejte v Malajsii! Když k tomuhle klasickému...

Gado gado

S indonéskou arašídovou omáčkou si tofu a tempeh zamilují i jejich odpůrci. Pro zvýšení efektu sáhněte po uzeném...

Zmrzlina bez potíží a pucků

Tahle zmrzlina nás dostala! Je hotová raz dva, nemusí se v mrazáku nijak míchat, a přesto zůstane sametově hebká. A o...

2014/12

Štědré hodování

Slavnostní menu

Nejsladší cukroví

Jedlé dárky...

Přidat komentář