Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/11

Dokonalé husí hody
Tajemství hlávky zelí
Polévky s pečivem
Americké páje

Upoutávky z Apetitu

Husí hody

Listopad odjakživa patří husím pečínkám, ale z jediné husy můžete mít užitku mnohem víc. Objednejte si čerstvou husu i s drůbky a krví a užijte si svatomartinské hodování se vším všudy.

Bezlepkové cukroví

Cukroví, které zachutná i těm, kteří nemají dietní omezení.

Tajemství hlávky zelí

Zelí je výtečné jako příloha k masu, ale nabízí mnohem širší užití. Co takhle zkusit zelnou polévku, bramborák nebo třeba salát po asijsku?

Recepty z vydání

Rýžový koláč

„Tento koláč jsme doma vynalezli coby z nouze ctnost ze zbylého rizota, ale hned jsme si ho zamilovali,“ napsala nám o...

Domácí hranolky s petrželkovou solí

Hotovou sůl sesypte do krabičky a nechte ji několik dní otevřenou, aby se mohla odpařit vlhkost. Použít ji můžete...

Morkové řezy

Zní to trochu zběsile, ale chutná to skvěle! Staročeský recept znovuobjevili a upravili v Pražském kulinářském...

Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Morkové knedlíčky jsou snad ještě lepší než oblíbené játrové!

Bezlepkové linecké cukroví

Těsto vás překvapí poddajností a upečené linecké svojí chutí.

Bezlepkové malinovo-mandlové řezy

Příprava působí trochu náročně, ale není tomu tak. A ten výsledek opravdu stojí za to!

Bezlepkové stromečky s pistáciemi

Cukroví můžete posypat i drobnými stříbrnými kuličkami na zdobení.

Bezlepkové dvoubarevné pracny

Bezlepkové barevné pracny jsou chuťově takřka k nerozeznání od těch běžných. Vlastně jsou možná dokonce ještě lepší!

Bezlepková citronová srdíčka

Tahle citronová srdíčka si zamilujete na první kousnutí – my jsme při pečení měli co dělat, abychom je nesnědli...

Bezlepkové čokokostky

Čokoládové kostky tak trochu připomínají brownies. Podle naší produkční Veroniky jsou dokonce ještě lepší, protože jsou...

Bezlepková zázvorová kolečka

Krásně voňavé sušenky, na kterých si pochutnají i celiaci.

Pečená husa s jablky & bramborové knedlíčky

Svatomartinskou husu podávejte s bramborovými knedlíčky a brusinkovým zelím.

Červené zelí s brusinkami

Zelí dušené s vínem a brusinkami tvoří dokonalou přílohu ke svatomartinské huse.

Husí vývar s bylinkovým kapáním

Husí vývar je o dost výraznější než kuřecí. O další stupeň ho pozvednete, když ho budete vařit ze skeletu zbylého z...

Husí krev na cibulce

Tradiční lahůdka, která v menu husích hodů nesmí chybět.

Pomazánka z husího masa

Takhle jednoduše zpracujete zbylé maso z pečené husy. Chuťovka k chlebu vám v lednici vydrží asi pět dní.

Husí játra se slaninou a lokšemi

Velikost jater z husy je proměnlivá, mezi víc než dva lidi je ale bohužel ani jako chuťovku nerozdělíte. Kdo má rád...

Obrané husí maso s opečenými bramborami

Pokud chcete druhý den podávat husu jako úplně jiné jídlo, zkuste tenhle recept podle staré kuchařky Vaření jedna...

Zapečené vrstvené zelí s mletým masem

Sekaná v zelných listech báječně vypadá, a ještě líp chutná!

Zelňáky se škvarky

Tohle levné a rychlé jídlo poslouží jako lehká večeře. Škvarky můžete nahradit výraznějším uzeným nebo maso vynechat a...

Zelí s kokosem a nudlemi

Na první pohled nezvyklá asijská kombinace vás svou chutí příjemně překvapí. Aby kokos zůstal bílý, opražte ho zvlášť a...

Pomalu pečená vepřová krkovice na zelí

Při pomalém pečení zůstane krkovice krásně šťavnatá a všechny chutě se propojí. Podávejte se šťouchanými bramborami.

Pikantní zelný salát

Salát z kuchařky Domácí čínská kuchyně z konce 80. let je opravdu nadčasový!

Zelná polévka s houbami a kroupami

Vydatná zelná polévka ve stylu minestrone je zahuštěná pouze kroupami a zeleninou.

Jablečný páj s drobenkou

Drobenka z ovesných vloček a přírodního cukru je zajímavou obměnou známé klasiky.

Švestkový páj

Kombinace šťavnatých švestek s fíkovým džemem je naprosto božská.

Ostružinový mřížkový páj

Ostružinovou náplň zpevní škrob, ale přitom ovoce neztratí nic ze své chuti. Příště můžete zkusit páj s mraženými...

Klasický jablečný páj

Velmi tradiční koláč z jednoduchého těsta a s lahodnou náplní. V sezoně lze jablka doplnit hrstí borůvek nebo ostružin.

Pekanový páj

S hutnou krémovou náplní s ořechy

Hruškový páj s mascarpone a mandlemi

Křehký koláč s lahodným krémem

Tarte flambée

Když si odmyslíte přípravu těsta, zjistíte, že tarte flambée je opravdová rychlovka: stačí potřít, posypat, a do 10...

Přidat komentář