Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/6

Jahody & smetana
Dětská party
Vepřová žebra
Pečivo podle Itala
Mátové recepty
Zeleninové přílohy

Upoutávky z Apetitu

Zamilujte si černý rybíz

Bez přemýšlení si vhoďte pár kuliček do pusy. Chuť nabitá sluncem vás ohromí! Stejně tak šťáva, sirup, omáčka i buchta. Černý rybíz se k jídlu hodí víc, než si myslíte.

Dětská party

Uspořádat dětskou oslavu je hračka! S naším podrobným návodem připravíte snadné pohoštění, které bude dětem opravdu chutnat a které po malé obměně potěší i jejich dospělý doprovod.

Učíme se od mistra: Italské pečivo

Piero Barone peče italské pečivo podle tradičních receptur. Používá při tom jen vodu, mouku, přírodní kvásek a sůl. Voňavý chléb nebo ciabattu si nyní můžete upéct i vy!

Recepty z vydání

Žebra v toskánském stylu

Žebra z pečeně s italskými bylinkami.

Žebra s BBQ omáčkou

BBQ omáčku můžete v uzavřené skleničce skladovat v chladničce až tři měsíce.

Camembert s omáčkou z černého rybízu

Pro tuhle úpravu je nejlepší kozí camembert, ale dobře chutná i sýr z kravského mléka.

Restovaná ryba a hráškové pyré s vinaigrette

Výrazná zálivka vinaigrette ochutí jak hráškové pyré, tak rybu, a obojímu dodá říz.

Krémový pórek s citronovou strouhankou

Hodí se k minutce i k dušenému masu s omáčkou. Dobře ho doplní vařené brambory nebo rýže.

Česnekové cuketky

Na skus pevné opečené cuketky dobře chutnají s rybami či s kuřecím masem, protože jemné chutě se dobře doplňují. Rozumí...

Gratinovaný špenát

Je skvělý ke všemu včetně grilovaných klobásek či opékané šunky. Doplňte jej bramborami.

Brokolice s voňavou strouhankou

Italsky bezpracná, lehká a ke všemu vhodná příloha. Zajímavě chutná s různými orientálními soté či kari, ať už samotná...

Kořeněná mrkev

Patří mezi výrazné přílohy, které oživí jednoduché úpravy kuřecího či krůtího masa. Hodí se i do arabských pilafů a...

Kukuřice s avokádem

Na první pohled lehké skoro jako salát, ale ve skutečnosti je to sytivá příloha. Doplní steaky všeho druhu, ozvláštní...

Křupavý čočkový salát

Čočka je překvapivě výtečnou přílohou k jakékoli rybě – určitě to vyzkoušejte. Hodí se i ke všem pochoutkám z...

Vepřová pečeně v bylinkové marinádě

Šťavnatá pečínka vonící bylinkami...

Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem

Polévku podávejte pořádně vychlazenou, v horkých dnech i s kostkami ledu.

Mátový sorbet s jasmínovým čajem

Mátové ochlazení do horkých dní.

Otevřené lasagne Mojito

S tímto receptem kolegyně Darina Sieglová a její kamarád zvítězili v novinářské kategorii soutěže Kuchař roku...

Jahodové mille-feuilles s omáčkou

Mille-feuilles je původně francouzský recept ze tří vrstev listového těsta a dvou vrstev krému. V jahodové verzi je...

Pomerančové minimuffiny

Recept za hubičku, nápad za milion – místo složitého dortu jednoduché minimuffinky! Děti neušpiní talíře, nebudou...

Sýrové koule

Jednohubky jsou nuda a je s nimi moc práce. Místo toho pro děti tvarujte malé sýrové kuličky, dospělým předložte velkou...

Kuskus po italsku

Ochutnejte lehkou a letní verzi kuskusu. Je krásně šťavnatá a úplně nejlíp chutná z barevných košíčků.

Pečené domácí hranolky

Lepší a zdravější než ty kupované.

Indická omáčka a sladká červená omáčka

Udělejte si je pikantní podle chuti.

Ovocný salát

Udělejte si dobrý ovocný salát. Zalitý domácím ledovým čajem ho podávejte dětem, vykoupaný v alkoholu zase dospělým...

Malinový ledový čaj

Do každé sklenice můžete dát ovocný špíz – stejně velké kousky ovoce napíchejte na špejli. Je to dobrota!...

Kvásek (Vecchia madre)

Tajemství pečiva spočívá v použití kvásku, který si pekař přivezl až ze Sicílie. Využijete ho v receptu na pane...

Pane Campagnolo

Z uvedeného množství připravíte 14 chlebů o váze 150–200 g. Kulatý křupavý chléb můžete vytvarovat i do větších...

Ciabatta

Do těsta můžete nakonec přidat i olivy nebo sušená rajčata.

Schiacciata

Voňavá schiacciata je jedna z variant oblíbeného italského chleba focaccia. Je pro ni typické ručně vymačkávané těsto,...

Grilovaný tuňák se zeleninou a bazalkovým pestem

Tuňák, stejně jako ostatní makrelovité ryby, je na grilování asi nejvhodnější alternativou. Tuňáka si navíc vychutnají...

Chřestovo-jahodový závin s rebarborou

Chřestový závin s rebarborou vyvolal v redakci rozporuplné reakce – mnohým moc chutnal, jiným spojení hořké,...

Přidat komentář