Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2012/10

Česká kuchyně podle babiček i šéfkuchařů
Božské kynuté koláče
Tradiční suroviny – mák, povidla, uzené, droždí, tvarůžky, škvarky
Slovenský nedělní oběd

Upoutávky z Apetitu

Učíme se od mistra: Španělský ptáček

Nenechte se zmást názvem, tenhle hovězí závitek patří k nejoblíbenějším klasickým jídlům české kuchyně. Podle návodu Marka Všetečky zvládnou ptáčky připravit i ti, kdo si na ně dosud netroufali.

Rodinné stříbro: nejlepší kynuté koláče

Takhle vypadají opravdové poklady. Exkluzivně jsme získali generacemi prověřené recepty na nejslavnější české a moravské kynuté koláče. Pusťte se do pečení s námi!

Recepty z vydání

Babiččiny květákové placičky

„Když se řekne česká kuchyně, hned mi naskočí květákové placičky. Jako malá jsem je milovala od své babičky a...

Hovězí guláš s červenou řepou

Nenápadnému kouzlu červené řepy propadnou i ti, kdo se této zelenině od školky vyhýbali.

Pomalu pečený ocásek na černém pivu

Dozlatova vypečené maso báječně voní a chutná tak, že ho budete připravovat zas a znovu…...

Pečený ocásek na česneku se strapačkami

Původně řeznický odřezek má mezi kuchaři spoustu příznivců. Za výbornou cenu totiž nabízí dobré maso vhodné především k...

Fazolovozeleninová polévka s nudlemi

Rodinný recept z obce Zohor nám věnovala čtenářka Saša Švolíková. U nich doma vaří zeleninu společně s fazolemi, až se...

Zbojnická pečínka

Maso se zeleninou a spoustou pikantní šťávy přesně splňuje následující požadavek: spousta chuti snadno a rychle. Eva...

Pltnické pirohy s brynzou a koprem

Pirohy (nebo i halušky) s brynzou se na Slovensku podávají také jako menší chod po hlavním masitém jídle. „Pirohy...

Pagáče & liptovská pomazánka

Sladké zákusky mohou přinést vaši hosté, vy je na oplátku překvapte slanými pagáči. Jsou skvělé k vínu i pivu a můžete...

Domácí slané tyčky

Podávejte je jen tak k televizi, jako pohoštění pro návštěvu nebo třeba jako přílohu k polévce.

Hrnkový mramorovaný makovec

Bílý mák občas bývá k dostání na trzích, v bio kvalitě ho nabízí Sonnentor. Když makovec upečete výhradně z něj, na...

Šišky s mákem (2 v 1) a švestkovými povidly

Šišky z bramborového těsta si v redakci zamilovali všichni bez rozdílu.

Bramborové knedlíky s uzeným masem

Osmahnutím uzeného na cibulce se zvýrazní chuť masa. Navíc náplň s cibulkou je daleko delikátnější než jen z vařeného...

Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami

Zcela libové uzené je výhra jen na první pohled. Naopak prorostlejší krkovice či bůček a vypečený tuk dají pokrmu lepší...

Drožďová pomazánka

V této podobě budete droždí milovat. Strávníky vpusťte do kuchyně, až bude hotovo a vyvětráno, a budete překvapeni jako...

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky

Až knedlíčky ochutnáte, jiné už vařit nebudete. Příště je můžete dochutit i česnekem.

Tvarůžkový tatarák

Vyhrajte si s tímto tradičnm českým (moravským) sýrem a soustředěnou péčí mu dopřejte to, co mu náleží. Dá se z něj...

Tvarůžková jablíčka

Nejlepší předkrm z olomouckého Svatováclavského pivovaru vás okouzlí stejně jako nás.

Kapr s černým kořenem a bramborovými rösti

„Kapr do české kuchyně rozhodně patří. Černý kořen je neobvyklý, ale začíná se už objevovat,“ vysvětlil svoji volbu...

Jelení hřbet s dýňovým zelím, špenátem a knedlíkem

„Máte-li dostatek času, nechte hřbet marinovat den dva v oleji s mrkví a kořením,“ doplňuje recept jeho autor Martin...

Lívance s borůvkami a vanilkovou omáčkou

„Dovolím si tvrdit, že lesní borůvky máme u nás nejlepší na světě. Jsou plné chuti a s čerstvě upečenými lívanci...

Bramborák

Tenhle recept je kompromis vycházející z klasických kuchařek.

Chodské koláče babičky Petra Kotačky

Petr Kotačka vede spolu se svou maminkou pekařství ve Staňkově. Na jeho koláče se vyplatí zajet, a to i přesto, že si...

Litý kynutý koláč

Nejjednodušší kynutý koláč, který známe. Jediné, co potřebujete, je čas: než koláč vykyne, než se upeče a než vychladne...

Slavnostní koláčky

Nejlepší pohoštění pro svatební hosty!

Valašské hrušťáky

Na Valašsku se pečou s různými náplněmi, ale hrušťáky neboli hruškové frgále patří k těm nejoblíbenějším. Tipy a triky...

Tlačené koláče

Recept Romana Vaňka vyšel v jeho kuchařce Poklady české kuchyně a dáme za něj ruku do ohně.

Španělský ptáček

Nenechte se zmást názvem, tento hovězí závitek patří k nejoblíbenějším klasickým jídlům české kuchyně. Podle návodu...

Přidat komentář