Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2013/6

Dezerty z jahod
Grilované kuře podle Zdeňka Pohlreicha
Jóóó, třešně zrály...
Piknik s Apetitem

Upoutávky z Apetitu

Božské kombinace

Lepší spojení už asi nikdo nevymyslí. Klasické kombinace jahod se šlehačkou, s tvarohem a se sněhovými pusinkami jsme doladili k donalosti a předkládáme vám je tak, jak je máme my v redakci nejradši.

Voňavý souboj: Koriandr versus petrželka

Která bylina je voňavější a chutnější? V redakci jsme provedli testování. Výsledek? Plichta! Všechny recepty získaly plný počet bodů.

Jóóó, třešně zrály...

Nejlíp sice chutnají ještě teplé od slunce, čerstvě utržené ze stromu, ale naše sladké i slané recepty vás přesvědčí, že se vyplatí přinést si domů třešní plný košík!

Recepty z vydání

Salát z paprik z grilu

Jakmile teplota stoupne, přesouváme polní jídelnu na zahradu ke grilu. S přáteli většinou připravujeme různé druhy mas...

Telecí na paprice

Až tenhle pokrm ochutnáte, ke kuřeti na paprice se vrátíte jen stěží.

Telecí blanket

Smetanová omáčka sluší mladému masu nejlépe.

Makovotřešňový koláč se sušenkovou drobenkou

Vláčné jogurtové těsto s mákem, voňavé třešně a křupavá drobenka jsou dokonalá kombinace!

Pečená kachna s třešněmi a pečenými bramborami

Většinu práce na tomhle luxusním pokrmu odvede trouba, a vy se tak můžete věnovat dalším přípravám hostiny.

Pohár s kávovou granitou a třešněmi

Třešně, mascarpone, kávová granita a griliáš... Je potřeba psát víc důvodů, proč tenhle pohár připravit? Máme dojem, že...

Třešňový clafoutis

Světoznámý třešňový dezert pochází z francouzského regionu Limousin. Puristé sice tvrdí, že pecky ponechané v třešních...

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Čerstvý pstruh na másle s petrželkou a kapary je spojení, kterému se jen těžko konkuruje.

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Řízky v luxusním provedení. Lahodné máslíčko skvěle ochutí jinak sušší kuřecí maso a strouhanka s petrželkou je voňavý...

Tabbouleh z quinoy s petrželkou a lilkovým dipem

Bez kudrnky se neobejde česká klasika ani arabský salát tabbouleh, do kterého zužitkujete hned pořádný svazek! Spolu s...

Zelené kuřecí kari

Tohle kari podle britské televizní kuchařky Nigelly Lawsonové je ideální na den, kdy nestíháte nakoupit. Stačí...

Mrkvovokoriandrová polévka

Hustou mrkvovou polévku si všichni zamilují. Když ji doplníte pečivem, vystačí klidně jako lehká večeře.

Mexický rybí salát

Použít můžete jakoukoli čerstvou rybu se soudržným masem. Hodí se nejen mořský ďas, ale i treska nebo třeba losos...

Kuře naplacato na muškátu

Kdo nezkusil, neuvěří... Kuře naplacato má úplně jinou chuť než kuře upečené běžným způsobem. Marinádu lze libovolně...

Panna cotta s balzamikovými jahodami

Jemná panna cotta (v překladu vařená smetana) by byla skvělá jen se samotnými jahodami, ale když ji doplníte další...

Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami

Svoji první piškotovou roládu upekla naše bývalá editorka Šárka už v devíti letech! Takže pokud máte v tomhle směru...

Cheesecake s jahodami a bazalkovým cukrem

Bazalka a jahody se k sobě báječně hodí! Tento koláč je ultrasnadný a z naprosto běžných surovin.

Minipavlova s jahodovou šlehačkou

Spojení sněhových pusinek, šlehačky a čerstvých jahod je nepřekonatelně lahodné. K jahodám příště zkuste přimíchat i...

Německý tvarohový koláč s rozinkami

Tento tvarohový koláč je nejen neuvěřitelně dobrý, ale hlavně vydrží dlouho vláčný. Ovšem kdo by ho vydržel nesníst?

Grilované vepřové ramínko

Maso můžete podávat s opečenými bramborami, ale Paul Day by si ho dal v sendviči; podával by ho v pěkné měkké housce...

Malajské kari taštičky

I když výroba vypadá pracně, ve finále je to celkem snadné, a hlavně zábavné. Taštičky se totiž jedí rukama a to je...

Domácí játrová paštika s brusinkami a brandy

Nesmírně jednoduchý recept na paštiku, se kterou budete za hvězdu na jakékoli party, zahradní i narozeninové. Na...

Zmrzlina malinové mojito

Když jsme fotili tuhle voňavou parádu, chtěl fotograf Marek s food stylistkou Milkou udělat ještě jednu variantu. Jenže...

Šunková persiláda s bramborovým salátem a hráškovým pyré

Tahle šunka v hrníčku s petrželkou je oblíbená zejména ve Francii a na pikniku ji určitě oceníte i vy. Už jen sklenka...

Pudinkový dezert s karamelem a banány

Pokud si budete vyrábět domácí pudink, dejte do něj trochu více mléka a po vychladnutí ho rozšlehejte, aby se dobře...

Kari kuře s cizrnou a raitou

Pikantní kuře zchladí pálivá raita a o křupavou konzistenci se postará cizrna. Skvělé nejen na piknik!

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Zelný salát se dobře hodí k výraznému masu, jako je právě hovězí rostbíf. Nechcete-li se zdržovat jeho přípravou,...

Sendvič s avokádem, ředkvičkami a kozím sýrem

Krémová chuť avokáda se dobře doplňuje s výrazným kozím sýrem a štiplavými ředkvičkami.

Banh Mi sendvič

Banh Mi je vietnamskou odpovědí na francouzskou plněnou bagetu. Původně termín označoval jen západní typ chleba, dnes...

Růžový melounový nápoj

Pokud by pro vás byla růžová voda příliš exotická, přidejte do nápoje meduňku nebo rozmarýn.

Oranžové pitíčko s mrkví

Tenhle salát v tekuté podobě je nejen dobrý, ale i superzdravý. Vaření se nelekejte, karoten se líp vstřebá z tepelně...

Zelený tekutý salát s cuketami

Čerstvý sýr můžete nahradit bílým jogurtem a mátu meduňkou.

Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem

Zelný salát se dobře hodí k výraznému masu, jako je právě hovězí rostbíf. Nechcete-li se zdržovat jeho přípravou,...

Přidat komentář