Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2014/3

Jarní hostina
Malovaná pistáciová roláda
Dokonalý kuřecí vývar
Jídla s vůní oceánu

Upoutávky z Apetitu

Naložte si s námi kimči!

Korejský národní poklad si můžete snadno vyrobit i u vás doma.

Méně masa, více chuti

Šest báječných receptů na odlehčená jídla, na kterých si pochutnáte.

Mlsání bez výčitek

Našli jsme pro vás recepty na moučníky, ve kterých není mouka či cukr nebo mléko. Přitom jsou všechny tááák dobré...

Recepty z vydání

Pohanková pomazánka

„V posledních letech zažívá pohanka návrat do naší kuchyně. Pomazánce dodá jemnou oříškovou příchuť,“ napsala nám...

Domácí kimči

Kimči existuje v desítkách verzí a i ty lze dále obměňovat. Na přípravu kimči se tradičně používá také krevetová či...

Polévka z kořenové zeleniny

V redakci jsme ji překřtili na svíčkovou. I přes dlouhý seznam surovin je velmi rychlá a snadná.

Špagety zapečené s rukolou

Zajímavější než šunkofleky

Salát s rajčatovo-fazolovou salsou a kuřecím masem

Luštěniny, jako jsou fazole nebo čočka, povyšte na úroveň masa namísto toho, aby se na talíři krčily coby příloha...

Polévka z hovězího žebra s kimči

Silný hovězí vývar je výrazně kořeněný, pokud vám to připadá moc neobvyklé, ochuťte ho, jak jste zvyklí.

Omeleta s kimči

Zdravý start nového dne

Pšeničný salát s krevetami a zálivkou s kapary

Tento salát je úplně nejlepší zastudena v den, kdy ho uděláte. Pokud vám však zbude, doplňte ho druhý den trochou...

Smažená rýže s kimči

Experimentujte s exotickými potravinami

Taštičky plněné kimči

Drobné taštičky ukrývají korejský národní klenot.

Miniburgery s kimči majonézou

Setkání Orient-Západ na nejvyšší chuťové úrovni

Pusinkový moka dort

Skvělý víkendový dezert bez mouky

Čokoládový dort

Fantastický čokoládový dort, který tak trochu připomíná brownies. Podávejte ho se šlehačkou, s kávou nebo se zmrzlinou...

Tvarohový špaldovo-kukuřičný koláč s ovocem

Skvělý koláč oslazený agávovým sirupem, který jsme objevili v BioAbecedáři Hanky Zemanové, jsme si v redakci zamilovali...

Banánový chlebíček bez cukru

Tajnou přísadou, která banánovému chlebíčku dodá sladkost i vláčnost, nejsou banány, ale rozinky. Nešetřete na jejich...

Plněné vinné listy z trouby

Řecké plněné vinné listy (dolmadas) se sice obvykle dusí v pánvi přiklopené žáruvzdorným talířem, nás zaujala jejich...

Rýžový pudink

Jedině nákypová rýže dodá tradičnímu pudinku v britském stylu tu správnou konzistenci a chuť. A opravdu jí stačí tak...

Gumbo

Gumbo je kreolské jídlo z jižní Louisiany, pořádná polévka se třemi druhy masa a s rýží – stačí taková, kterou máte...

Džuveč

Džuveč je původně turecký pokrm, dnes rozšířený v mnoha verzích po celém Balkáně. My jsme si oblíbili chorvatskou...

Biryani

Biryani (v překladu něco jako pečená nebo smažená rýže) přinesli do Indie muslimové, pochází totiž z Turecka či z...

Nejsnazší kuřecí vývar

Připravte si domácí kuřecí vývar. Podle našeho návodu to zvládnete raz dva. Stačí povařit kuře s trochou zeleniny, a je...

Malovaná kakaová roláda s pistáciemi

Bára Brožová, šéfcukrářka z Hliněné bašty, vám krok za krokem ukáže, jak z obyčejného moučníku vykouzlit roládu jako...

Kachní stehna dušená se zeleninou

Dušená kachna se jen rozplývá na jazyku.

Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

Když dostanete chuť na nádivku, nemusíte kupovat celou kachnu. Nadívaná stehýnka jsou delikatesa! Sluší jim pomalejší a...

Přidat komentář