Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2014/8

Srpnový Apetit přináší všechny chutě léta. Vařte z toho nejlepšího, co sezona nabízí.

Dopřejte si rajčata, cukety a lilek v úžasných úpravách.  

Experimentujte s chobotnicí z grilu.

Uvařte si oběd s vůní lesa a na osvěžení připravte neodolatelné zmrzlinové poháry nebo třeba omamně vonící levandulovou limonádu, se kterou můžete jen tak relaxovat doma na zahradě. 

Upoutávky z Apetitu

Hravá pasta

Jejich příprava je rychlá a snadná, jejich tvary rozmanité a zábavné a možnosti úpravy takřka neomezené. Dejte si těstoviny na šest způsobů.

Zmrzlinové království

Královnou letních dezertů je zmrzlina. A nejlepší je domácí! Nabízíme vám základní recept a pak desítky báječných obměn. Všechny vás budou bavit!

Nedělní oběd v českém duchu

Šéfkuchař Tomáš Reisinger z vyhlášené restaurace Na Jitrách postavil prázdninové menu na tom nejlepším, co naše zahrádky a les v srpnu nabízejí.

Krůtí stehna

Krůtí maso má všechno, co máte rádi na kuřeti, jen je ho zkrátka víc. Výhodou krůtích stehen není však jen jejich velikost, ale také fakt, že při pečení zůstávají vždycky pěkně šťavnatá.

Recepty z vydání

Rybíz à la brusinky

S mnoha zavařeninami se dnes nevyplatí doma dělat – v dobré kvalitě je seženete třeba na trzích. Ale...

Domácí levandulová sodovka

Sodovka, kterou musíte mít po ruce, až se vydáte na piknik, anebo až budete jen tak relaxovat na zahradě. Je...

Základní vanilková zmrzlina

Královnou letních dezertů je zmrzlina. A nejlepší je domácí!

Těstoviny s krémovou omáčkou s paprikami a sušenými rajčaty

Sušená rajčata – obzvláště třeba ta z Itálie – jsou opravdu výrazná, a proto pasují jen do...

Těstovinový salát s kuřetem

Recept na tuhle zálivku na těstovinový salát si zapamatujte – je totiž famózní! Možná že ingredience v...

Domácí chléb

Vůně čerstvého chleba připomíná domov. Nejlíp chutná ještě teplý, namazaný máslem!

Ořechy v pomerančovo-skořicovém kabátku

Skvělé do jogurtu i jen tak na zobání

Těstoviny s tuňákem, citronem a rukolou

Konzerva tuňáka je spolehlivý přítel rychlých večeří a lehkých obědů. Na tohle léto jsme s ním proto...

Domácí dýňové máslo

Dýňové máslo je skvělé jen tak namazané na čerstvém pečivu, ale můžete jej použít jako náplň do...

Kukuřičné pickles

Pickles, narychlo nakládaná zelenina, je oblíbenou specialitou v anglicky mluvících zemích. Na chuť jí ale...

Ovocný sýr

Starobylý pamlsek v novém efektním provedení

Domácí hořčice

Garantujeme, že kdo tuhle hořčici ochutná, už nikdy nebude chtít jinou.

Bylinky mražené v oleji

Praktický způsob, jak využít přebytek bylinek.

Mangové čatní

Tahle původem indická specialita se skvěle hodí ke grilovanému masu nebo do různých dipů.

Toust s pečenými paprikami a česnekem

Chlebíčky, které vás přenesou do Středomoří

Celerový krém s hříbky

„Můj tip na úspěch? Sezonní ingredience, recepty našich babiček, moderní postupy, a to vše okořeněné láskou k...

Ostré těstoviny s rajčátky a olivami

Pikantní, voňavé a barevné – prostě italské!...

Těstoviny s pečenou zeleninou

Pokrm se samými plus – odlehčený, bezmasý, a téměř bezpracný... Na léto jako stvořený!...

Bramborové drobce

Dozlatova opečená příloha

Široké nudle s cuketou, citronem a mandlemi

Křupavé a svěží... Jednoduše neodolatelné!

Papriková omáčka se šafránem

Pikantní doplněk ke krevetám či rybě

Krůtí stehna na hořčici

Jemnou chuť krůtích stehen je dobré vždy zvýraznit – záleží na vás, jestli přidáte bylinky, nebo ostřejší koření...

Karbanátky s lilkem

V této podobě lilek jistě neznáte. Při nákupu vybírejte pevné plody s neporušenou slupkou.

Krůtí stehna se žampionovou omáčkou

Krůtí stehna lze připravit i tak, že obstojí jako hlavní chod svátečního oběda. V kombinaci se žampiony a...

Chobotnice na grilu

Chobotnici si můžete dát na dovolené u moře, v dobré restauraci a nyní také doma! Šéfkuchař Ondřej Koráb z restaurace...

Cuketový salát s krutony

Cukety jsou nejběžnější druh tykve. Nejchutnější jsou mladé křehké plody, které lze jíst i se slupkou zasyrova v...

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Při nákupu rajčat sáhněte po plodech, které působí těžce, když je vezmete do ruky, a zároveň po těch, které nejsou...

Kuřecí prsa s rajčatovo-olivovou omáčkou

Při nákupu rajčat sáhněte po plodech, které působí těžce, když je vezmete do ruky, a zároveň po těch, které nejsou...

Přidat komentář