Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/12

Sváteční pečení je radost! Aby Vánoce byly opravdu sladké a veselé, máme pro vás nápadité perníčky, které ozdobí stůl i stromeček, cukroví, které letos prostě musíte mít, vláčný vánoční věnec i voňavé sladkosti z celého světa.

Nejlepší rybí vývar je ten domácí, a tak vás ho naučíme. S tipy od šéfkuchaře Radka Šubrta to je hračka, a navíc velká lahůdka. Z jednoho základního vývaru pak můžete připravit hned čtyři různé rybí polévky. 

Vyrazili jsme na holčičí mejdan u Bjukitchen a máme pro vás spoustu receptů na úžasnou předvánoční party. Nechybí domácí vaječný koňak, který využijete jako welcome drink i božský jedlý dárek. 

Upoutávky z Apetitu

Sváteční menu

Potěšte blízké štědrovečerním menu s kaprem, klobásou i bez masa.

Pohádkové cukroví

Tentokrát jsme vsadili na osvědčené kousky a prověřené receptury i klasické tvary.

Perníčky na stromeček

Můžete je chroupat jen tak, ozdobit jimi adventní věnec nebo jimi někoho podarovat. Jsou parádní!

Vánoční mejdan

Pozvěte přátele a vychutnejte si sváteční dny s menu, které se smí jíst rukama. 

Recepty z vydání

Minestrone s klobáskami

Co vařit, když pečete cukroví? Minestrone s klobáskami! Hustá zimní varianta minestrone vás zasytí a zahřeje. Doplněná...

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Slaný koláč vždycky zafunguje jako party pohoštění. Servírovat se dá totiž teplý i studený, se salátkem i...

Červený zelný salát

Vitaminy je potřeba doplňovat i během vánočního pečení! A tenhle červený zelný salát potěší nejen tělo, ale díky své...

Hovězí kližka s vánočním kořením

Využijte rozpálenou troubu i otevřené sáčky s kořením, které vám zbyly po pečení cukroví, a uvařte...

Lasagne s trojím sýrem & lilkem

Lasagne jsou vydatné a dodají energii, kterou budete na pečení cukroví a vánoční přípravy potřebovat. Jejich největší...

Oříškové semifreddo

Semifreddo můžete z mrazáku vytáhnout, kdykoli si budete chtít život osladit i něčím jiným než cukrovím,...

Bleskové ragú

„ Na nápad připravit rychlou verzi boloňského ragú mě přivedla Nigella Lawson. Už v televizi vypadalo...

Základní kapří vývar

Stejným způsobem můžete vývar připravit také z mořských ryb.

Rybí krémová polévka se zastřeným vejcem a kaviárem

Takhle polévka je nefalšovaným vánočním luxusem. Ovšem připravovat ji jenom o Vánocích by byla věčná škoda...

Kapří vývar se šafránem a zeleninou

Nádherně voní, má výraznou chuť a přitom je lehká a delikátní. Podávat ji můžete na Štědrý den i ráno po flámu - její...

Kapří tomatová polévka s bazalkovým pestem

Polévku inspirovanou Středomořím lze připravit i s vývarem z mořských ryb.

Kapří polévka s kari, ovocem & krevetami

Tahle rybí polévka je inspirovaná jihoasijskou kuchyní. Bude chutnat všem, kdo se nebojí v kuchyni experimentovat.

Madlenky

Vznikly v Lotrinsku, kde je upekla královská komorná Madeleine svrženému polskému králi Stanislavovi. Tomu...

Shortbread

Původní recept se skládá z jednoho dílu cukru, dvou dílů másla a tří dílů ovesné mouky. Angličané do...

Išlské dortíčky

Pocházejí z rakouského lázeňského letoviska Bad Ischl. Císař František Josef a celý jeho dvůr si od...

Melomakarona

Sladkosti melomakarona jsou nedílnou součástí tradičního řeckého štědrovečerního stolu. Pečte je až těsně před...

Domácí Oreo

Sušenky Oreo patří v USA k nejprodávanějším sladkostem. Zkuste jejich domácí verzi bez zbytečných...

Casoncelli

Máslem zjemněné a vínem vylepšené těsto na tradiční lombardské těstoviny. My jsme do nich dali mandlovo-čokoládovou...

Dárečky a sobi z perníku

Rozhodnete-li se perníčky pověsit na stromeček, mějte jich zásobu na doplňování. Jsou totiž tak dobré, že na něm nikdy...

Věnec s meruňkami a marcipánem

Kynutý věnec je trochu česká vánočka, trochu německá štóla a trochu estonský kringel. Prostě sladká...

Vanilkové rohlíčky

Správné rohlíčky jsou křehké a vláčné, ale při ukousnutí přesto trochu křupnou a pak se rozplynou na...

Klášterní rohlíčky

Upečené rohlíčky nechte dobře vychladnout, jinak se budou při namáčení do polevy lámat.

Nepečená kokosová očka

Tenhle supersnadný recept kuchaře Michala Nikodéma, majitele školy vaření Ola Kala, máme v repertoáru už...

Perníčky s marcipánem

Tyhle perníčky s marcipánem jsou trochu jako vánoční varianta svatebních koláčků – mají skvělou...

Arašídovo-karamelové hvězdičky

Neobvyklý postup vede k neobvyklému cukroví. Kdo ho jednou ochutnal, peče je rok co rok.

Skořicovo-mandlové hvězdičky

Křehké hvězdičky plné mandlí jsou jednoduché, rychlé a moc krásné – a výhodou je i to, že na ně...

Golden ring

První doušek tohoto aperitivu v nás vyvolal vzpomínky na dobu, kdy jsme si coby malí připíjeli s (pra)rodiči o...

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

Bliny můžete podávat před sváteční večeří, ale fungují i na zahnání malého hladu během dne.

Hrášková polévka s uzeným lososem

Neholdujete-li rybí polévce, jemná hrášková ozvláštněná sherry a ozdobená lososem je řešení.

Klobásky ve slanině s šalotkovou bramborovou kaší

Sladko-pikantní glazura z javorového sirupu a hořčice je prostě nejlepší! Při focení zmizely tyhle klobásky...

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

Jako přílohu zvolte některou z níže uvedených. My doporučujeme šalotkovou bramborovou kaši nebo pusinky. Ale s klidem...

Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem

Inspirovali jsme se tradičním kubou a z krup a hub připravili hlavní chod pro vegetariány. Tyhle koláčky a dip...

Odlehčený bramborový salát

Tímhle salátem nadchnete všechny odpůrce majonézy, ale je tak dobrý, že potěší i ty, kteří jsou jejími...

Vrstvený bramborový salát

Nesmrtelná klasika, která nesmí chybět téměř na žádném štědrovečením stole.

Kapr s bramborovými pusinkami a vinnou omáčkou

Přírodní úprava a rychlý pobyt na pánvi kaprovi vyloženě sluší. Doporučujeme vyzkoušet i jemnou omáčku a rozkošné...

Rillettes

Tahle masová pomazánka se ve Francii těší značné oblibě. Až ji vyzkoušíte, pochopíte proč. Nejen že je...

Kachní prsa na zeleném pepři

Hodobožovou kachnu si můžete dát, i když svátky slavíte jen ve dvou. Kupte kachní prsa a připravte je jako...

Královský citronový dort

Citron je v těstě, sirupu i polevě, a tak vás tenhle dezert příjemně osvěží. Po všech čokoládových a...

Jablečný punč s kořeněným rumem

Nic vás po procházce městem nezahřeje líp než voňavý punč. Nechte hrnec s pitím na sporáku v pohotovostní...

Slané košíčky se špenátem a hráškem

Tyhle slané koláčky vždycky zmizí rychlostí blesku. Jsou totiž naprosto ideální na "uzobávání". Před večírkem...

Rostbíf s křenovou remuládou

Delikátní pečeně se dělá z hovězího nízkého roštěnce, který se nachází nad středovou částí páteře...

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

Po smaženém kaprovi, tuně cukroví a chlebíčkách s majonézou přijde salát vhod úplně všem. Tenhle je navíc...

Danuščino švestkové tiramisu

Recept na tohle božské tiramisu jsme mámili z naší spolupracovnice Dany Obermajerové roky. V pravidelných intervalech...

Přidat komentář