Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2015/2

Domácí klobásky

Oběd na zahřátí

Dokonalé palačinky

Snídaně pro dva

Cibule & česnek

Koblihy & spol.

Upoutávky z Apetitu

Hřejivé menu

Užijte si zimních radovánek a pak se zahřejte poctivým domácím jídlem. I po celodenní lyžovačce vás postaví znovu na nohy!

Koblihy & spol.

Smažené sladkosti k masopustnímu období patří stejně jako rej masek nebo zabijačka. Máte chuť na klasické koblihy s domácím džemem nebo si dáte boží milosti?

Snídaně pro dva

Nic nerozsvítí valentýnské ráno víc než pořádná snídaně, kterou si dáte ve dvou. Dokřupava vypečená slanina a vajíčko uvařené tak, jak to máte rádi.

Domácí klobásky

Konečně si můžete čerstvé klobásky udělat i doma! Potřebovat budete jen střívka a mlýnek, dobré maso a pár dalších surovin.

Recepty z vydání

Křepelky dušené na cibuli se šafránem a cizrnou

Senzační a jednoduchá úprava, ve které se jemné maso skvěle uplatní. Díky exotickému koření a cizrně dostane pokrm...

Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty

„Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,...

Pečené křepelky s pórkovými bramborami

Křepelčí maso má příjemně výraznou chuť a pokud ho zkombinujete s naší přílohou z brambor a pórku, získáte pokrm jako z...

Cibulovo-česneková polévka s pórkem

Puristé považují spojení cibule a česneku za mesalianci. Nás ale tento recept nadchl!

Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem

Tip na neotřelý nedělní či jinak sváteční oběd. Recept výborně funguje také s jehněčí kýtou.

Ryba s cibulí a paprikou

Jemné a křehké rybí maso a jejich výrazný doprovod v podobně cibule a paprik stačí doplnit opečenými brambůrky.

Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce

Recept, který jsme fakt museli otestovat! Sám o sobě není ničím objevný, ale vtip spočívá v tom, že jej...

Bulky s tymiánem a s česnekovým máslem

Domácím houstičkám se nic nevyrovná. A co teprve když jsou s česnekovým máslem a/nebo se sýrovým...

Trojcibulový dip

Americká klasika zvaná v zemi původu francouzský cibulový či kaliforský dip si vás rychle získá. A bude hvězdou každého...

Slaninový džem

Pozor, takle kombinace cibulády a opečené slaniny je prudce návyková!

Slepice v polévce

Poctivá slepičí polévka je naprostý základ. Posilní, povzbudí a zahřeje!

Hovězí maso na víně se žampióny

Díky pomalému dušení bude maso krásně jemné a zelenina a žampiony krásně nasají jeho chuť a vůni. Dokonalost.

Bramborové pyré s pastinákem

Bramborová kaše je hit, o tom není pochyb. Ovšem zkuste do ní přidat pastinák a uvidíte, že se dá posunout ještě o...

Maková bábovka se švestkami

Zatímco v zahraničí zažívá mák "nasladko" obrovský boom teprve v posledních letech, u nás je stálicí snad už...

Horká švestka

Vrátili jste se domů z lyží promrzlí až na kost? Tahle horká dobrota vás zaručeně postaví na nohy!

Boží milosti

Kdo říká, že boží milosti musí být křehké a ve tvaru čtverečku? Nás baví ty nadýchané a v podobě...

Churros s chilli čokoládou

Tahle křupavá dobrota je rozšířená ve Španělsku, Portugalsku i v Latinské Americe, kde si ji můžete běžně...

Americké donuty

Oblíbená svačinka policistů v amerických seriálech či Homera Simpsona, které však neodolají ani obyčejní...

Beignets

Beignetky jsou smažené kousky těsta, které se největší popularitě těší v Louisianě. Podávají se vždy...

Jablečné fritters

Tento nekynutý recept dostal celou naši redakci! Je supersnadný a neotřelý. Jen dejte pozor, aby byl olej opravdu...

Masopustní koblihy

Pokud si na plnění netroufáte, smažte koblihy prázdné a džem do nich nastříkejte dodatečně. My jsme to na fotku udělali...

Zapečený špenát s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou

Dokonalá snídaně pro dva! Voňavá slanina, křupavé krutonky a vejce s krémovým středem skvěle doplnuje svěží špenát.

Vafle s třešněmi

Vafle jsou u nás v redakci hitem víkendových snídaní! Ještě aby ne! Mají k tomu totiž všechny předpoklady... Jsou...

Bagel s lososem a koprovou pomazánkou

Pokud máte rádi "severské" chutě, pak si tuhle svěží pomazánka s koprem, doplněnou uzeným lososem a namazanou...

Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem

Hříšná úprava zdravé ovesné kaše... Svůdný karamel posune zcela obyčejnou snídani o několik úrovní dál!

Citrusový salát

Citrusy použijte takové, jaké seženete. V únoru třeba bývají k dostání efektní krvavé pomeranče.

Hovězí klobásky Františka Kšány ml.

Fantastické klobásky, které si zamilujete na první ukousnutí!

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Podle Františka Kšány ml. je ke klobásce nejlepší jen pečivo a hořčice. A maximálně trocha cibule. Všechno...

Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

Tyhle klobásky budou milovat hlavně děti, jsou totiž mleté najemno a opravdu decentně kořeněné.

Minestrone s klobáskami

Vydatná polévka, kterou můžete podávat i jako hlavní chod. Zachutná, zahřeje a zasytí!

Daňčí klobásy

Recept na tyhle klobásky Paul Day vymyslel speciálně pro únorové vydání Apetitu!

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Paulovy výrazné klobásky vzdáleně připomínají naše jelítka. Pečená zelenina se k nim dokonale hodí.

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Skvělé klobásky nejen k snídani! Můžete je třeba i zapéct (zkuste v Anglii populární ‚žábu v díře...

Snídaně v anglickém stylu

Domácí klobásky, fazole, vejce a "dřevorubecký" krajíc čerstvého chleba... Tomu říkáme pořádná chlapská...

Palačinky s fíky marinovanými v kořeněném karamelu

Palačinky podle receptu Zdeňka Lahovského, šéfcukráře hotelu Mandarin Oriental, jsou hotové nebe na zemi!

Ovesné palačinky s javorovým želé & ořechovou zmrzlinou

Tyhle palačinky Zdeňka Lahovského, šefcukráře hotelu Mandarin Oriental, jsou dezert všech dezertů! Javorové želé?...

Americké lívance podle Elvise

Na první pohled šílenou kombinaci banánů, slaniny a javorového sirupu si zamilujete stejně jako král rokenrolu...

Přidat komentář