
Recepty z vydání
Křepelky dušené na cibuli se šafránem a cizrnou
Senzační a jednoduchá úprava, ve které se jemné maso skvěle uplatní. Díky exotickému koření a cizrně dostane pokrm...
Čočková polévka se zimní zeleninou a rajčaty
„Mám ráda klasickou čočkovou polévku, kterou vaří moje mamka, ale zamilovala jsem si i italskou verzi,...
Pečené křepelky s pórkovými bramborami
Křepelčí maso má příjemně výraznou chuť a pokud ho zkombinujete s naší přílohou z brambor a pórku, získáte pokrm jako z...
Cibulovo-česneková polévka s pórkem
Puristé považují spojení cibule a česneku za mesalianci. Nás ale tento recept nadchl!
Krůtí stehna pečená s česnekem a rozmarýnem
Tip na neotřelý nedělní či jinak sváteční oběd. Recept výborně funguje také s jehněčí kýtou.
Ryba s cibulí a paprikou
Jemné a křehké rybí maso a jejich výrazný doprovod v podobně cibule a paprik stačí doplnit opečenými brambůrky.
Těstoviny s česnekovou omáčkou z jednoho hrnce
Recept, který jsme fakt museli otestovat! Sám o sobě není ničím objevný, ale vtip spočívá v tom, že jej...
Bulky s tymiánem a s česnekovým máslem
Domácím houstičkám se nic nevyrovná. A co teprve když jsou s česnekovým máslem a/nebo se sýrovým...
Trojcibulový dip
Americká klasika zvaná v zemi původu francouzský cibulový či kaliforský dip si vás rychle získá. A bude hvězdou každého...
Slaninový džem
Pozor, takle kombinace cibulády a opečené slaniny je prudce návyková!
Slepice v polévce
Poctivá slepičí polévka je naprostý základ. Posilní, povzbudí a zahřeje!
Hovězí maso na víně se žampióny
Díky pomalému dušení bude maso krásně jemné a zelenina a žampiony krásně nasají jeho chuť a vůni. Dokonalost.
Bramborové pyré s pastinákem
Bramborová kaše je hit, o tom není pochyb. Ovšem zkuste do ní přidat pastinák a uvidíte, že se dá posunout ještě o...
Maková bábovka se švestkami
Zatímco v zahraničí zažívá mák "nasladko" obrovský boom teprve v posledních letech, u nás je stálicí snad už...
Horká švestka
Vrátili jste se domů z lyží promrzlí až na kost? Tahle horká dobrota vás zaručeně postaví na nohy!
Boží milosti
Kdo říká, že boží milosti musí být křehké a ve tvaru čtverečku? Nás baví ty nadýchané a v podobě...
Churros s chilli čokoládou
Tahle křupavá dobrota je rozšířená ve Španělsku, Portugalsku i v Latinské Americe, kde si ji můžete běžně...
Americké donuty
Oblíbená svačinka policistů v amerických seriálech či Homera Simpsona, které však neodolají ani obyčejní...
Beignets
Beignetky jsou smažené kousky těsta, které se největší popularitě těší v Louisianě. Podávají se vždy...
Jablečné fritters
Tento nekynutý recept dostal celou naši redakci! Je supersnadný a neotřelý. Jen dejte pozor, aby byl olej opravdu...
Masopustní koblihy
Pokud si na plnění netroufáte, smažte koblihy prázdné a džem do nich nastříkejte dodatečně. My jsme to na fotku udělali...
Zapečený špenát s pošírovaným vejcem a křupavou slaninou
Dokonalá snídaně pro dva! Voňavá slanina, křupavé krutonky a vejce s krémovým středem skvěle doplnuje svěží špenát.
Vafle s třešněmi
Vafle jsou u nás v redakci hitem víkendových snídaní! Ještě aby ne! Mají k tomu totiž všechny předpoklady... Jsou...
Bagel s lososem a koprovou pomazánkou
Pokud máte rádi "severské" chutě, pak si tuhle svěží pomazánka s koprem, doplněnou uzeným lososem a namazanou...
Ovesná kaše s karamelizovanými jablky a griliášem
Hříšná úprava zdravé ovesné kaše... Svůdný karamel posune zcela obyčejnou snídani o několik úrovní dál!
Citrusový salát
Citrusy použijte takové, jaké seženete. V únoru třeba bývají k dostání efektní krvavé pomeranče.
Hovězí klobásky Františka Kšány ml.
Fantastické klobásky, které si zamilujete na první ukousnutí!
Hot dog s karamelizovanou cibulkou
Podle Františka Kšány ml. je ke klobásce nejlepší jen pečivo a hořčice. A maximálně trocha cibule. Všechno...
Klobásky Cumberland Christophera Robertsona
Tyhle klobásky budou milovat hlavně děti, jsou totiž mleté najemno a opravdu decentně kořeněné.
Minestrone s klobáskami
Vydatná polévka, kterou můžete podávat i jako hlavní chod. Zachutná, zahřeje a zasytí!
Daňčí klobásy
Recept na tyhle klobásky Paul Day vymyslel speciálně pro únorové vydání Apetitu!
Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou
Paulovy výrazné klobásky vzdáleně připomínají naše jelítka. Pečená zelenina se k nim dokonale hodí.
Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince
Skvělé klobásky nejen k snídani! Můžete je třeba i zapéct (zkuste v Anglii populární ‚žábu v díře...
Snídaně v anglickém stylu
Domácí klobásky, fazole, vejce a "dřevorubecký" krajíc čerstvého chleba... Tomu říkáme pořádná chlapská...
Palačinky s fíky marinovanými v kořeněném karamelu
Palačinky podle receptu Zdeňka Lahovského, šéfcukráře hotelu Mandarin Oriental, jsou hotové nebe na zemi!
Ovesné palačinky s javorovým želé & ořechovou zmrzlinou
Tyhle palačinky Zdeňka Lahovského, šefcukráře hotelu Mandarin Oriental, jsou dezert všech dezertů! Javorové želé?...
Americké lívance podle Elvise
Na první pohled šílenou kombinaci banánů, slaniny a javorového sirupu si zamilujete stejně jako král rokenrolu...
Přidat komentář