Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2016/12

Na stránkách prosincového čísla Apetitu vás čeká spousta vánoční inspirace, na kterou se každý rok tolik těšíte. A my s vámi! Přinášíme vám mnoho nápadů, co vařit a jíst o adventu. Ať už potřebujete uvařit rychlou večeři pro rodinu mezi sháněním dárků a pečením cukroví nebo pohostit nečekanou návštěvu. Letošní originální nápady na nové druhy cukroví si zamilujete! Navíc se s námi a blogerkou Meg naučíte zdobit perníčky jako profík. Štědrou večeři jsme pro vás pro jistotu připravili hned 3x! Jednu klasickou podle Jany Florentýny Zatloukalové, jednu odlehčenou a jednu vegetariánskou, aby si na své přišel opravdu každý. Ani s jedním menu nešlápnete o svátcích vedle. Recepty pro adventní čas jsme pro vás získali i z nové knihy Karolíny Kamberské, Jídlo jako vášeň. A pokud chcete obdarovat své blízké jedlými dárky, máme pro vás nápady na luxusní lahůdky do lahve, krabičky, sklenice i celofánu. 

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Nové & snové cukroví

Klasiku zbožňujeme a na našem vánočním stole určitě nebude chybět, není ale od věci repertoár cukroví osvěžit novými přírůstky. A letošní originální nápady si zcela jistě zamilujete!

3x štědrá večeře

U nás si letos pochutná každý! Máme pro vás klasické menu od Jany Florentýny Zatloukalové, originální odlehčené menu pro ty, kdo touží po změně, a nezapomněli jsme ani na vegetariány.  

Dárky z kuchyně v luxusním balení

Čím obdarovat blízké? Dárky, které uděláte sami, ty jsou opravdu od srdce a vždy potěší nejvíc. Když se navíc dají vypít nebo sníst, bude radost dvojnásobná. Máme pro vás proto nápady na dárky do lahve, krabičky, sklenice i celofánu.

Učíme se od mistra zdobit perníčky

Naučte se díky Markétě Zemanové, autorce blogu Meg v kuchyni, zdobit perníčky jako profík! Návštěvy se budou zdráhat vaše umělecké výtvory sníst...

Recepty z vydání

Perníčky s bílkovou polevou

Perníčky Markéty Zemanové jsme tuze obdivovali na jejím blogu Meg v kuchyni, až jsme se rozhodli Markétu požádat, aby...

Těstoviny zapečené se směsí sýrů

Šetřete časem i energií na vánoční přípravy! Tyhle těstoviny připravíte během chvilky a pak je jen strčíte do trouby...

Kroupová polévka se slaninou a žampiony

Navařte téhle polévky kotel - vhod přijde, až se vrátíte prokřehlý z nákupů či bruslí i po ránu, když to den předtím...

Kořeněný tažín

Ragú s vánočním kořením se po krátkých přípravách bude vařit skoro samo. A navíc jím hravě nakrmíte i armádu hostů!

Bulgurový tabbouleh s kadeřávkem

Celé odpoledne zaděláváte těsto na cukroví a pečete. V kuchyni to krásně voní, jenomže vy nemůžete sladké ani vidět,...

Tvarohová štóla s brusinkami

Štóla se na rozdíl od vánočky peče s předstihem, aby se stihla rozležet. Tuhle však můžete jíst okamžitě; i bez...

Jablečný punč s proseccem

S punčem neuděláte nikdy chybu! Potěšíte jím svou rodinu, každou návštěvu i kamarádky, které vám přišly...

Asijské masové kuličky

Masové kuličky redaktorky Katky miluje celá naše redakce. Mají totiž samá plus – lze je péct v troubě,...

Nebesky modré pusinky

Květy sléze maurského jsou nádherná, ale choulostivá dekorace. Díky své jedinečné barvě se dají používat...

Linecké záviny

Skvělá finta pro všechny, kteří milují linecké, ale nechce se jim vykrajovat a slepovat kolečka, hvězdičky,...

Koláčky s brusinkovou náplní

Křehoučké koláčky s pikantním vnitřkem, které jsme vybrali na obálku, musely zůstat nedotčené, dokud fotka...

Linecké s mákem

Mák a citron jsou skvělí partneři, a právě proto potřebuje tohle linecké cukroví, která je navíc díky...

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Pokud milujete mandle a marcipán, zapomeňte pro tentokrát na vanilkové rohlíčky a upečte si tyhle mandlové!

Koule Egg nog

Egg nog je americká obdoba našeho vaječného koňaku. I proto nás recept na tyhle nepečené kuličky tolik zaujal...

Medovníčky

Recept jsme získali od Zdeňky Davidové, manželky šéfkuchaře Radka Davida. Její minimedovníčky jsme ochutnali...

Dortletky

„Dorletky jsou rodinný poklad mé kamarádky Valiny a hlavně její tety Ivanky,“ říká naše grafička...

Zázvorový likér

Tenhle nakopávací životabudič jsme odkoukali od Jany Černé ze Zásadně zdravě – doporučuje ho při...

Skořicový sirup

Je skvělý do svařeného vína a horkého cideru i jen tak do vody, zastudena, v podobě domácí skořicové...

Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Slané oříšky spolu s karamelem a čokoládou tvoří zajímavou a luxusní kombinaci.

Ochucená citronová sůl

Voňavá ochucená sůl potěší každého gurmána... A přitom vám její příprava zabere sotva pár minut.

Opojný svařákový gel

Opravdu opojný – svědčí o tom i fakt, že si naše art directorka Marcela chodila tuhle dobrůtku při...

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Kořeněné sušenky oplněné svěžím citronovým mascaprone krásně vyniknou, pokud je úhledně zabalíte do celofánu. Maličkost...

Oříšky karamelizované v datlovém sirupu

Na recept jsme použili neloupané vlašské ořechy, pokud byste chtěli věnovat přípravě více času, můžete...

Krevetový koktejl s křenovým krémem

Kamarádi ocení hlavně nápad! Známou klasiku jsme proto mírně odlehčili, doplnili o avokádo a jemně ochutili...

Pórková polévka s petrželkou a krutony

Na slavnostní tabuli se bude tahle polévka krásně vyjímat, špenát jí dodá barvu a petrželka a citronová...

Mořský vlk s nádivkou s brusinkami a mandlemi

Vyměňte letos obligátního kapra za mořskou rybu, v kombinaci s nasládlou nádivkou má šmrnc!

Salát z kapustiček & jablek a celerová kaše

V salátu hrají prim kapustičky, kyselost a šťavnatost dodají jablka a brusinky a sladkou korunou jsou rubínová...

Nepečený cheesecake se sirupem z granátových jablek

Dezert, který můžete udělat den předem. Hotový je raz dva, stačí udělat místo v lednici.

Kozí sýr s ořechovou krustou

I bez masa můžete uspořádat královskou hostinu! Hvězdami večera budou kozí sýr, křupavé ořechy a šťavnaté ovoce...

Nákyp z brambor a fenyklu & černá čočka na víně

Na Štědrý den se kdysi držíval půst, ale zároveň si lidé dopřávali to nejlepší, co měli. Naše...

Datlová zmrzlina s chilli a mandarinkovou omáčkou

Zakončete dokonalou vegetariánskou hostinu neodolatelným dezertem. Sladká datlová zmrzlina se špetkou chilli a svěží...

Bruschetta s pomazánkou z červené řepy & karamelizovanými ořechy

Červená řepa a kozí sýr je možná trochu kontroverzní kombinace, ale až ochutnáte budete ji vynášet do nebes! Zaručený...

Bleskové jednohubky s lososem

Nemusíte se mazat s každou jednohubkou – namažte klidně celé krajíce a rozkrájejte je až potom...

Toustíky Niçoise

Křupavé toustíky potřené výrazně ochucenou hustou rajčatovou omáčkou přivolají vzpomínky na dovolenou u...

Indické jednohubky se špenátem a halloumi

Špenát po indicku si zamilujete! A tyhle pikantní vegetariánské jednohubky taky!

Vánoční věnec z pusinek

Tenhle věnec poslouží jako krásná dekorace a sladká tečka sváteční hostiny zároveň. Jen dejte pozor, aby ze...

Přidat komentář