Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2016/4

Přivítejme společně jaro! Vyberte si některý ze svěžích receptů, plných čerstvých surovin… Připravíte nejdříve pesto z medvědího česneku, špenátovou polévku s quinoou, rebarborový koláč nebo kuřecí burger s rukolou?

Co vaří doma manželky šéfkuchařů? Nahlédněte spolu s námi do jejich kuchyně.

Vyzrajte konečně na obávané kynuté těsto! Není se čeho bát, s naším podrobným návodem to zvládnete raz dva.

Vejce v hlavní roli. Pošírovaná, pečená, nahniličko, natvrdo... S našimi originálními recepty z celého světa vás vejce nikdy neomrzí!

Muffiny jsou stále in! Vyzkoušejte naše snadné, neotřelé a chuťově vyladěné recepty!

Upoutávky z Apetitu

Vejce v hlavní roli.

Vejce k vejci...

Měla babka...

Konec strachu z kynutého těsta!

Muffiny jsou stále in.

Vyzkoušejte nové, snadné a efektní recepty.

Vsaďte na zelenou.

Jaro je konečně tu!

Recepty z vydání

Polévka s těstovinami a jarními listy

Do polévky dejte mladé lístky podle vlastního výběru. Může to být i šťovík nebo mladé kopřivy, baby...

Nudle se špenátem po asijsku

Asijské nudle máme rádi. Proto jsme připravili jednoduchý recept, který osloví každého. Třeba i vegetariány...

Ryba zapečená s kaší

Krémové rybí ragú zapečené pod čepicí z bramborové kaše je britská klasika. Tohle je její expresní verze.

Rýže s karamelizovanou cibulkou

Inspirovali jsme se libanonskou kuchyní, v níž se ochucená směs rýže a čočky původně podávala jako jídlo...

Snídaňové muffiny

Na muffinech je skvělé to, jak jsou praktické: v jediném kousku, který se dá vzít pohodlně do ruky, máte kompletní...

Muffiny citron & mák

Citron a mák je naše oblíbená kombinace. Do těsta jsme přidali spoustu jogurtu a tvaroh, a tak muffiny vydrží...

Ořechové muffiny

Nejlepší důkaz, že i z pár ingrediencí lze upéct božské muffiny! Zbude-li vám trocha těsta a žádná volná...

Mrkvové muffiny s náplní

Jsou to vlastně takové malé mrkvové dortíky, do muffinů jsme totiž zapekli i krém!

Malinové muffiny s drobenkou

Vypadají jako malé kynuté koláčky, ale jsou mnohem lepší! Díky podmáslí vydrží dlouho vláčné, tedy pokud...

Čokoládové muffiny s banánem a kokosem

Absolutně luxusní muffiny, které jsou k zbláznění dobré. Doporučujeme jíst je hned, dokud jsou vlahé a...

Drink gin & celer

To, že gin ladí se salátovou okurkou, už víme, ale zjistili jsme, že taky s celerem!

Fazolovo-tuňákový hummus

Talíř s hummusem a zeleninou dejte doprostřed stolu a nechte hosty, aby si sami dali, na co mají chuť. Vy tak...

Špenátová polévka s quinoou

Testováno na dětech: polévku ve verzi bez chilli si zamilovala i Anička, roční dcera naší redaktorky Darinky.

Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Italské řízečky ‚skočdohubky‘ se šunkou a šalvějí se správně dělají z telecího masa, ale i...

Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

Bazalkovo-mátové pesto uchvátilo úplně všechny v redakci – mátu rozhodně nevynechte!...

Grilovaný losos se sauce verte

Sauce verte neboli zelenou omáčku si zamilujete pro její francouzský šmrnc. K rybě se báječně hodí!

Karamelový cheesecake s banány

Při přípravě tohoto cheesecaku jsme se inspirovali jiným oblíbeným americkým dezertem – banoffee...

Vejce à la Florentine

Klasická vejce Florentine obsahují holandskou omáčku, ne vždycky ji ale máte čas a chuť připravovat... Proto...

Suflé s hráškem

Nadýchané suflé máme rádi nasladko i naslano. Tohle hráškové je prostě dokonalé. A ta barva!

Pečená vejce po mexicku

Na tahle pečená vejce se zkrátka nedá zapomenout. Jsou neskutečně lahodná a navíc vypadají naprosto úchvatně, nemyslíte?

Potočnicový salát s vejcem

Nenápadná delikatesa, která si u vás doma jistě získá mnoho fanoušků.

Sendviče s vajíčkovým salátem s kari

Dejte druhou šanci vykoledovaným vejcím a proměňte je v lahodný vajíčkový salát s kari!

Polévka stracciatella

Nenápadná, ale báječná, tak se dá charakterizovat italská polévka s vejci, jejíž jméno znamená v překladu...

Bageta s vejcem a avokádem

Avokádo je v posledních letech favoritem číslo jedna. V redakci ho milujeme taky! A téhle bagetě prostě nedokážeme...

Základní recept na těsto na babky

Upéct moučník jménem babka z brioškového těsta je trochu výzva, ale s naším podrobným návodem to zvládnete...

Tortilla s pikantním kuřetem

Díky lahodné omáčce, ve které je třeba maso opéct, získá náplň skvělou chuť. Jako přílohu přidejte oblíbenou zeleninu,...

Paella s kuřetem a plody moře

Vydejte se za voňavým gastro zážitkem do Španělska a připravte celé rodině vynikající a výživnou paellu.

Meruňkovo-marcipánová babka

Zatímco čokoláda a ořechy s rozinkami jsou sázka na jistotu, meruňky a marcipán jsou trochu divoká karta. Z talíře...

Zapečené gnocchi

Hotové noky vám dokážou vytrhnout trn z paty. Stačí k nim přidat pár výrazných surovin, strčit do trouby a...

Čokoládová babka

S čokoládou nikdy nešlápnete vedle... Nadýchané těsto, hříšná čokoláda a překvapení v podobě sušenek - dezert snů!

Rozinkovo-ořechová babka

Tahle náplň je favoritem naší art directorky Marcelky – chutná jako nejlepší jablečný štrúdl, i když...

Křupavé thajské kuřecí řízečky

Rýžová mouka se do těstíčka na smažení báječně hodí – a to nejenom u známé tempury...

Vepřové v mrkvi

Máte za to, že byste s ním doma moc nezabodovali? Když koupíte dobré maso a budete-li se řídit naším návodem, zaručeně...

Pesto z medvědího česneku

Ve váze s vodou vám čerstvé listy medvědího česneku vydrží 2 až 3 dny, nebo je zabalte do vlhké utěrky a dejte do...

Slávky po italsku

"Místo pyré můžete použít loupaná rajčata z konzervy, která rozvaříte. Italsky se jmenují pomodori...

Kapustové karbanátky s jablečnou kaší

„Někdo dělá kapustové karbanátky s uzeným, někdo úplně bez masa. Já se je naučila připravovat s...

Dýňová caponata & pečená kuřecí prsa

„Naše dcera dýně miluje. Rezavému kocourovi dala jméno Dýňa a o sobě tvrdí, že se jmenuje Terezinka...

Koprovka s pošírovaným vejcem

„Koprovka je naše nejoblíbenější bezmasé jídlo. Mouky dávám do jíšky málo, protože nemám ráda...

Buchtičky se šodó

„Tohle je nejlepší recept na kynuté těsto, jaký znám. Jiné už nedělám. Příprava buchtiček chce sice...

Kuřecí burger s rukolou a zelným salátem

Rukola dodává jídlu peprnou příchuť, tu mírnější, jindy silnější, podle odrůdy a podle toho, kde a jak...

Pizza s chřestem, zelenými olivami a špenátovými lístky

Špenát není železná bomba, jak věřil Pepek námořník, ale dodává například kyselinu listovou, beta-karoten...

Pesto z ředkvičkových lístků

Nic proti ředkvičkovým bulvičkám, ale odteď nejspíš budete za hlavní součást téhle zeleniny považovat...

Vepřová panenka s bílým chřestem

Chřestová sezona by letos u nás měla vypuknout koncem dubna, jak předpokládají ve společnosti Český chřest...

Bulky s medvědím česnekem

Na jaře zdobívají koberce lístků a drobných bílých kvítků medvědího česneku lužní lesy. Údajně získal své jméno...

Mrkvová polévka se sedmi druhy koření

Polévka je pěkně ostrá a koření i způsob přípravy zajistí, že ani nepoznáte, že je z mrkve. Můžete z...

Marinovaný kozí sýr

Čerstvý kozí sýr je velmi jemný a k tomu, aby se rozležel a ochutil, mu stačí opravdu jen pár hodin.

Jarní rizoto s misem

Spojením japonských a italských chutí získáte třeba tuhle svěží jarní večeři. Saké na místě bílého...

Tousty s kořeněným lilkem

Lilek je velmi variabilní, u nás pořád ještě tak trochu opomíjená zelenina, která dodá pokrmům hebkou...

Kuře se zelenou harissou

Harissa nemusí být jen červená. Vychutnejte si naši zelenou variantu. V tomhle orientálním receptu určitě...

Těstoviny s brokolicí & šafránem

Šafrán patří už od starověku mezi nejvzácnější koření. Jen pár jemných nitek šafránu dokáže pokrm...

Čokoládové lanýže

Až zjistíte, jak snadno se dají připravit, a až je ochutnáte, už si nebudete čokoládové bonbony nikdy kupovat...
reklama

Přidat komentář