Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2016/5

Odhalte spolu s námi nejvíce střežené tajemství roku! Kdo vyhrál velkou cukrářskou výzvu Apetitu? Konečně se dozvíte, který z krásných narozeninových dortů od vás čtenářů se probojoval na obálku a které dva další se s ním postavily na pomyslnou bednu!

Odhalte jídla našeho dětství! Prozradíme, která jídla nás bleskově přenesou zpět do maminčiny kuchyně…

S našimi originálními recepty na pečené kuře váš sobotní oběd už nikdy nebude obyčejný!

Na zábavné a pestré saláty z čerstvé zeleniny se těšíme vždy celou zimu! Konečně nastal jejich čas a vy je můžete vyzkoušet s námi.

Jaký bude X. ročník Prague Food Festivalu? Z našeho průvodce se dozvíte vše potřebné a s chutí můžete začít plánovat.

 

Upoutávky z Apetitu

Seznamte se s vítězi cukrářské výzvy!

Oslavte s námi 12. narozeniny Apetitu.

Jídla našeho dětství

Trocha nostalgie a vzpomínek...

Pečené kuře 5x jinak

Víkendový oběd ve své nejlepší podobě!

Vydatné a svěží jarní saláty

Saláty nejsou nuda!

Recepty z vydání

Vietnamský salát s grilovaným masem

Jediná složitá věc, kterou je v tomto receptu potřeba udělat, je opéct maso – jinak stačí suroviny...

Kuřecí salát s avokádem

Do tohoto salátu se bude hodit i jiné grilované maso. Můžete zvolit třeba steak z hovězí roštěnky nakrájený na proužky.

Rajčatový salát s chlebem a chorizem

Svěží rajčatový salát skvěle doplní pikantní chorizo a křupavé opečené krutony.

Kuskusový salát s grilovanou zeleninou

Kuskus můžete nahradit bulgurem nebo třeba celozrnnou rýží. Ještě teplé je promíchejte se zálivkou, krásně se vsákne a...

Cizrnový salát s jogurtem a lososem

Do cizrnového salátu můžete opéct i jinou pevnou rybu (např. tresku nebo halibuta) nebo krevety.

Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

I obyčejné kuře se dá připravit s velkou parádou! Zkuste třeba česnekové...

Pečené jarní kuřátko s estragonem a citronem

Voňavé kuřátko chutná nejlíp jen s čerstvým pečivem, které můžete namáčet do lahodné omáčky.

Bylinkové pečené kuře s bramborami

Máslová směs pod kůží udrží kuřecí prsíčka pěkně šťavnatá.

Portugalské paprikové kuře

Pikantní marináda a ostrý dip promění obyčejné kuře v opravdovou delikatesu.

Lepkavé kuře se sójovou omáčkou a zázvorem

Tahle omáčka je prostě návyková. Neustále se k ní musíte vracet a ochutnávat ji...

Tříčokoládový cheesecake

Tenhle trojbarevný cheesecake je snem každého milovníka čokolády – v jednom jediném dortíku jsou totiž...

Ředkvičky narychlo v octě s mrkví a koriandrem a ředkvičky kvašené s koprem

Nakládané ředkvičky výborně vypadají i chutnají. Zkuste je třeba jako doplněk k prvnímu jarnímu grilování.

Brambory s brynzou

Májová brynza by měla být čistě ovčí. Když ji neseženete, můžete ji nahradit dobrým farmářským tvarohem...

Jednoduchý jablečno-sýrový salát

"Z dětství si pamatuju dva saláty – z vykoledovaných vajíček a pak tenhle, který jsme jedli skoro...

Kuřecí roláda se špenátem a bramborovými knedlíky

"Tyhle knedlíky, které moji maminku naučila dělat její teta z Ježova, byly fenomenální – chodili k...

Mámina sekaná

"Tohle byl mámin majstrštyk! Nejraději jsem jedla sekanou druhý den, postudenu, v housce s hořčicí a...

Mrkvička s hráškem

„Uvařit mrkvičku s hráškem zvládne i malé dítě, ale nikdo ji neuvaří tak jako moje mamka. Když jedu...

Tvarožník

„Já i brácha máme odmalička rádi tvaroh – na ovocných knedlících, v buchtách... a nikdy ho není...

Milované čokoládové dortíčky

"Maminka miluje ořechy, já čokoládu. V tomhle dezertu se obě naše vášně spojují...,“ vypráví art...

Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

Jemná krémová polévka potěší jako lehká večeře i svačinka nebo oběd na druhý den.

Vepřový řízek s polníčkovým salátem

Řízek nemusíte nutně podávat s bramborami nebo bramborovým salátem... Prospívá mu i společnost lehkého salát z polníčku...

Cannelloni s ricottou a cuketou

Zapečené těstoviny jsou zaručený hit! A tohle je doslova večeře de luxe.

Thajské burgery s batáty & ananasovou salsou

Burgery jak je ještě neznáte... Exotické suroviny jim dodají pořádný šmrnc!

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Bombajské brambory jsou jednoduše dokonalé! Budou se hodit nejen ke kořeněné bělomasé rybě...

Tofu na černém pepři

Skvělý recept vynikajícího autora – vypůjčili jsme si ho od šéfkuchaře Yotama Ottolenghiho (pochází z...

Mandlovo-jahodový dort s pěnou ze sektu

Tenhle krásný dort obsadil 1. místo ve Velké cukrářské výzvě! Díky šlehačce je krásně lehký, mandlový korpus...

Třípatrový dort z bílé čokolády

Stříbrnou medaili si z Velké cukrářské výzvy odnesl tenhle třípatrový dort. Milujete-li bílou čokoládu, zblázníte...

Piškotový dort s višněmi a citronovým krémem

Třetí příčku ve Velké cukrářské výzvě vyhrál tenhle originální dort. Nadchl nás krásně nadýchaný piškotový...

Asijská polévka

Polévku stačí v práci zalít vodou a luxusní oběd je na světě!

Bazalkové těstoviny s rajčátky a olivami

Doma připravíte výborné těstoviny s domácím pestem, uložíte do krabičky či sklenice a v práci pak můžete hodovat. Ano,...

Vrstvený salát

Do práce si můžete k obědu donést i salát! Ovšem zálivkou ho zalijte až těsně před podáváním, aby vám jednotlivé složky...
reklama

Přidat komentář