Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2016/7

Červencové číslo je jako obvykle pěkně žhavé! Máme pro vás ty nejlepší recepty na rozpálený gril a tipy na bleskové večeře pro parné letní dny, ale i lehké a křupavé saláty a nejbáječnější ovocné koláče a víkendové snídaně.

Vydejte se s námi na výpravu do Brazílie! K Riu de Janeiro budou brzy upírat zrak všichni sportovní fanoušci, s našimi skvostnými recepty plnými chutí, vůní a barev se však
na latinskoamerickou notu můžete naladit už nyní...

Francouzký koláč clafoutis připomínající naši bublaninu určitě znáte v originálním provedení s černými třešněmi. My vám nabízíme nejen klasiku, ale i varianty s jiným ovocem, a ukážeme vám, že základní myšlenka clafoutisu se dá využít i naslano!

Nahlédneme spolu do nové knihy blogerky Elly Woodward Lahodně s Ellou každý den. Její recepty na zdravé snídaně, smoothie, jídla s sebou, bezmasé večeře pro jednoho i hostiny pro přátele si zamilujete stejně jako my.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Rozpalte gril!

Máme pro vás recepty od Kamu, Bad Jeffa a našeho kolegy Patrika!

Okurková sezona

Okurky ve všech podobách a skupenstvích.

Pozdrav z Ria

Žhavé recepty ke sledování olympiády!

Snídaně pro pohodová letní rána

Začněte prosluněný den na sladkou notu...

Recepty z vydání

Opékaná ryba s kapary a čočkou

Trendy kombinace ryby a čočky vás určitě nadchne stejně jako nás. Je lehká a přitom zasytí.

Vepřové kari s kešú a kokosovým mlékem

Vepřové maso můžete klidně nahradit kuřecím, které je hotové raz dva.

Domácí ricottové noky s rajčátky a šalvějí

Příprava domácích noků je víc než snadná. Dát si je můžete i s jinými omáčkami, se šalvějovým máslem...

Krůtí kofty s cuketou

Nastrouhaná cuketa v masové směsi zajistí, že kofty nebudou suché. Neseženete-li krůtí maso, připravte je z...

Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem

Dozlatova upečené kuře s bramborami se svěžím zeleným doprovodem obstojí i jako rodinný sobotní oběd.

Gratinované cappelletti

Výborný tip na prázdninový rodinný oběd – kapusta dodá vitaminy, klobáska sytost a sýr lahodnou...

Citrusové kuře s grilovaným avokádem

Výhodou téhle úpravy je dokonale rovnoměrně propečené kuře s krásně zlatavou kůžičkou. Nebudete se prát...

Mražený jogurt s okurkou a bazalkou

Jogurt má jemnou přirozenou chuť po okurkách a bazalce. Chcete-li, aby byl výraznější, můžete ho dosladit...

Krémová okurková polévka s krevetami

Ideální osvěžující pokrm pro horké letní dny. Navíc ho snadno přizpůsobíte potřebám vegetariánů.

Středomořský okurkový salát

K tomu, aby byl salát neotřelý, nemusíte vymýšlet nové kombinace surovin – stačí u klasiky změnit...

Bramborový salát s dvojí okurkou a ryba ve vločkách

Okurky patří zcela zaslouženě mezi stálice svěžího letního nebe. Vůbec nejsou nudné a v kuchyni se s nimi dá...

Okurkový salát nebo kimči

Tenhle vynikající recept jsme okoukali od amerického šéfkuchaře a restauratéra Davida Changa z Momofuku, tedy...

Opékané sladké brambory s fetou a pošírovaným vejcem

Sladké brambory jsou velmi oblíbené nejen v Brazílii. Kořeněné na pánvi je ochutnáte v jejich nejlepší podobě.

Steaky s chimichurri & karamelizované papriky

Brazílie se nachází v tropické oblasti a je obklopena oceánem, což se odráží i v její kuchyni. Nechybí v ní...

Caipirinha s ananasem

Tradičně se caipirinha dělá s limetami a je to národní brazilský koktejl. K základní verzi ale existuje mnoho...

Tropický rybí salát v tortille

Lehká ryba, ostré chilli, sladké mango, jemné avokádo, svěží limeta – v tomhle jídle je všeho tak...

Grilované kuře s česnekem a citronem

Při přípravě tohoto receptu jsme se inspirovali brazilským grilováním churrasco. Díky dvěma jehlám se maso...

Kokosové cupcaky s mučenkovým krémem

Mučenkový krém je prostě božský! Kombinaci hebkého máslového základu se svěží chutí ovoce se nedá odolat...

Klobása s pálenkou cachaça

V Brazílii se tenhle pokrm dělá z česnekové klobásy zvané linguiça, my jsme ji nahradili chorizem a výsledek...

Nakládané melounové ‚slupky‘ à la matjesy

Chystáte-li se nakládat melounové okraje do menších sklenic, nakrájejte je raději na kostky o hraně 2,5cm. Totéž platí...

Kuře piri piri

"Pořádně ostré papričky a bylinky jsou základem těch nejlepších marinád," říká náš kolega Patrik...

Jamajské kuře jerk se salátkem

Neodolatelné jamajské kuře jerk našeho kolegy z DTP studia, Patrika, nemůže chybět na žádné pořádné grilovačce!

Grilované krevety s nudlovým salátem

Grilované obří krevety jsou delikatesa, ale nás dostal krásně křupavý a dokonale ochucený salát, kterým je...

Burger s masovými závitky

„Uvidím, co nakoupím, a podle toho uvaříme,“ prohlásila Kamila Rundusová alias Kamu, když jsme se jí...

Grilovaná kotleta s batátovými hranolky a jablečnou omáčkou

„Vepřové a jablka jsou jasná volba,“ říká o svém oblíbeném receptu šéfkuchař Bad Jeff. Základem tohoto...

Pomalu pečený bůček s fenyklovým salátkem

„Americké BBQ není otázka minut, na bůček si musíte počkat,“ řekl nám šéfkuchař Bad Jeff. Pravda,...

Rostbíf s tatarkou

Už jen pohled na krásně růžové plátky rostbífu potěší oko každého labužníka. Sympatický šéfkuchař...

Kynutý koláč s drobným ovocem a drobenkou

Dá se letní den začít něčím lepším než poctivým kynutým koláčem? Jen si představte to nadýchané těsto, šťavnaté ovoce a...

Ricottovo-tvarohové lívanečky s borůvkami

Tohle jsou ty nejúžasnější, nejvíc nadýchané, lehoučké lívanečky, které jsme kdy ochutnali...

Křehký koláč se žloutkovým krémem

Tenhle letní koláč s jemnou krémovou náplní, která skrývá překvapení v podobě malin a ostružin, vám naprosto učaruje. V...

Omeleta z trouby s mandlemi a quinoou

Rádi si dosyta vychutnáváte sladké letní či víkendové snídaně, ale nechce se vám u plotny trávit příliš mnoho času?...

Vtipná ranní kaše

Kaše je ta nejlepší a nejzdravější snídaně na světě. Její největší síla ale spočívá v tom, že může...

Palačinkový dort

Dort nadýchaný jako obláček, voňavý po másle, šťavnatý po ovoci a lákavý, jen se ho dotknout...

Přidat komentář