Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2017/2

Nové číslo Apetitu vám opět přináší spoustu originálních nápadů, co vařit po celý únor. Samozřejmě nechybí obědy, které nadchnou a uspokojí celou rodinu, báječné vyvážené večeře, které stihnete uvařit i ve všední den po návratu z práce, nebo rozmazlovací jídla, kterými si můžete zpříjemnit studený závěr zimy. Masopust společně oslavíme třemi vybranými kousky vepřového ve třech tradičních i méně obvyklých úpravách a také těmi nejlepšími koblihami na světě. Velký souboj koblih a donutů ovšem skončil zcela nerozhodně! Jsme zvědaví, která z těchto dozlatova usmažených dobrot uloupí vaše srdce… Pokud zbožňujete palačinky, únorové číslo, které přináší recepty na sladké i slané varianty, vás nadchne. Nezapomněli jsme pochopitelně ani na svátek zamilovaných! Dokonalé romantické menu pro vás připravili tři populární blogerské páry.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

3x3 vepřové.

Jaký by to byl masopust bez zabijačky? My ho s vámi tentokrát oslavíme třemi vybranými kousky vepříka. Každý představíme v hlavní roli tří receptů tradičních, ale i méně obvyklých.  

Donuty vs. koblihy

Donuty i koblihy, smažené sladkosti z kynutého těsta, mají své věrné fanoušky. Máme pro vás obojí – donuty s luxusními polevami od Lucie Melušové a hvězdné koblihy od Blanky Kardové.

Láska je láska…

Tři páry, tři chody, tři zamilovaná menu. Zeptali jsme se tří blogerských párů, co by si na Valentýna uvařili oni a z jejich receptů složili tu nejromantičtější večeři!

Všichni milují palačinky.

Ať už jim říkáte galetky, dutch baby, nebo jen palačinky, vždycky s nimi budete slavit úspěchy! Připravit je totiž můžete s nejrůznějšími slanými i sladkými náplněmi, a tak jimi potěšíte úplně každého!  

Recepty z vydání

Zapékané kuře s kadeřávkem

Večeře pečené v jednom pekáčku zkrátka nemají chybu. Tahle je navíc krásně barevná, sytá a především lahodná...

Losos s ochucenou strouhankou a čočkou se špenátem

Neobvyklá kombinace lososa a čočky vás dostane!

Rajčatovo-cizrnové kari

Tohle nádherně barevné jídlo prozáří i ten nejpošmournější večer!

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Hustá polévka inspirovaná italskou klasikou ozvláštněná uzenou paprikou a kroupami vás svou chutí příjemně překvapí.

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem

Nenápadný skvost! Kombinace sýru a pórku je jednoduše geniální. Salátek je skvělou tečkou, která jídlo vyladí k...

Anglická hrachová kaše (pease pudding)

Pease pudding není dezert, ale tradiční pokrm ze severovýchodu Anglie. Klasicky se podává, popřípadě i vaří...

Vepřová pečeně s kořenovou zeleninou

Pečínku se zeleninou můžete při podávání doprovodit bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo jen...

Kotlety s cizrnou a rýží

Kotleta s rýží je sice moc dobrá, ale možná trochu obyčejná... Přidejte rajčatovou omáčku a cizrnu a posuňte tohle...

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Tenhle pokrm je sice skoro minutkový, ale chutí a vůní připomíná atmosféru středověkých a renesančních...

Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Obligátní kýta může být suchá, s krkovicí tenhle problém nehrozí.

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Krkovici je vždycky lepší koupit ji v celku a případně si ji nakrájet sami – zvolíte si tloušťku...

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Vařené maso je mnohem zdravější než smažené, grilované či pečené. Jako vedlejší produkt navíc získáte...

Vepřová plec na paprice

Vepřové na paprice může být stejně skvělé jako kuře nebo telecí!

Tagliatelle s vepřovým ragú

Když máte ostrý nůž, není důvod kupovat mleté maso – sekané se tady uplatní lépe...

Salátek s quinoou a řepou

Oslavte Valentýna stylovým menu! Lehký předkrm v podobě zdravého salátu pro vás připravili Gábina a Petr z blogu P&...

Grilované kachní prso s celerovým pyré a omáčkou z demi-glace

Recept na hlavní chod našeho elegantního valentýnského menu pro vás připravili Marika a Jirka z blogu Kitchen story.

Lanýže z arašídového másla s malinami

Čím uzavřít valentýnskou večeři? Stylovým dezertem! Vyzkoušejte lahodné lanýže podle receptu Blanky a Jakuba z blogu...

Donuty od Lucky

„Při ladění receptu na donuty jsem propojila osvědčený recept své babičky, mé vlastní zkušenosti plus...

Koblihy od Blanky

„Je jedno, kolik koblih usmažím, vždycky do poslední zmizí,“ směje se blogerka Blanka Kardová, která...

Oříšková palačinka s karamelizovanými hruškami

Sladkou palačinku můžete podávat kdykoli, pokaždé zařídí blažený úsměv na tváři...

Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami

Palačinku Dutch baby si zamilujete nejen kvůli její chuti a efektnímu vzhledu, ale také kvůli naprosto expresní...

Dort crêpes Suzette

Splněný sen každého milovníka palačinek. Tenoučké vrstvy těsta se střídají s vrstvami neodolatelného pomerančového...

Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou

Galetka se ve Francii říká palačinkám z pohankové mouky. Plnit se mohou sladkou i slanou náplní.

Palačinky à la vejce Benedikt

Milujete palačinky? Zbožňujete vejce Benedikt? Pak se z téhle lahůdky doslova rozplynete blahem! Geniální spojení chutí...

Dutch baby s pečenými rajčátky

Tahle nadýchaná lahoda z trouby vás překvapí efektním vzhledem a jednoduchostí přípravy. Věříme, že se z ní rychle...

Toust s banánem, máslem & rumem

Vzhledem k množství rumu, který se do této luxusní nepečené verze žemlovky lije, ji můžete podávat mládeži...

Přidat komentář