Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2017/4

S dubnovým číslem Apetitu zvládnete nejen nasytit rodinu, ale i provést generální úklid spíže, nenásilně pročistit tělo po zimě, servírovat k snídani čerstvé domácí pečivo či pohostit celý zástup hladových a mlsných koledníků. V tomto čísle spolu s námi také nahlédnete do kuchyně slavné lodi Titanic nebo se naučíte připravovat luxusní pečínky, které budou dokonalou ozdobou svátečního stolu. S Apetitem si probíhající jaro a přípravy na nadcházející Velikonoce užijete!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Sladké Velikonoce

Užijte si velikonoční svátky ve společnosti rodiny, přátel a také dobrého jídla.

Jarní pečínky na sváteční stůl

Na svátky jako stvořené!

Velikonoční bufet pro koledníky

Překvapte letos koledníky něčím jiným než jen koupenými bonbony nebo obligátním panákem!

Večeře na Titaniku

Podívejte se s námi, jak mohla přibližně vypadat hostina v restauraci 1. třídy na ,nepotopitelné‘ lodi Titanic.

Recepty z vydání

Velikonoční cupcaky

Upečte tyhle malé dortíky a podávejte je po svátečním obědě jako dezert. Lenka Hnidáková neboli Lelí...

Mazanec

Hanka Šemíková tvrdí, že na mazanci nejde vymyslet nic nového. Tajemství dokonalého receptu je podle ní v...

Puntíkovaná & kropenatá vajíčka (máslové sušenky s vanilkou)

Stačí jedno těsto na vanilkové sušenky a barvičky, a rázem je proměníte v nespočet sladkých malovaných...

Vajíčka slepovaná citronovým krémem (máslové sušenky s vanilkou)

„Sušenek vždy upeču víc, děti je ujídají ještě dřív, než začneme zdobit. A pak si také samozřejmě...

Pomalu pečené jehněčí kolínko se špenátem

Pomalu pečená kolínka jsou hit, který nikdy neomrzí. Stačí je nově doplnit sladkokyselými šalotkami a jemným...

Kuře na mléce & opékané knedlíčky

K tomuhle receptu nás inspiroval proslulý francouzský recept na králíka Braillon – jemné maso ještě...

Telecí hřebínek s bylinkovou krustou

Na pečení je vhodné také hrudí, kýta nebo krk, ale hřbet s kostí poskytuje kromě skvělé chuti i vizuální...

Krůtí roláda se šalvějí, špenátem a sušenými rajčaty

Roláda je majstrštyk každého kuchaře, ale vynaložené úsilí se vážně vyplatí. Roláda ozdobí každou...

Pečené křepelky se slaninou, hráškem a mátou

Křepelka je jemná jako to nejkřehčí kuřátko a voní divočinou. Navíc nemusíte řešit, komu dát stehýnko a komu prsa -...

Houstičky

Rychle upletené, rychle upečené, a ještě rychleji snědené!

Křupavé rohlíky

Jeden z nejcitovanějších receptů facebookové skupiny PečemPecen. Nejlepší je připravit si je večer, stočit a...

Máslové loupáky

Těstu prospívá pomalé kynutí,do lednice můžete strčit uhnětené těsto nebo už stočené pečivo –...

2x toustový chleba

Zapomeňte jednou provždy na bílé dusivé tousťáky bez chuti ze supermarketu a upečte si nádherně nadýchaný a...

Mrkvová polévka s červenou čočkou a medvědím pestem

Mrkvová krémová polévka může mít řadu podob. Na jaře zkuste tuhle variantu s pestem z medvědího česneku.

Opékané nudle soba

Pestrobarevná večeře plná zeleniny nadchne nejen vegany. Díky bleskové a snadné přípravě si ho jistě zamilujete také.

Kuřecí křidýlka na thajský způsob

Pikantní, a přitom sladká křidýlka můžete připravit rodině k večeři, ale také jako pohoštění na...

Zapékané těstoviny

Geniální recept, do kterého schováte zbylé kousky sýrů, brokolici, která už není v nejlepší kondici, maso...

Pikantní losos s harissou a kuskusem

Kuskus a losos vám díky své expresní přípravě vytrhnou trn z paty v případě, že se vracíte pozdě z práce a přesto si...

Vepřové maso s fazolemi

S konzervou červených fazolí se dá doslova kouzlit. Pokud vás už trochu omrzelo klasické chili či fazolová polévka nebo...

Fazolová polévka 2v1

Jeden recept - dvě polévky! Dáte přednost čiré nebo krémové verzi?

Vegeburgery s černým sezamem & wasabi jogurtem

Ve spíži na vás čeká konzerva fazolí a cizrny? Proměňte je v lahodné vegetariánské burgery!

Chlebíčky se sardelkovým máslem

Pokud jste ještě nezkoušeli sardelkové máslo, je čas to napravit! Ale pozor, je prudce návykové...

Koláč s mandlovým korpusem a višňovým džemem

Nejjednodušší koláč na světě! Pokud potřebujete spotřebovat načaté sklenky džemu, upečte ho! Zabijete dvě mouchy jednou...

Salát z černé rýže s naklíčeným hrachem

Vyzkoušejte dávnou jarní pochoutku – naklíčený hrách...

Rýžová polévka s rybou a zázvorem

Tuhle polévku doporučuje londýnská blogerka a autorka knihy Pravá vietnamská kuchyně (česky vydal Slovart) Uyen...

Salát se žampiony, rukolou a planými rostlinami

Prosté italské venkovské jídlo plné chuti. Vy si ho kromě rukoly můžete doplnit tím, co nasbíráte na...

Hráškové výhonky s rýží

Recept, který se hodí nejen tehdy, když vám zbudou hráškové či jiné výhonky. Všechno ostatní máte totiž...

Relish z jarní cibulky

Pikantní anglosaská variace na téma čerstvá zelená omáčka. Hodí se k nejrůznějším sýrům, masu a...

Špaldoto s medvědím česnekem

Medvědím česnekem můžete snadno osvěžit i klasické rizoto. Dokud je v sezoně, užívejte si ho naplno!

Zelený chřest s parmskou šunkou

Sezona chřestu není dlouhá a o to víc se na ni těšíme! Podávejte ho třeba jako předkrm zabalený v kabátku z parmské...

Lososová pěna s holandskou omáčkou a okurkou

Starosvětská lahůdka vás nadchne svou chutí a lehkostí. Kombinace lososa, kopru a holandské omáčky je zkrátka...

Anglická hovězí pečeně čili roastbeef

Pokud chcete hosty okouzlit, naservírujte jim k obědu perfektně připravenou voňavou pečeni!

Brambůrky s česnekovým máslem a dvojí hrášek s jarní cibulkou

Tahle příloha může být famózní, když seženete opravdu dobré brambory. My jsme je koupili v Marks&Spencer...

Větrníčky à la éclairky

My jsme se rozhodli pro větrníčky, ale vám nic nebrání tvarovat z těsta tradiční éclairky neboli banánky.

Jarní klíčková pomazánka

Pomazánka doslova nabitá zdravím!

Velikonoční nádivka

Na klasickou nádivku zkrátka nedáme dopustit. Zkuste ji ale posunout ještě o krok dál a vylepšit ji nasekanými mandlemi!

Miniquiche s pórkem

Quiche akorát do ruky!

Focaccia na špízu

Tenhle vtipný chlebový had na špejli nadchne všechny věkové kategorie.

Zelenina s pažitkovým dipem

Je libo zdravou svačinku nebo občerstvení na večírek? Zeleninové tyčinky s dipem jsou vždy skvělou volbou!

Sendviče s vajíčkovou pomazánkou

Vajíčková pomazánka je naprostá klasika! Receptů existuje nespočet, ale ten s majonézou a dijonskou hořčicí je...

Crostini s prosciuttem a hráškovým pestem

Hráškové pesto je nejen krásně zelené, ale hlavně opravdu rychle hotové a naprosto skvělé! Můžete ho namazat na plátky...

Tvarohové bábovky s krémem

Bábovka nejen pro malé princezny... Vláčné dobrotě neodolají ani dospělí!

Tříbarevné pusinky

Sladké a lehké pusinky jsou vděčnou dobrotou pro všechny děti. Navíc je můžete obarvit tak, aby vám ladily s...

Citronáda s rozmarýnem

Domácí limonády jsou zkrátka nej. Sami si řídíte, kolik do nich dáte cukru a jaké suroviny použijete.

Rozmarýnové martini

Blýskněte se originálním drinkem vonícím po rozmarýnu!

Mrkvový dort

Receptů na mrkvový dort existují desítky, my jsme si zamilovali verzi, v níž křupou ořechy a voní javorový...

Přidat komentář