Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2017/8

Se srpnovým Apetitem si druhou polovinu prázdnin pořádně užijete! Najdete v něm nové originální nápady, jak naložit s letní úrodou, jak v kuchyni využít rozličné oleje, které dokáží pozvednout pokrm na novou úroveň, či co uvařit rodině k večeři ve všední den. Nechybí ani recepty na neodolatelné dezerty s ovocem a bylinkami nebo chladivé domácí nanuky, které osvěží a uchvátí nejen děti, ale i dospělé. Těšit se můžete také na ohlédnutí za naprosto nezapomenutelným 7. ročníkem Apetit pikniku.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Lilek

Sám o sobě je pohledný, v chuti je ale poměrně jemný a nenápadný. Krásně však přejímá aroma ostatních surovin. Naučte se s ním opravdová kouzla…

Nesnesitelná lehkost bylin

Tohle jsou ty nejlepší dezerty na prázdniny! Lehké jako vánek, krásně voňavé po bylinkách a plné sladkého ovoce. Nechte se zlákat...

Nanuky - 3. díl: K snídani i místo drinku

Udělat domácí nanuky je ten nejsnazší způsob, jak si v létě dopřát něco sladkého a osvěžujícího – stačí mít jen trochu místa v mrazáku. A potěšíte jimi děti a s alkoholovou verzí nanuků i dospělé!  

Sklizeň in the City

Ani ve velkoměstě nemusíte rezignovat na zahradničení – v mnoha vnitroblocích najdete zahrady, které patří těm, kdo se o ně starají. Na jednu takovou nás pozvala naše redaktorka Katka Kočičková, a tak jsme s ní sklízeli, vařili a pak si až do večera vychutnávali všechno, co záhony nabídly!

Recepty z vydání

Kuře s čočkou a salsou verde

V tomhle případě musíte použít troubu, ale jinak strávíte v kuchyni minimum času.

Quesadilly s chorizem a cuketami

Uvařeno (skoro) bez vaření!

Bramborový salát s lososem a mákem

Svěží salát inspirovaný skandinávskou kuchyní. Nadšení budete především z kombinace lahodného crème...

Studená polévka salmorejo

Studená polévka ze žhavé Cordoby zasytí a osvěží. Na rozdíl od známějšího gazpacha stojí její chuť...

Masové ragú v rolovaném lilku

Další důkaz toho, že jíme i očima. Způsob podávání dodá tomuhle pokrmu minimálně o hvězdičku víc!

Lilková pizza po sicilsku

Mohli byste klidně použít kupované těsto, ale věřte, že s domácím je tahle neokoukaná verze ještě lepší!

Ryba na víně se zeleninou

Lehčí večeři – jak na přípravu, tak na vydatnost – už nevymyslíte! Stačí vše nakrájet, nasypat...

Lilková parmigiana

Tenhle recept nás uchvátil v knize australské blogerky Tori Haschky, která vyšla česky ve Slovartu pod názvem...

Salát s vejci a grilovaným lilkem

Tenhle salát je inspirovaný izraelským sendvičem zvaným sabich. Je skvělý k obědu, k večeři i ven k vodě.

Ostružinové muffiny s levandulí

Zaručujeme vám, že tyhle muffiny, které voní levandulí a jsou báječně vláčné, budete chtít snídat celé...

Vanilkovo-mandlový dort s mátou a jahodami

Díky mátě je svěží, díky jahodám šťavnatý a díky mandlím strašně dobrý – tenhle dort se stane...

Dort s malinovou pěnou & s bazalkovým cukrem

Tomuhle dortu říkáme nebe na lžičce, je totiž doslova nebesky nadýchaný!

Citronovo-rozmarýnové sušenky

Víte, co zmizelo při focení v redakci nejdřív? Tyhle sušenky! A víte proč? Protože jsou fakt božské. A...

Šafránová roláda s borůvkovým krémem s citronovým tymiánem

Vlastně vůbec nevíte, že něco jíte – tenhle rafinovaný dezert je totiž lehký jako ten nejjemnější...

Casserole s klobásou a rajčaty

Tuhle letní rajčatovou lahodu doporučujeme připravit předem, krásně se rozleží!

Succotash s grilovanou polentou

Tenhle skvělý salát z amerického Jihu, v němž výborně uplatníte srpnovou úrodu, vděčí za svůj název...

Grilované masové válečky s bylinkami

Bylinky dodají tomuto jednoduchému receptu skvělou chuť a vůni a díky jejich svěžím lístkům bude maso i...

Lečo pirohy

Univerzální těsto – můžete je plnit nasladko i naslano, skvěle se s ním pracuje a po upečení je...

Polévka à la čorba

Skvělá polévka, která se vaří od Balkánu až po Střední Asii, kde jí říkají šórpa. Správný recept na...

Jablečno-dýňové pyré

Letní jablka rostou v řadě městských vnitrobloků. U domácí přesnídávky víte, co jste do ní dali – a...

Domácí bylinkový sirup

Osvěžující limonádu z něj budete chtít pít celé léto od rána do večera – to si pak do něj můžete...

Koláč s broskvemi a mirabelkami

Sednout si do stínu rozložitého stromu a užít si kousek koláče plného šťavnatého ovoce... Letní sen!

Vanilková zmrzlina na ruční pohon

My jsme zmrzlinu připravili otáčením v ruční pračce, ale doma to zvládnete i pomocí dvou znovu...

Smoothie nanuky

Ideální start horkého dne - stačí dát oblíbené smoothie večer do mrazáku!

Nanuky s jablkem a müsli

Nanuk k snídani či svačině? Klidně! Nadupejte ho živinami - přidejte třeba jemné vločky, ovoce, jogurt, chia semínka...

Nanuky se sangrií

Dezert a drink v jednom! Naladí, osvěží, ale není po nich těžká hlava...

Nanuky s ibiškem, malinami a vodkou

S alkoholem to nepřežeňte, jinak nanuk neztuhne nebo se při vyndavání zlomí. Měl by tvořit maximálně 20% objemu nanuku.

Aperol spritz nanuky

„Nanuky mám v mrazáku celé léto a vozím je i na party – padnou akorát do ruky. Mají delší...

Pečená brambora s čedarovým dipem se slaninou a cibulkou

„ Pečená brambora je moje srdcovka. Zamilovala jsem se do ní ve Velké Británii. Před rokem jsem se na...

Kuřecí biryani

„Chtěli jsme návštěvníkům 7. Apetit pikniku nabídnout něco z tradiční indické kuchyně. Můj přítel...

Maracujové marshmallow

„I když to není zrovna nízkokalorická záležitost, máme za to, že osladit si občas život není hřích...

Čokoládové tartaletky s makronkami

Muffiny, cupcaky, tartaletky, dorty a spousty dalších sladkostí pro vás napeče Kristýna Havlíčková a její tým...

Makový koláč

„Začínaly jsme v letním stánku na koupališti,“ směje se Veronika Ondrušková. Dnes se spolu s Lenkou...

Jablečné řezy

Když si na tyhle řezy vezmete k ruce robota, který strouhá a hněte těsto, koláč zavoní z trouby dřív, než...

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, mám dotaz k receptu na kopečky z krupocové kaše na straně 11 v srpnovém Apetitu: opravdu se dává 50 g krupice, jak je uvedeno v receptu?
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Simono, ano, množství krupice by mělo být správné, recept máme přímo od šéfkuchaře Prezidentské chaty. Mohu se zeptat, zda jste při přípravě dezertu měla nějaký problém? Děkuji.

Přidat komentář