Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2018/1

Představujeme první číslo roku 2018! Odstartujte s námi nový rok tím nejlahodnějším způsobem... Sepsali jsme pro vás naše nejoblíbenější recepty, kterými oslňujeme poslední večer v roce, sestavili dokonalou hostinu na první lednový den a připravili svěží citrusové dezerty, jejichž vůně a chuť vás naprosto okouzlí. Společně nahlédneme do Kulinária Zdeňka Pohlreicha a také do kuchyní autorů kuchařek, kteří poradí, jak vykročit do nového roku lehkým krokem. Petra Stahlová vás tentokrát provede nástrahami příprav světoznámého dezertu millefeuille. Těšit se můžete i na recepty plné zimní zeleniny či rychlé večeře pro všední den. Přejeme, ať je váš rok 2018 nejen šťastný, ale i plný originálních nápadů a pestrých chutí!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Mejdan s Apetitem

Party pohoštění by mělo splňovat tři základní podmínky: každý z hostů si v něm musí najít něco. Nemusí se vždy jednat o finger food, ale pokrmy by se měly dát jíst i jednou rukou (abyste v druhé mohli držet skleničku) a konečně – všechno musí výborně chutnat! Naše recepty tohle splňují do puntíku.  

Sváteční oběd – black & white menu pro výjimečné chvíle

Hoďte se do gala a pozvěte své nejbližší na sváteční oběd. Společně pak oslavte příchod nového roku a vychutnejte si luxusní menu připravené z obyčejných surovin.  

Dezerty s citrusy

Víme, co vás i uprostřed pošmourné zimy zaručeně potěší – okouzlující dezerty plné svěží chuti a omamné vůně citrusových plodů! Vybrali jsme pro vás recepty, ve kterých to pomerančům, citronům, grepům i mandarinkám sluší nejvíc.  

Škola francouzské cukrařiny

Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát zasvětí do výroby superkřupavého listového těsta a hříšně dobrého čokoládového krému. Výsledkem je světoznámý dezert millefeuille, tedy tisíc lístků.

Recepty z vydání

Polévka s fazolemi a těstovinami

Do tohohle italského pokrmu se obvykle používají drobné těstovinové prstýnky zvané ditalini, ale vy si...

Kuře na žampionech

Luxusní večeře z jednoho pekáče.

Chlebíčky s míchanými vejci a šunkou

Míchaná vajíčka získají díky mascarpone na krémovosti. S čerstvým pečivem a bylinkami mohou být skvělou...

Treska s fazolemi

Do nového roku lehce a zdravě!

Zapékané palačinky

S přípravou přísad na závěrečné plnění palačinek je víc práce, ale věřte, že se vyplatí. Navíc si...

Koláč s klikvovou náplní

Koláč, po kterém by roztála i samotná Ledová královna! Vypadá jako překrásná vánoční dekorace, báječně...

Korejská hovězí polévka s černou ředkví a domácí kimči

Zkuste ředkev na úplně odlišný způsob, než na jaký jsme zvyklí u nás. Bez kimči můžete polévku podávat i...

Kroupový salát s černou ředkví, kapustičkami a kumkvaty

Nádherný luxusní salát se dá připravit i z obyčejných surovin. Stačí je doplnit jednou speciální.

Gimlet s celerem

Drink na uvítanou překvapí chutí i barvou...

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Sušenky, které osloví milovníky výrazných chutí.

Rolky z ředkve daikon

Geniální recept na křupavé rolky jsme si vypůjčili z blogu My New Roots.

Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem

„Miluju nápadité jednohubky, kanapky, zkrátka finger food. Na večírcích je uzobávám celý večer s pocitem, že jsem...

Batátové crostini s modrým sýrem

Když připravujete pohoštění na party, myslete na to, že by se pokrmy měly dát jíst jednou rukou, abyste v druhé...

Pomalu pečená hovězí žebra

Nenechte se odradit zdlouhavou přípravou – marinování i pečení masa se obejde bez vaší asistence a zbytek...

Salát z červeného zelí

„Recept, který jsem si vyprosila od kamaráda Jarka, který už léta vaří v jednom skvělém bistru v...

Pomazánka z červené řepy

Pomazánky jsou nesmrtelným večírkovým evergreenem, ale můžete jim vtisknout moderní šarm, když majonézu a...

Mrkvová pomazánka

Silvestr bez dobrot? Ani náhodou! Chcete-li mlsat bez výčitek, zkuste zeleninové pomazánky.

Trhací chleba se šalvějí, tyrolským špekem a pečeným česnekem

Náš tip? Chleba stvořený ke sdílení, jehož jediným problémem je, že se o něj nebudete vůbec chtít dělit...

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

„Jídlo jako skládačka je na večírek ideální! Tohle chili je ‚sin carne', tedy bez masa, nic vám ale...

Sticky toffee pudding

„Silvestr je skvělou příležitostí, jak přidat kapku alkoholu prakticky do čehokoli, dezert nevyjímaje. A...

Welcome drink z ginu a lesního ovoce

Čím přivítat hosty a nový rok? Elegantním koktejlem!

Jednohubky s čočkovým kaviárem

Co by to bylo za novoroční oslavu bez čočky! Připravili jsme s ní efektní předkrm.

Dvakrát pečený bůček s jablečnou omáčkou

Zdá se vám bůček nedůstojný slavnostní novoroční tabule? My jsme z něj udělali luxusní záležitost v...

Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi

Servírujte přímo v pekáčku – tuhle nádheru musí všichni vidět!...

Kynutý věnec s čokoládovou náplní

Dvoubarevný dezert je krásný na pohled, zábavný na řezu, a hlavně báječný na chuť.

Čokoládové dortíky s želé a vanilkovým krémem

Malé čokoládové dortíky jsou zlatým hřebem celé hostiny. Uvnitř totiž skrývají překvapení v podobě...

Kořeněný dort s kandovanou pomerančovou kůrou

Krásný dort ozdobený zářivou korunou z kandované pomerančové kůry bude hvězdou každé oslavy.

Klementinkové crème brûlée

Víme, co vás i uprostřed pošmourné zimy zaručeně potěší – okouzlující dezert s klementinkami!...

Grepový francouzský toust

Dokonalá zimní snídaně, která vás nabije pozitivní energií!

Mandlovo-pomerančový koláč

Neodolatelně vláčný a voňavý!

Čokoládové dortíky bez mouky

Recept na tyhle dortíky připomíná brownies – není v něm ani trocha mouky, jen ořechy a spousta čokolády...

Millefeuille

Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát zasvětí do výroby superkřupavého listového těsta a hříšně...

Přidat komentář