Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2018/12

Tiše, jako se snáší tma prozářená teplým světlem svíček, se blíží advent a s ním i přípravy na Vánoce. Opusťte na chvíli uspěchané shánění dárků a nechte se nad stránkami prosincového Apetitu ukolébat vánoční pohodou. Připravili jsme pro vás číslo plné receptů, v němž samozřejmě nemohou chybět osvědčené rozpisy na klasické cukroví nebo vtipný tip, jak pomocí tří vykrajovátek a bílkové polevy vytvořit hned devět různých perníčků. Těšte se neotřelé nápady na štědrovečerní rybí večeři, ať už to letos bude kapr v úpravě šéfkuchaře Pavla Býčka či skandinávskou kuchyní inspirovaný losos. Dozvíte se, proč se o Vánocích jedli šneci, kam vyrazit na nejkrásnější adventní trhy či jakou kuchařku si přát pod stromeček. A pokud si od budete potřebovat odpočinout od všudypřítomných koled, přeneste se s vůní koření do Orientu a dopřejte si hřejivá jídla, která navíc v předvánočním shonu budou hotová raz dva. Užijte si s námi kouzelné Vánoce!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Učíme se od mistra

Pavel Býček pro vás tentokrát připravil štědrovečerní menu a dokáže vám, že i klasiku, jakou je rybí polévka, kapr a bramborový salát, lze podávat nově – elegantně, lehce a nápaditě.

Štědrý večer ze země jezer

Pokud nejste fanoušky kapra, a přesto chcete u vánočního stolu dodržet tradici rybího chodu, bude slavnostní večeře v severském stylu tou pravou volbou. Originální menu uspokojí i ty nejnáročnější chutě, a přitom vás svou tíhou nepřibije k židli, takže všem zbude dost energie na rozbalování dárků i cestu na půlnoční.

Velká nádhera

Pakliže vás neužije na pečení cukroví, ale rádi byste sváteční stůl ozdobili něčím sladkým a výjimečným, vyzkoušejte naše luxusní dezerty. Úspěch zaručen!

Advent voní kořením

Předvánoční čas je doba, kdy se všude šíří sladká vůně hřebíčku, badyánu, skořice... Ale nejsou rozhodně vyhrazené jen sladkostem - máme pro vás hřejivá, lehce pikantní jídla s aromatickým kořením z celého světa! 

Recepty z vydání

Rybí velouté se zeleninou a pstruhem

Štědrovečerní rybí polévka v té nejluxusnější podobě! Pavel Býček vám ukáže jak připravit krémové rybí velouté,...

Kapr s bylinkovou strouhankou a lehkým bramborovým salátem

Šéfkuchař Pavel Býček vám ukáže, že i štědrovečerní klasiku jakou je kapr s bramborovým salátem lze...

Jablečný punč

Chutná trochu jako štrúdl, a přitom má pořádný říz. Jablka, med, voňavá skořice a pár panáků whiskey...

Pečené kaštany s rozmarýnem

Pokud vám jdou kaštany špatně naříznout, můžete je předem krátce povařit nebo napařit, aby mírně změkly.

Čočková polévka s vinnou klobásou a kadeřávkem

Vypadá obyčejně, ale je to nový hit vaší kuchyně!

Kuřecí pilaf se sušeným ovocem a ořechy

Sušeného ovoce můžete přidat i méně, záleží na tom, jak moc si libujete v kombinaci sladké chuti a masa, a...

Pstruh lososovitý s citronem v papilotě & koprový dresink

Ryba v balíčku je elegantní, ale nenáročná na přípravu. Snadno jí připravíte i mnohem víc porcí naráz, a...

Pappardelle s kachním ragú

Kachní ragú si může bublat na plotně, zatímco vy se chystáte na svátky, ale stejně tak ho můžete uvařit i...

Slavnostní žemlovka z vánočky

Okoralá vánočka a zbytek zavařeniny od cukroví znovu zazáří v téhle božské sladké večeři.

Vydatná polévka na zahřátí

Odpočiňte si v předvánočním shonu plném nákupu dárků a večírků. Tato hřejivá polévka vás opět postaví...

Kořeněné kuře s kuskusem

Harissa – hlavní ingredience tohoto receptu – je pikantní pasta, doporučujeme ji před podáváním...

Salát s grapefruitem

Svěží kořeněný salát je ta pravá vzpruha! Zahřeje, obsahuje spoustu vitaminu C, který vám dodá energii, a...

Harira

Hutná polévka inspirovaná Marokem má v sobě od každého trochu: maso, luštěniny i zeleninu... je skvělá,...

Zelené kari s rybou

Nejjednodušší a nejrychlejší jídlo, které si ve vánočním shonu můžete uvařit. Hřejivé a přitom lehké,...

Aloo gobi neboli květák a brambory

Až budete přeslazení rohlíčky, lineckým a dalším cukrovím, uvařte si tohle indické vegetariánské jídlo...

Sladká vánoční vločka

Tahle vločka je zaručenou jízdenkou do ráje! Utrhněte si sladký paprsek, namočte ho do kakaa a užijte si to...

Chlebíčky v severském stylu

V jednoduchosti je síla. Tyhle chlebíčky nezaberou moc času a kombinace chutí je překvapivá i skvělá.

Houbová krémová polévka

Od klasické houbové polévky ji odlišuje zajímavý chuťový akord, ten jí propůjčují česnek, dijonská...

Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem

Sladkost hrušek, slanost sýra, zemitost ořechů, štiplavost rukoly: tenhle salát má skvěle vyvážené všechny...

Losos s granátovým jablkem a růžičkovou kapustou

Losos je ideální vánoční chod – dostojí rybí tradici, vypadá velkolepě a chutná všem. A hotový je za...

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou

Severská klasika, kterou můžete servírovat teplou i zastudena. My fandíme vychlazené verzi s čepicí šlehačky...

Pomerančové minicheesecaky se sněhovou čepicí

Sladký poklad schovaný pod sněhem vás zaručeně okouzlí!

Vánoční croquembouche

Lahodný dezert opředený delikátní karamelovou krajkou promění každou příležitost v absolutně výjimečnou.

Vánoční chlebíček

Suroviny vytváří nádhernou mozaiku barev a chutí.

Ořechová roláda s pařížskou šlehačkou

Po vzoru Francouzů a jejich vánočního polínka jsme se rozhodli sváteční stůl korunovat roládou plnou...

Ovocný perník se zmrzlinou a sirupem z brandy

Hřejivý i chladivý, andělsky jemný i ďábelsky hříšný... Dokonalý!

Benátský vaječný likér

Likér vymyslel cukrář, kterému při výrobě tureckého medu přebývaly žloutky: vyrobil vinnou pěnu zabaglione...

Přidat komentář