Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2018/2

S únorovým číslem Apetitu vám poslední zimní měsíc uteče jako voda! Příležitostí a důvodů ke zkoušení nových receptů se najde celá řada... S netradičními kousky masa si užijte nezapomenutelný masopust, na Valentýna královsky posnídejte v posteli a masopustní úterý, kterému se v některých zemích přezdívá Pancake day čili palačinkový/lívancový den, si zpříjemněte těmi nejlepšími nápady na palačinky a lívance z celého světa. To však samozřejmě není vše! Vychutnejte si nové recepty s oblíbenými fazolemi, neodolatelné jablečné dezerty či lahodné speciality ze sýra, které vás v zimě zasytí a pohladí po duši. Nezapomeňte také nalistovat další díl naší Cukrárny. Petra Stahlová vás tentokrát naučí opravdovou klasiku – legendární věnečky Paris-Brest.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Hra o jablka

Zužitkujte jablka, která už touhle dobou nebývají v nejlepší kondici. Rozvařte je na jablečné pyré a snězte jako přesnídávku nebo použijte jako základní kámen zdravých moučníků – díky pyré budou přirozeně sladké a krásně vláčné.

Opomíjená masa

Vnitřnostem a ,divným‘ kusům masa se souhrnně říká droby. Až ochutnáte pokrmy, které jsme z nich připravili, dáte nám za pravdu, že jsou opomíjeny zcela neprávem.

Sytý, syn, sýr...

Nebudeme vás trápit vyjmenovanými slovy po S, ba právě naopak! Rozmazlíme vás luxusními sýrovými pokrmy. Roztékající se sýr (stejně jako horká čokoláda) totiž spolehlivě navodí absolutní blaho.

S palačinkou kolem světa

‚Pancake day‘ se sice slaví především v anglosaských zemích, ale palačinky se dělají všude na světě. Je libo ruské bliny, nadýchané japonské lívanečky nebo milované lívance Elvise Presleyho?  

Recepty z vydání

Koláčky štěstí

Zapečená věštba – zkuste si na oslavu příchodu čínského nového roku upéct koláčky štěstí. Vymýšlení vzkazů je...

Vanilkové cupcaky s máslovým krémem

Cupcaky jsou vlastně krásně nazdobené muffiny. Upečte je jako sladké překvapení pro svou lásku a zbylé kousky odneste...

Polévka z černých fazolí

Touhle polévkou obohatila naše obzory Amber Locke, autorka kuchařek a milovnice pestrobarevných polévek a salátů...

Dušené hovězí s fazolovou kaší

Recept, který jsme odkoukali od australské blogerky Tori Haschky a mírně ho poupravili, nás nadchl bez výjimky.

Zapékané obří fazole

Původem řecké jídlo, které se obvykle připravuje z obřích bílých fazolí zvaných gigantes a z čerstvých...

Tousty s fazolemi borlotti

Rychlé jídlo se hodí v mnoha situacích. A tohle je navíc teplé, chutné a zároveň i vegetariánské.

Uzené fazole s vejcem

Snídaně nebo spíš brunch či oběd pro opravdové muže a ženy! S takovým poctivým jídlem v žaludku můžete...

Jablečné pyré

Jablečné pyré můžete zavařit i zamrazit. Je skvělé jako přesnídávka, na snídani do jogurtu, do dezertů,...

Jablečný chlebíček

Jemně kořeněný, tak akorát sladký a díky jablečnému pyré a špaldové i ovesné mouce také zdravý moučník. Dát si jej...

Jablečná svačinka (granola s jablečným pyré)

Granolu si můžete udělat dopředu a uchovat ve sklenici. Pak už jen stačí ze spíže vytáhnout jablečné pyré...

Hrnková bábovka s kakaem a jablečným pyré

Blesková bábovka, kterou si rychle zamilují malí i velcí.

Skořicové koblihy s jablečným pyré

Díky jablečnému pyré budou koblihy méně sladké než ty plněné marmeládou.

Dršťkové ragú z Večeře od kosti

O tenhle opravdu lahůdkový recept se s námi podělil Jiří Michal, šéfřezník pražské Kantýny.

Játrová polévka po čínsku

Recept na autentickou superjednoduchou a bleskurychlou polévku jsme objevili na internetu a jen mírně ji přizpůsobili...

Hovězí jazyk po pekingsku

Předkrm ve stylu retro jsme zařadili na popud naší produkční Míši Englišové. Připravili jsme ho podle kuchařky...

Ocásek pečený na pivu

Luxusní jídlo z úplně obyčejných surovin obstojí i jako nedělní oběd.

Terina z oháňky a líček

Geniální recept na hovězí huspeninu z obou krajních částí hovězího jsme odkoukali od Brita Richarda H. Turnera a...

Stánino zimní minestrone

Do italského minestrone občas přidávají i prasečí nožku, a moc dobře dělají!

Mandlové croissanty

Připravte si snídani jako z nejlepší francouzské pekárny. Navíc je to výborný způsob, jak zužitkovat den dva...

Vafle

Snídaně do postele? Ale zajisté.

Chléb se sýrem a s medem

Zlaté kuchařské pravidlo praví: vezměte ty nejlepší suroviny a udělejte s nimi co nejméně. A my jsme ho dodrželi do...

Vejce s fetou, hummusem a avokádem

Skvělá vegetariánská snídaně, která vás rázem přenese do Středomoří. Hodí se pro všechna líná rána, která volně...

Fondue s růžičkovou kapustou

Do rozpuštěného sýra nemusíte namáčet jen chleba. Růžičková kapusta je mnohem zdravější, v kombinaci se slaninou navíc...

Älpermagronen neboli těstoviny alpských horalů

Magronen je německo–švýcarský výraz pro italské makarony, které do Alp pronikly po vybudování...

Koláč s cibulí a camembertem

Roztékající se sýr = rozkoš

Raclette z trouby s celerovou remuládou

Vychytávka naší produkční Míši Englišové, která takto připravuje raclette přátelům na horách. Jednoduché, rychlé, bez...

Ruské bliny

Bliny jsou skvělým pohoštěním – fungují totiž jako minichlebíčky!...

Japonské lívanečky

Vypadají jako dortík.

Marocké baghrir

Marocké palačinky jsou typické svým vzhledem – na povrchu se objeví spousta dírek, do kterých krásně zateče med...

Indické palačinky dosa s kořeněnými bramborami

Jednoduché bezlepkové palačinky s pikantní náplní, kterou si zamilujete.

Americké lívance s banánem a slaninou

Na prst tlusté, nadýchané lívance se dělají na tisíc způsobů… S ovocem, s čokoládou a samozřejmě se slaninou...

Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem

Cider, maso, jablka a celer se krásně doplňují.

Věnečky Paris-Brest

Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát naučí připravit odpalované těsto a upéct z něj klasický dezert,...

Přidat komentář