Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2018/3

Přivítejte jaro s březnovým číslem Apetitu, který je plný svěží inspirace a nápadů, jak si tím nejlahodnějším způsobem zpříjemnit den od rána až do večera a jak snadno a hravě odlehčit jídelníček. Rozmazlování zahájíme neodolatelnou snídaní! Každému se přece vstává lépe, když na něj na stole čeká talíř syté obilné kaše či vaflí, které jsou dokonale vláčné uvnitř a křupavé na povrchu. V novém vydání ovšem samozřejmě nechybějí ani recepty na vyvážené obědy, lehké svačiny plné živin či bleskové večeře, které zaručeně zaženou jarní únavu na ústup. Dalšími neoddiskutovatelnými hvězdami březnového čísla jsou pak datle Medjool a stále populárnější kadeřávek. Připravili jsme pro vás i jednu stylovou party, pro kterou jsme měli tu nejkrásnější záminku. Začátek jara v podání Apetitu vás zkrátka bude bavit!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Váš nový zdravý život

Blížící se jaro je nejpříhodnější doba pro lehkou a příjemnou změnu jídelníčku. V březnovém čísle najdete ověřené tipy a recepty pro energii a zdraví, díky kterým se budete brzy cítit líp a fit.

Baby party

Důvod k oslavě se v redakci vždycky najde – a tím nejlepším je samozřejmě očekávané narození miminka naší šéfredaktorky.

Milujeme vafle!

Dát si je můžete k snídani či jako dezert. Jejich příprava je supersnadná a garantujeme vám, že vás nikdy neomrzí, spíš naopak – budete vymýšlet další a další varianty těsta i zdobení.

Háje v poušti aneb Za datlemi Medjool do Izraele

Do Svaté země se jezdí na poutní místa za památkami a koupáním v Mrtvém moři. To všechno stojí za to, ale je tu ještě jeden nečekaný zážitek: datlové plantáže.

Recepty z vydání

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Pikantní polévka vás spolehlivě ochrání před jarními virózami. Ve spěchu můžete použít i kupovanou zelenou kari pastu.

Pastýřský koláč po indicku

Oblíbený britský recept s indickým twistem.

Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Kuře v lahodné marinádě zůstane krásně šťavnaté a na povrchu díky medu báječně karamelizované.

Těstoviny ze spíže

Když se hladová rodina dožaduje večeře a vy jste zrovna nestihli nakoupit, vytrhne vám trn z paty právě tenhle recept...

Pizza z polenty

Jiná pizza. Pro všechny, kteří se vyhýbají lepku, bude polentové těsto zajímavou alternativou

3x chlebíček k svačině

Abyste neusedali k obědu či večeři vyhladovělí, proložte hlavní jídla svačinkami – s našimi chlebíčky zaženete...

Vegetariánská miska s falafelem

Kromě falafelu a hummusu můžete do misky přidat vařenou čočku, čočkové karbanátky anebo fazolové chili sin carne.

Bibimbap

Korejský bibimbap (v překladu míchaná rýže) je variace na večeři ‚co dům dal‘. Rýži se zeleninou můžete...

Středomořská miska

Supervydatná snídaně, parádní oběd s sebou do krabičky nebo zdravá večeře – s miskou hojnosti budete slavit...

Miska Zelené bohyně

Budete se cítit božsky!

Miska s lososem a nudlemi soba

Maso, příloha a pořádná porce zeleniny – vše pěkně pohromadě v jedné misce...

Tropický tapiokový pudink

Koho z nás občas nepřepadne neodolatelná touha po něčem sladkém? Máme však dobrou zprávu – i mlsat se...

Quesadilly s kadeřávkem

Až ochutnáte, pochopíte, že sýru a špenátu odzvonilo – odteď vládne kuchyním nové duo: sýr a...

Kadeřávkový salát s jablky

Na focení v nás zmizel ihned poté, co jsme odsouhlasili fotku. Vzhledem i chutí obstojí i na svátečním stole.

Pečený kadeřávek s vejci

Pečený kadeřávek je skvělý nejen jako chipsy! Důkazem je tahle zdravá snídaně z jednoho plechu.

Pohanka se žampiony a polníčkem

Pohanka je coby nepravá obilovina bezlepková a plná rutinu, který je důležitý pro pružnost cév a zesiluje...

Kořeněný kamut s cizrnou & salát z pekingského zelí

Kamut se botanicky jmenuje pšenice naduřelá, říká se mu také khorasan wheat (chorásánská pšenice, pšenice...

Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce

Pádný důkaz, že ,zrní‘ není jen pro vegetariány. Pokud vám pšenice nevyhovuje ze zdravotních či...

Bílá polévka s jedno- či dvouzrnkou nebo špaldou

Tuhle polévku sice nehodláme vydávat za staročeský recept, ale podobá se tomu, jak se kdysi jedlo (samozřejmě...

Grilované sýrové minisendviče

Minisendviče jsou skvělým občerstvením na večírek, ručíme vám ovšem za to, že rodina si je zamiluje i coby chutnou...

Linguine s krevetami

Čekáte na večer partu kamarádek? Jednoduchými těstovinami je zaručeně potěšíte!

Kyjevský kuřecí řízek

Česnekové máslo si udělejte dva dny předem a uchovejte zabalené v potravinářské fólii v lednici. Před...

Mimosa s červenými pomeranči

Vychlazený perlivý koktejl si zamilujete!

Čokoládový cheesecake

Tenhle cheesecake je tak dokonalý, že u jednoho kousku rozhodně nezůstanete...

Malinový Eton mess

Originální anglický dezert, pojmenovaný podle Eton College, kde se podává při tradičním zápasu v kriketu, je...

Jehněčí tažín s batáty a datlemi

Kořeněná vůně dálek vám naprosto učaruje.

Salát s pomeranči a datlemi

Sladký, slaný i kyselý, zkrátka neodolatelný!

Losos s datlovým sirupem

Večeře inspirovaná Asií snadno a rychle!

Galetka s kozím sýrem, fíky a datlovým sirupem

Překvapivá kombinace sladkých fíků, slaných oliv a výrazného kozího sýra promění tenhle jednoduchý rustikální koláč v...

Závin s fíky a datlemi

Inspirovali jsme se receptem na italské vánoční cukroví cucidatti, který jsme ale zjednodušili – místo...

Datlová zmrzlina s vlašskými ořechy

Na focení jsme ochutnali alkoholovou va- riantu a zmizela, než se stačila rozehřát.

Vanilkové vafle z podmáslí

Vafle připravené z podmáslí jsou báječně vláčné. Ozdobit je můžete podle sezony a vlastní fantazie. Inspiraci najdete u...

Ricottové vafle à la mrkvový dort

Mrkvový dort nikdy neomrzí, proměňte ho v nejlepší snídani pod sluncem.

Batátové vafle se zmrzlinou

Vláčné uvnitř, křupavé navrch. Kouzelná přísada? Batáty.

Vafle Černý les

Klasika v novém hávu

Bezlepkové banánovo-pohankové vafle

Vafle si můžou vychutnat i ti, kteří nemohou nebo nechtějí jíst lepek.

Tartaletky s krémem

Cukrářka Petra Stahlová vás tentokrát naučí připravit sametově hebký krém zvaný crémeux a tím pak naplnit...

Přidat komentář