Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2018/6

Užijte si s námi začátek léta! Červnové vydání Apetitu, na jehož obálce září legendární jahodový dort Fraisier, vychází už 16. 5.! Vydejte se s námi na gurmánskou cestu po Evropě a nechte se okouzlit místními specialitami. Také si nezapomeňte vychutnat sladké červené jahody v mnoha podobách nebo neokoukané kedlubny v lahodném originálním pojetí. Nové číslo také odhalí dlouho očekávané výsledky soutěže o nejlepší cheesecake! A samozřejmě v něm nechybí ani velký průvodce 8. ročníkem Apetit pikniku, který se koná už 16. 6. v pražské Grébovce. Nalaďte se s námi na piknikovou atmosféru a přijďte se za námi podívat!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Kedlubny

Šťavnaté a křehké mladé kedlubně rovnou po vytažení ze záhonku se vyrovná máloco. To ale neznamená, že se s kedlubnami nedají dělat hotové divy v kuchyni! Přesvědčíme vás, že tahle opomíjená zelenina je dokonale všestranná.

Cesty za jídlem

Léto je na dohled a s ním otázka, kam se vydat na prázdniny. Pokud stejně jako my vybíráte vysněné destinace podle toho, jak dobře se v daném místě jí, možná vám v rozhodování pomohou tipy redakce, která pilně ochutnávala po celé Evropě.

Jsou tady jahody!

Nemůžeme se dočkat, až se na záhonech začervenají šťavnaté jahody. Ale tohle štěstí trvá jen chvilku! Nepropásněte jahodovou sezonu a vyčarujte z úrody moučníky nebo zmrzlinu.

Ochutnejte a těšte se na Apetit piknik!

Třetí červnovou sobotu naplníme park Grébovka stánky s těmi nejúžasnějšími lahůdkami – někteří prodejci patří mezi stálice, někteří jsou zase našimi novými úlovky. Už se nemůžeme dočkat! Abychom vás také naladili, máme pro vás malou ochutnávku toho, co vás s námi čeká...

Recepty z vydání

Hráškovo-rukolový krém

Vřele doporučujeme použít čerstvě vyloupaný mladý a sladký hrášek, službu ale udělá i mražený.

Vepřový řízek s rebarborovým zelím

Šťavnatý řízek ve voňavé bylinkové strounace je vždycky sázka na jistotu. Jak ho tentokrát trochu ozvláštnit? Zkuste k...

Kuře v arašídové omáčce s rýží

Rychlá večeře à la indické kari...

Lososovitý pstruh s hráškem

Kapary s pancettou jemnou rybu odpíchnou.

Veganské těstoviny carbonara

Bob zahradní dodá pokrmu proteiny, vlákninu a vitaminy skupiny B.

Salát Niçoise

Salát z Nice si vychutnejte se sklenkou růžového provensálského vína.

Salát s marinovaným lososem

Tady nejvíc vyniknou křehké, čerstvě sklizené mladé kedlubny.

Kedlubnové skleničky

Pohár plný vitaminů

Krémová kedlubnová polévka

Hedvábně krémová…...

Zadělávané smetanové kedlubny

Kedlubny jsou skvělé i zatepla. Zadělávané se smetanou je podávejte jako přílohu k masu nebo je doplňte novými...

Pečený vepřový bůček na pivu a česneku s jarními cibulkami

S kedlubnami na tři způsoby se hodí pečené vepřové maso do jakéhokoli ročního období.

Kedlubnové zelí

Kedlubnová varianta na kyselé zelí se stane zajímavou obměnou ve vašem klasickém repertoáru.

Balzamikové kedlubny

Balzamikový ocet dodá kedlubnám sladký a zároveň kyselý tón.

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

S kedlubnami se dají dělat opravdové divy. Zkuste je třeba zapéct!

Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami

Kedlubna jako řízek? Ano! A je vážně skvělá. V redakci všechny dozlatova usmažené kousky zmizely bleskovou rychlostí...

Citronové fazolky

Rychlá a snadná příprava, krásná barva i svěží chuť!

Jáhly s bobem zahradním

Tato příloha se skvěle hodí k pečenému kuřeti nebo přírodním řízečkům z panenky.

Pečené brokolicové nočky

Pokud milujete omáčky, určitě si k nim oblíbíte tyhle nočky, výborné budou třeba k ragú z pomalu dušeného...

Cheesecake s pošírovanými hruškami a praliné polevou

Spojení jemné krémové náplně, sladkých hrušek a křupavých pražených ořechů a mandlí nás naprosto...

Dvojitý pečený nepečený cheesecake

Dort hodný chytré horákyně! Pečený i nepečený, ovocný i krémový, křupavý i jemný. Cheesecake, který je...

Matcha cheesecake

Pruhovaný krasavec nás pobavil veselými barvami, moderním vzhledem, exotickými surovinami i perfektním...

Ryba pečená v majonéze

„Při nákupu ryb na trhu jsme se ptali, jak si je doma připravuje pan prodavač. Šokoval nás ‚...

‚Plážový‘ burek se sýrem

Největší chorvatská klasika, jež voní z každé pobřežní pekárny na metry daleko.

Ratatouille

Když slyšíte ratatouille, vybaví se vám buď myšák Remy, nebo vynikající zeleninové jídlo. Až si tuhle...

Soljanka

Soljanka patří mezi oblíbené recepty nostalgiků vzpomínajících na časy DDR (NDR). Neříkáme, že je zdravá...

Bifteki se salátem a rozmarýnovými bramborami

Řecko znamená prázdniny, kdy je na všechno dost času. Na terase taverny plyne tempo příjemně pomalu, slunce...

Koláč italské babičky (La torta della nonna)

České babičky pečou kynuté buchty, bábovky nebo jablečné záviny, ty italské zase tenhle voňavý koláč z...

Dort se smetanovým krémem a pečenými jahodami

Taky se každý rok nemůžete dočkat, až se na záhonech začervenají šťavnaté jahody? My také ne! Nepropásněte...

Jahodový cobbler

Jen si představte tu nádheru – nadělíte si jeden dozlatova vypečený vláčný bochánek a poté naběračku...

Jahodová zmrzlina s balzamikovým octem

Tahle nenápadná růžová kráska skrývá překvapivé tajemství... Balzamikový ocet! Geniální trik, který vám...

Jahodové taštičky

Jednoduchá sladká svačinka do ruky okouzlila celou redakci. Na žádný červnový výlet bez taštiček nevyrazíme!

Kynuté lívance s jahodami a šlehačkou

Vůně kynutých lívanců pomalu se opékajících na pánvi vytáhne z postele i ty největší ospalce... Když jim...

Buttermilk fried chicken burger

Tahle nadýchaná máslová brioška naplněná dozlatova osmaženým plátkem kuřete a oblíbeným salátem coleslaw nám od té...

Chleba se zakysaným máslem a nakládanou mrkví

Zdánlivě nic zvláštního – ale ochutnejte!...

Omeleta okonomijaki

Tato japonská omeleta si vás získá po prvním soustu. Je chutná, zábavná a kromě jiného funguje i jako...

Quiche s liškami, schwarzwaldskou šunkou a šalotkami

Quiche je pro pikniky jako stvořený. Dá se upéct den dopředu, dobře se přenáší a dá se krájet nejen na...

Laskonky s griliášovým krémem

Po jemném křupnutí výbuch absolutní slasti!

Jahodový freakshake

Škola končí! ...po schodech se běží, Novák leze po jabloni a je náhle svěží, bláznivej den! Konec školy je...

Přidat komentář