Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2018/7

S prázdninami máme spojené jen ty nejlahodnější vzpomínky. Pusa modrá od borůvek, třešně rovnou ze stromu, buřty opékané nad ohněm nebo brambory pečené v popelu, sladké koláče, které uměla babička nejlíp na světě… A k tomu vůně léta ve vzduchu a pohoda všude kolem. Užijme si společně další takový nezapomenutelný červenec! S novým číslem Apetitu hravě zvládnete uspořádat pro přátele opravdovou jižanskou hostinu, vařit na otevřeném ohni nebo uložit do sklenic kousek slunného léta, abyste si ho mohli během studenějších měsíců připomenut. Vítané osvěžení uprostřed toho nejparnějšího počasí vám přinesou chladivé ledové tříště. A pokud vám vrtá hlavou, jak letos naložit se sladkou úrodou, máme pro vás spoustu nápadů na šťavnaté dezerty.

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Fazolky

 Zelené fazolky neboli nezralé fazolové lusky se mohou stát vyladěnou přílohou ke steaku, ale fungují i jako nejobyčejnější z obyčejných zelenin do polévky – ovšem i v téhle roli vynikají!

Léto ve skle

Léto milujeme, protože je nejen plné slunce, ale hlavně všeho, co pod ním dozrává. I když se snažíme sebevíc, všechno se sníst nedá, a tak děláme zásoby na zimu, louhujeme, zavařujeme, nakládáme… Tady jsou naše nejlepší recepty!

Viva la fiesta!

Horké červencové víkendy přímo vybízejí k tomu, svolat přátele a strávit s nimi čas ve společnosti skvělého jídla a pití. Vytáhněte stůl, rozpalte gril a vychutnejte si to nejlepší, co nabízejí španělská a italská přímořská kuchyně!

Sladké mámení

Sluneční paprsky šimrají na tváři, vůně lenošení ve vzduchu, dozrávající ovoce hraje barvami a už nedočkavě čeká, až si ho vychutnáte v prázdninových dezertech... Takhle vypadá dokonalé léto!

Recepty z vydání

Chlodnik

Studená polévka pochází původně z Litvy a zdomácněla také v Polsku, kde se zpravidla připravuje z čerstvě...

Treska s mandlovou gremolatou

Lehké, křupavé, božské!

Pljeskavica v chlebu pita

Dopřejte si večeři jako u moře!

Rizoto s hráškovým pestem

Večeře na zelené vlně...

Domácí orecchiette s bazalkovým pestem, mozzarellou a rajčetem

Milujete salát caprese a rádi byste si ho dali i jako hlavní chod? My také – dali jsme do něj domácí...

Zeleninová polévka s fazolkami

Zelené fazolky jsou báječné i do polévky!

Lososovo-fazolkové placičky se salátem

Placičky nebo karbanátky z lososa a fazolek? Ano! Dokud neochutnáte, neuvěříte, jak jsou skvělé. V redakci se po nich...

Sendvič s grilovaným kuřetem a fazolkami

Variace na chilský sendvič chacarero, do kterého se tradičně dává hovězí nebo vepřové maso, zelené fazolky...

Zapékané fazolky s mozzarellou

Recept na božskou přílohu, který stojí a padá s kvalitní mozzarellou. A možná máte to štěstí, že jste si...

Kotlety & fazolky s omáčkou à la bagna càuda

Omáčka je obměnou bagna càuda, teplé omáčky původem z italského Piemontu. Na první pohled to není velká...

Meruňkový džem s levandulí

Jednoduchá, poctivá, domácí, voňavá. Tak přesně taková je tahle meruňková marmeláda. Udělejte jí...

Nakládané lilky

Léto milujeme, protože je nejen plné slunce, ale hlavně všeho, co pod ním dozrává. I když se snažíme...

Černorybízový likér cassis

Tenhle likér je opravdu delikátní, o čemž svědčí i to, že byl oblíbeným nápojem vyhlášeného labužníka...

Nakládané okurky babičky Jiřinky

Recept na tyhle nejlepší okurky na světě získala od své tchyně naše editorka Jana. Můžete si je udělat ve...

Grilované nektarinky s burratou, chilli a mátou

Zkuste obměnit osvědčenou italskou trojkombinaci salátu caprese a mozzarellu tentokrát doplnit nektarinkami...

Citronovo-mátové cuketky

Baby cuketky jsou oproti svým starším a přerostlým sestrám krásně křupavé.

Paella po valencijsku

Horké červencové víkendy přímo vybízejí k tomu, svolat přátele a strávit s nimi čas ve společnosti...

Melounovo–okurková tříšť

Když teploty stoupají ke třicítce a vzduch se jen tetelí, nastává čas zapojit mrazák a mixér. Ledové...

Borůvková tříšť s čajem Earl Grey

Když udeří vlna veder, vytáhněte ty nejúčinnější zbraně! Ledová tříšť patří mezi ty nejosvědčenější. Zaručeně osvěží a...

Cranachan

Sladké maliny, nadýchaná šlehačka, oslazená medem a ovoněná skotskou whisky, a křupavé ovesné vločky.....

Kynuté koláče s tvarohem, červeným rybízem a drobenkou

Sluneční paprsky šimrají na tváři, vůně lenošení ve vzduchu, dozrávající ovoce hraje barvami a už...

Broskvová galetka

Při přípravě rustikálního koláče si nemusíte lámat hlavu s nerovnými okraji nebo nepravidelností. Ba naopak...

Cheesecake brownies s třešněmi

Nemůžete se rozhodnout, zda byste si dali raději brownies, nebo cheesecake? Spojte oba dezerty dohromady a přidejte...

Bezlepkové borůvkové muffiny

Pusa modrá od borůvek k létu zkrátka patří!

Višňový sirup s octem a rozmarýnem

Inspirovali jsme se drinky zvanými shrub – vznikají ze sirupu složeného ze dvou dílů ovoce a dvou dílů...

Okurkový salát

Česká odpověď na tzatziky

Eskymo tyčinky

Kokos, kam se podíváš - ve zmrzlině, v polevě i na polevě. Zmrzlinovými tyčinkami provoněnými kokosem potěšíte malé i...

Studená polévka ajo blanco

Studená španělská polévka, které se někdy přezdívá ,bílé gazpacho‘. Její původ sahá až do dob...

Hovězí skirt steak se salsou verde

Na vrcholu celého menu nešetřete a kupte co nejlepší vyzrálé maso od prověřeného řezníka. Salsy udělejte...

Přidat komentář