Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Tvarohové ravioli s kokosem a oříškovým krémem

Sladký dezert, nebo prázdninový hříšný oběd? Tvaroh s čokoládou je prostě slast.
12. 7. 2017

Suroviny (na 4 porce, asi 12 ravioli):

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 190 g polohrubé mouky
  • 50 g sušeného strouhaného kokosu
  • 1⁄2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 35 g másla
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g oříškového krému (typu Nutella)
  • 70 g másla na polití
  • 6 lžic moučkového cukru
  • 150 ml zakysané smetany
  • sůl 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla: 

1 Oříškový krém dáme na 2 hodiny ztuhnout do lednice, aby se s ním dobře pracovalo. Máslo necháme naopak při pokojové teplotě změknout. Pak máslo smícháme s vejcem, tvarohem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem i kokosem. Do vzniklé hmoty postupně přidáváme mouku a vypracujeme měkké těsto.

2 Hotové těsto necháme hodinu odpočinout v lednici. Poté z něj oddělujeme kousky o hmotnosti 40 g, ze kterých v dlani vytvarujeme placičky. Na každou dáme lžičku ztuhlého oříškového krému, těsto přehneme a pomocí vidličky kraje těsta ozdobně přimáčkneme k sobě.

3 Připravené ravioli vložíme na děrovaný plech a vaříme v troubě předehřáté na režim Vaření v páře 96 °C po dobu 18 minut.

4 Hotové ravioli na talíři přelijeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem a podáváme se zakysanou smetanou.

5 Chceme-li ravioli ohřát, dáme je na děrovaném plechu do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C na 10 minut

Tvarohová bábovka

Mramorovaná bábovka je klasika, která neodmyslitelně patří na každý, nejen sváteční stůl. Nezapomeňte ji pocukrovat...
 

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...
 

Jahodový kynutý knedlík

Typicky letní sladký oběd, nebo také sladká tečka na závěr. Kynuté ovocné knedlíky by měla umět každá hospodyňka.
 

Buchty s tvarohem

Nad poctivé kynuté české buchty s tvarohem není. Nadýchané těsto, opojná vůně másla a šťavnatá tvarohová náplň.....
 

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Ovocné švestkové knedlíky dokonale doladí mák, který k tomuto ovoci báječně pasuje. Pokud máte ještě nějaké švestky v...
 

Steak z hovězí roštěné, zapečený lilek s mozzarellou, rajčaty a bazalkou

Připravte si hovězí maso s voňavou zapečenou zeleninou.
 

Plněná cibule s králičím ragů a hrášková quinoa

Zkuste netradičně připravit králíka v podobě ragů a naplnit jím cibuli.
 

Vepřová panenka se šťouchanými bramborami a brokolicí

Připravte si vepřové maso se zdravou, ale přesto delikatesní přílohou.
 

Pečený candát, květákové suflé a grilovaný chřest

V našich končinách seženete candáta i čerstvého. Společně s květákem a chřestem tvoří dokonalou sezónní trojici.
 

Hovězí burger se salátem coleslaw a domácí hranolky

Hovězí burgery jsou klasikou při grilování, salát coleslaw je perfektně doplňuje.
 

Související

Kuřecí špíz shish taouk, hummus a salát tabouleh

Skvělé hlavní jídlo s nádechem orientu.

Přidat komentář