OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Cheesecake

Cheesecake je lehký, vděčný zákusek, připravený během chvíle. Navíc uspokojí chuťové buňky jak malých, tak velkých strávníků.
15. 5. 2017

Suroviny (na 12 porcí):

  • 200 g klasických BeBe sušenek
  • 100 g másla
  • 500 g sýra Philadelphia (nebo Lučina) 
  • 200 g zakysané smetany
  • 5 vajec
  • 160 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z jednoho citronu (jen žlutá část) 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Sušenky rozdrobíme do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Vzniklou směsí vyložíme dno a strany formy do výšky cca 4 cm a pořádně „udusáme“, aby se budoucí korpus nerozpadal.

2 V míse vyšleháme vejce s vanilkovým a krupicovým cukrem. Poté přidáme zakysanou smetanu, sýr Philadelphia a na jemno nastrouhanou citronovou kůru. Mícháme jen chvíli, aby sýr nezřídl. Tuto směs vylijeme na připravený korpus a vložíme do předehřáté trouby na režim Horká pára Interval / Nízká vlhkost Low 150 °C na 75 minut.

3 Upečený cheesecake nakrájíme na porce, které podáváme samotné nebo ozdobené sezónním ovocem. 

Související

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Máslový koláč s bylinkami, brynzou a uzenou slaninou

Vyzkoušejte místo sladkých buchet slaný koláč s brynzou a slaninou. Pochutnat si můžete na jeho teplé i studené verzi.

Pečená husí stehna na tymiánu a teplý salát z černé čočky

Zkuste netradiční přílohu k husímu masu. Místo knedlíků připravte teplý salát z černé čočky Beluga.

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Domácí pizza se šunkou a mozzarellou

Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace.

Polévka z červené řepy servírovaná s uzeným pstruhem, smetanou a koprem

Polévka netradiční barvy i vzhledu překvapí dokonalou souhrou červené řepy se pstruhem. Zahřeje v chladných dnech, v...

Glazovaná žebírka s cizrnovým salátem

Žebra předpřipravená v páře se budou na talíři jen rozpadat.

Paštika z kuřecích jater s hruškovým čatní

Paštika je jedním z nejtradičnějších a nejoblíbenějších předkrmů. Pokud k ní přidáte domácí hruškové čatní, zažijete...

Kuřecí špíz s domácími hranolky a domácí majonézou

Špízy nemusíte připravovat jenom v létě na grilu... Z trouby stejně skvělé! Když je navíc doplníte domácími hranolkami...

Přidat komentář