OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Jiří Hilgart: I doma můžete vařit jako profesionální kuchaři

Finalista soutěže Masterchef Česko se spojil s firmou Electrolux, aby naučil ostatní, proč milovat street foodové pochoutky, ale také jak se může člověk naučit vařit jako šéfkuchař v prvotřídní restauraci.
15. 5. 2017

Jirko, v létě vás můžeme potkat na spoustě akcí ve Foodtrucku. O co vlastně jde?

S tím truckem objíždíme akce, které nás baví, jsou zajímavé a přínosné. Naší příští zastávkou bude například Apetit piknik v pražské Grébovce, dále pak zavítáme na Restaurant Day v Hradci Králové, kam se vždycky moc těším. Je to skvělá věc. Letos nejezdíme jenom po Čechách, zavítáme i na Slovensko. Na trasu Foodtrucku se čtenáři mohou podívat zde: http://www.electrolux.cz/foodtruck/

Kde vás mohou lidé ještě potkat?

Rozhodně mohou přijít na kurzy, kde se mohou naučit vařit v nových parních troubách Electrolux skvělé nové recepty! Tyto kurzy nejsou jen pro ty, kteří si už parní trouby pořídili, rozhodně se hodí pro všechny, které zajímají trendy v gastronomii. Všechny čtenáře srdečně zvu. 

Jak vypadá takový kurz? Na co se můžeme těšit?

Není to rozhodně nic, co by nezvládl kuchař začátečník, jsou zkrátka a dobře pro všechny. Je tam skvělá energie, ačkoliv se vždy sejde parta úplně jiných lidí. Většinou se to řídí právě podle toho, kdo se na kurzu sejde. Je možnost kombinovat recepty, přizpůsobit je více začátečníkům, nebo naopak pokročilým. 

A proč pára? Čím je tak výjimečná?

Je to skvělá věc, která umí divy! Upeče všechno od masa po skvělé dezerty, má teplotní sondu, zkrátka posouvá to domácí vaření na úplně jinou, profesionální úroveň. 

Co vás na tom projektu tak baví?

Je to celek. Pracujeme na zajímavých věcech, ta spolupráce je inspirativní, pohodová a přínosná pro nás všechny. Vylepšujeme Foodtruck, děláme kuchařku, spolupracujeme s blogery na projektu Chuť zažít víc. Je toho hodně. Tahle spolupráce kombinuje vlastně všechno, co mě v životě naplňuje: skvělé podmínky pro práci, vaření, inspiraci, ale i zábavu.

Co znamená pojem Chuť zažít víc?

Znamená to, že vaření je především zábava plná skvělých zážitků a společných momentů s rodinou a přáteli. Tento projekt vše spojuje, inspiruje ke kreativitě a odvaze zkoušet nové chutě a recepty a užít si to.

Na čem kromě Foodtrucku a kurzů vaření v páře pracujete?

Snažím se nestát na místě a stále se posouvat kupředu. Letos se chystám na stáže, ale také pracuji na dalších gastroprojektech. Nicméně vařím neustále. I ve svém volném čase. 

Související

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Pečená husí stehna na tymiánu a teplý salát z černé čočky

Zkuste netradiční přílohu k husímu masu. Místo knedlíků připravte teplý salát z černé čočky Beluga.

Máslový koláč s bylinkami, brynzou a uzenou slaninou

Vyzkoušejte místo sladkých buchet slaný koláč s brynzou a slaninou. Pochutnat si můžete na jeho teplé i studené verzi.

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Domácí pizza se šunkou a mozzarellou

Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace.

Přidat komentář