OBCHOD
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Konfitovaná kachní stehna s karlovarským knedlíkem a červeným zelím

Voňavá kachna s knedlíkem a zelím patří na sváteční stůl.
16. 5. 2017

Suroviny (na 4 porce):

  • 4 kachní stehna
  • 1 kg kachního nebo vepřového sádla
  • 12 starších rohlíků
  • 4 vejce
  • 350 ml mléka
  • petržel
  • 120 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • 1 hlávka červeného zelí
  • 1 cibule
  • 2 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • drcený kmín
  • 1 lžíce octa
  • špetka cukru
  • sůl, pepř 

Karlovarský knedlík: 

  • 12 starších rohlíků
  • 4 vejce
  • 350 ml mléka
  • 120 g hrubé mouky
  • 100 g másla
  • petržel
  • sůl, pepř 

Máte chuť zažít víc?

Poznejte blogery, stavte se ve Foodtrucku a vyhrajte parní troubu!

Příprava jídla:

1 Stehna osolíme, opepříme a necháme v lednici minimálně hodinu odležet. Poté je naskládáme vedle sebe do pekáčku, přidáme čerstvý tymián, celé šalotky a stroužky česneku. Sádlo v hrnečku zahřejeme na 90 °C a nalijeme ho na kachní stehna tak, aby byla úplně ponořená. Zakryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na režim Horký vzduch s párou 120 °C, necháme konfitovat do měkka 4–5 hodin.

2 Červené zelí zbavíme košťálu a vnějších listů a nakrájíme ho na jemné nudličky. V kastrolu na sádle zpěníme nasekanou cibulku, přidáme zelí, osolíme, opepříme a okmínujeme, přilijeme trochu vody a dusíme pod pokličkou. Když je zelí skoro měkké, lehce ho zaprášíme hrubou moukou, promícháme a necháme ještě asi 15 minut provařit. Na závěr dochutíme solí, cukrem a octem.

3 Nakonec vyjmeme konfitovaná kachní stehna z tuku, necháme okapat a vložíme je na plech s pečicím papírem. Do křupava je ogrilujeme v předehřáté troubě na režim Velkoplošný gril 220 °C, jen krátce, aby neztratila šťavnatost.

4 Kachní stehna servírujeme s kopečkem červeného zelí a rozkrojeným karlovarským knedlíkem. 

Příprava knedlíku:

1 Rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme žloutky, sůl, pepř, petržel, hrubou mouku a mléko, přidáme nakrájené rohlíky a rozpuštěné horké máslo. Vše promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Necháme 5 minut odpočinout a poté vytvarujeme 8 stejných kulatých knedlíků, které přendáme na děrovaný plech a vaříme v předehřáté troubě na režim Vaření v páře 96 °C, čas 30 minut.

2 Z těsta můžeme také vytvarovat šišky, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 33 minut.

3 Chceme-li knedlíky znovu ohřát, na děrovaném plechu je dáme do předehřáté trouby na režim Vaření v páře 96 °C, čas 8–10 minut. 

Související

Losos vařený v páře s bílým chřestem a holandskou omáčkou

Připravte si odlehčený hlavní chod. Chřestová sezóna je v plném proudu a chřest se k rybě báječně hodí. Souhru chutí...

Salát Caesar s grilovaným kuřecím masem

Salátová klasika, která je oblíbená napříč všemi generacemi. Připravit si jej můžete s domácí majonézou, nebo místo ní...

Pečená husí stehna na tymiánu a teplý salát z černé čočky

Zkuste netradiční přílohu k husímu masu. Místo knedlíků připravte teplý salát z černé čočky Beluga.

Máslový koláč s bylinkami, brynzou a uzenou slaninou

Vyzkoušejte místo sladkých buchet slaný koláč s brynzou a slaninou. Pochutnat si můžete na jeho teplé i studené verzi.

Čokoládový dort s domácí šlehačkou a jahodami

Čokoládový dort bez mouky, doplněný nadýchanou šlehačkou a čerstvými jahodami je dezertem snů! Navíc si ho můžete...

Domácí pizza se šunkou a mozzarellou

Připravte si domácí pizzu jako z pravé italské restaurace.

Polévka z červené řepy servírovaná s uzeným pstruhem, smetanou a koprem

Polévka netradiční barvy i vzhledu překvapí dokonalou souhrou červené řepy se pstruhem. Zahřeje v chladných dnech, v...

Glazovaná žebírka s cizrnovým salátem

Žebra předpřipravená v páře se budou na talíři jen rozpadat.

Rillettes z lososa

Vynikající lososovou pomazánku dochutíte bylinkami a doladíte kaviárem.

Focaccia s roastbeefem a čerstvou zeleninou

Připravte si tento pokrm třeba jako svačinu do práce.

Přidat komentář